Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2905492 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Прошлото лето на враќање од одмор на автопат налетавме на истресени дрва на неколку места (долги по метар и пол)...дури и едно поткачивме.
Го стигнавме камионот кој претоварен почнал да ги сее по автопат, му сигнализиравме да застане но не реагираше.

Пола километар подоле наидовме на полициска патрола, застанавме и им кажавме што се случува.
Мислам дека веќе друг имаше приајевно за камионот па го чекаа.

Го застанаа, го казнија, плус ми искешира 3-4000 на рака. ..и тоа беше тоа.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
...

НИкако, кочиш и држиш растојани да не те акнат тебе.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Прошлото лето на враќање од одмор на автопат налетавме на истресени дрва на неколку места (долги по метар и пол)...дури и едно поткачивме.
Го стигнавме камионот кој претоварен почнал да ги сее по автопат, му сигнализиравме да застане но не реагираше.

Пола километар подоле наидовме на полициска патрола, застанавме и им кажавме што се случува.
Мислам дека веќе друг имаше приајевно за камионот па го чекаа.

Го застанаа, го казнија, плус ми искешира 3-4000 на рака. ..и тоа беше тоа.
Ако сакал не ни морал да ти искешира на рака.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Да го видиш Стратре после билдинг, не мора ни да ти побара, сам ќе му искешираш на рака ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Значи не е проблем во големата брзина и во појасот и во светлата (низ град).
Проблем е тоа што во Македонија културата на возење спадна на ниво на свињи. Како свињи да возат, не луѓе.
Тoа што се прави по патиштата не се санкционира, нема начин да се санкционира.

Возам последен во колона, пред мене камион, две коли и два камиона. Значиу вкупно 3 камиони и 2 коли. Полна линија. На 300 метри лева кривина. Од спротивна лента знаат да летаат коли со 160кмх. Не ми паѓа на памет да претицувам колона од 3 камиони и 2 коли на полна линија пред кривина. Затоа што сум нормален, не сум психопат.
И во тој момент камионот пред мене, почна да ја претекнува целата колона од 2 коли и 2 камиони пред него. На полна линија. Пред кривина. А камион стар, скапан, слаб, битолски. Нема снага, оди 80кмх. Ги претекна во кривината, на полна линија, слепа кривина. Ако дојдеше некој од спротивната лента ќе беше масакар.
Како да ги санкционираш овие свињи?  Како?  Овој е убиец на патот. Како да се справиме со ваквите?
Пред некој ден по Иво Лола во шпицот оред мене еден на скутер од овие разнесувачиве на пица си вози нај нормално оога од спроти некок си типац со сув преку 2 полни влага во наша лента си претицуе ич не се замара. Демек сув имам што ми можите..?

Отсутен Johnny625

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
Добро што му беше денес на луѓево? Колективна психоза некоја изгледа имаше. Одам на кај Прилеп од кај Старо Лагово пред мене два шлепери возат накај клучката јас гарантирам дека беа не товарени туку претоварени со мермерни блокови едвај се движеа. Воопшто има ли закон против претоварање во оваа држава и колку тој се спроведува во пракса? Јас не знам како онолку товарен шлепер може безбедно да се спушти по Плетвар или слична удолнина. Згора на тоа шлепериве ко од екс ју филм излезени сигурно беа по 25 - 30 години стари. 

Не ги престигнав излегоа на магистрала јас продолжив на кај стариот пат Прилеп - Битола. Таман пред надвозникот коа ме помина еден комерцијалист со комбе бело јас не знам ни сам колку возеше...реално побрзо товарно комбе да се движи немам видено. И тоа баш на тоа вертикалната кривина кај што ништо не се гледа дали иде некој од спротива.

« Последно менување: 02 Април 2017, 00:12:15 am Johnny625 »

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3929
Се е на тешки дроги, иначе празно комбе 130 кс иде 170 кмх ако фатиш добар залет, од искуство ти кажувам :)

Sent from my F5 using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
Ete koj bil so kombeto :D   mermerot mora da se prenesi nekako, a vo zavisnost od oamionot bogami ima shto krepat na pr kraz 20t mu e samo prikolicana sose osovini pa taka da ne e problem da se narovari so mermer. Tamcinjana se do 5t i ako go stavis mermerot ke se prepolovi, taka da cim bile tolku tovareni sigurno bile predvideni za tolku, a do sega ne sum videl tovaren kamion/sleper da vozi nad 20 po udolnica taka da ke si pocekas da dojde pregledno mesto za ticanje. A toj so kombeto, ostaj go mego budala e :)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5932
Плетвар мислам треба да е е забранет за тешки возила за викенд ако не грешам.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Bicikle

• Легенда
Могуче е, али тоа е друга работа. Све ми изгледа дека ќе почниме како во русија со камери да се возиме.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
Џабе кога суд не ти ја признава снимката.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Копилиња бе, претицање на две полни линии и возење 100-ка на црвено измеѓу сообраќај, абе нездрави се еј. Од Поршиња и Мерцедеси кои се ризик по животот преку кур више. Треба почесто да ги палат, маму им ебем.

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
Плетвар мислам треба да е е забранет за тешки возила за викенд ако не грешам.
Грешиш :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Копилиња бе, претицање на две полни линии и возење 100-ка на црвено измеѓу сообраќај, абе нездрави се еј. Од Поршиња и Мерцедеси кои се ризик по животот преку кур више. Треба почесто да ги палат, маму им ебем.

Не Џонтра, треба почесто да се пишуваат казни за неносење возачки книшки, 45 казнени или 100 ебани евра. :)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Џабе кога суд не ти ја признава снимката.

Се признава...од лично искуство. :)