Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2905524 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Абе очекувавме благосостојба по 2000-ита а добивме срање. Е тоа е дизелот, едно големо срање во изумирање. Џабе ја што ќе се фалам со 6 литри комбинирана потрошувачка штом ќе го забранат за пар години па ќе го закопам у некој дол у Кучковско.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
6 литри? Абе не е ова матиз :)
Од 3 до 4 троши стандард дци машина. Од тебе очекуваме со 2 да почнува. Типувам дека ќе извадиш 2.7.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Абе си вадам ја толку низбрдо од Маврово надоле. Али штаќеш кога на отворено троши 4 а во град 8. Просекот е тој, сакал/нејќел. Остај прикаски за секс, драгс и рокенрол.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Од тебе очекуваме со 2 да почнува. Типувам дека ќе извадиш 2.7.

...А во место не само што не треба да троши ич, него треба и да произедува гориво...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Градска околу 5 си троши при нормални услови. Под нормални се подразбира да не си во колона од сабајле за на работа гужвата и да поминиш 2км за 45 минути.

http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=10529

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
I paid the Citroen owners tax. Прозорот ојде во врата... Вечна му слава, 13 години доста му биле на овој свет.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4021
I paid the Citroen owners tax. Прозорот ојде во врата... Вечна му слава, 13 години доста му биле на овој свет.
?
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Немал штрафцигер во фул опремата.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
?

Се скина сајлата која го оперира механизмот за подигнување на прозорите, или пак се скршило нешто внатре во самиот мотор, и прозорот си падна во вратата. Quick pit-stop корнење на тапацир, го дигнав стаклото за да стигнам од Скопје до Гостивар, и сеа ќе си собирам храброст да го отворам.
Цитроен vs. Мартин: 1-0

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Санки срце ќе отвараш :) Не е сташно, ама најверојатно сајлата е исплеткана и ќе треба да ја замениш неа и макарата...

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
На светнато жолто, пред зелено свират ко луди на семафор сабајлево, што qr му е на неспособниов народ, па уште и блиндира на Гологанов да се тргнеш а возиш со 60кмч
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Колку за утеха, се случува кај сите возила. Кај мене на 11 годишно возило се случи, се скрши пластиката во вратата што го држи стаклото. Пластиката иде комплет со сајлата, околу 20-30 евра + мајсторска рака.  Како е можно да стават пластика што се крши после само 11 години, не ми е јасно, посебно фактот што не е на возачка врата, каде што се прозорот се малтретира најмногу, туку задно лево, што скоро и да не е користено.
Тој дел не смеел да биди пластичен, туку алуминиумски. Сите пластични делови укрутуваат и се кршат. Намерно е ММИЕ.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Кој има најстара кола со елекрилчни стакла на прозори?
Јас?
 ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
На светнато жолто, пред зелено свират ко луди на семафор сабајлево, што qr му е на неспособниов народ, па уште и блиндира на Гологанов да се тргнеш а возиш со 60кмч

Те поздрави @Simo - Carrier159 ;D

Колку за утеха, се случува кај сите возила. Кај мене на 11 годишно возило се случи, се скрши пластиката во вратата што го држи стаклото. Пластиката иде комплет со сајлата, околу 20-30 евра + мајсторска рака.  Како е можно да стават пластика што се крши после само 11 години, не ми е јасно, посебно фактот што не е на возачка врата, каде што се прозорот се малтретира најмногу, туку задно лево, што скоро и да не е користено.
Тој дел не смеел да биди пластичен, туку алуминиумски. Сите пластични делови укрутуваат и се кршат. Намерно е ММИЕ.

Сеат Леон од 2006-та година цела серија им паѓаа задните прозори во првите 500км возење и после на секои 6 месеца. Цепки беше тоа.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Којзнае кај биле правени :)