Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2909529 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Vo petokot mi opnaa kazna za maglenki. Sva srekja toj pred mene so mercedesot sto ne bese registriran i vozese bez svetla inaku mozese i za kais da mi pisat... e moj grade sta ti kurve rade!

Имало магла (или некакви услови на намалена видливост)?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Пишуваат казни и за тоа, особено што повеќето не палат фарови туку возат со магленки.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен velestrumf

• Легенда
Треба да пишуваат, пошто се знае зошто служат магленки.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
За да личиТ колата? ;D
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
Со оглед на тоа дека ги препишуваме законите едни од други, во Србија не е забрането да се вози со магленки така да ништо чудно и кај нас да е така.

Отсутен velestrumf

• Легенда
За да личиТ колата? ;D

Пффф, вакво нешто треба за да личит:

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Пишуваат за магленки, само на оние коли кај што се одвоени магленките од фаровите. Ако ти е светлото за магла у фар, терај слободно... пола град вози така магленки уместо средни, пошто скупо им е 250 денари сијаличка да сменат....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Во Индија не ни палат никакви фарови ноќе зошто скапи им се, добри сме ние.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
Јас почнав да носам наочари навечер што намалуваат рефексија.Не можам повеќе веќе секој втор има кинески Ксенон и нештеловани фарови ....Има кретени  и со магленки и со ксенон пуштени, абе....само да те ослепи.....
Јас не знам зошто и со долго не возат.А не одат ни во прилог нашите прекрасни нерамни патишта, а јас со спуштена кола па скоро се ми свети во очи.Не можеш да ги победиш, ама не му се придружувам. Помагаат наочарите во секој случај, а и се наоѓаат за пред компјутер.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
@velestrumf tocno e, kriv sum. Imase namalena vidlivost poradi dozd i tetovo gostivar go vozev so maglenki samo za da go osvetlam sredniot zid.. No prasanjeto e dali ako jas udram nekoj pred mene koj nema nikakva svetlosna signalizacija, a jas imam maglenki sum kriv? eve da receme deka so 130 kje go lupnam, on vozi 60 vo brza lenta.... i? koj kje go cica posle? jas so maglenkite ili on sto vo nieden slucaj nesmee da bide vo soobrakjaj?

Sakav da kazam deka me nerviraat kopita koi se vozat vo tehnicki ne ispravni vozila i proagjaat kako zastiteni zivotni samo zatoa sto e drugar so dzandarot, a ne deka jas ne sum naprail prekrsok...

edit: koga im kazav na pandurite za sluckata, mi rekoa deka im e poznat covekot no nemozat da napravat nisto za da go isklucat od soobrakjaj... Mozda im e kolega? mozda im nosi kurvi? mozda e mnogu jak? mozda cekaat da pogine i da se spasat od nego?

@Klen golf vozam... ni so maglenki ne e ubav, taka da ne ti drzi voda muabetot.

Отсутен velestrumf

• Легенда
Свашта може да се деси по патиштава :(

Такви неосветлени каубојци има премногу на автопатите низ Србија.

Нас ептен беља ќе ни направеше една кофа со Рено Клио, на излезот од Белград према Шид. Беше негде околу 3 саат навечер, кога женава, на која од необјасниви причини и' беше отворен гепекот, претицаше камион, со цели 65 на саат, и кога отидов позади нејзе (нити се залепив, ни ништо, светнав еднаш), тргна да оди у десно према камионот, како уопште да не знаеше дека е таму. Успорив ептен, се повлеков настрана, а оваа изреагира тек откако го удри камионот! Знам дека остана без ретровизор, и веројатно беше одрана десната страна на Клиото. И ете, од непознати причини, можеше да испадне ептен курцшлус кој ќе не' зафатеше нас, нив и камионот...

Маега му, ако не е човек у стање да вози, подобро да не влага у кола, или ако му се спие, нека се тргне на паркинг некој, нека одмори малку. Вака се прават големи бељи.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Покрај еден куп возила без заедни светла ( обични и стоп) се почесто наидувам на неосветлени коњски запрежни коли низ сред Скопје...
Пред некој ден поминаа покрај џандарска патрола која казнуваше едно Пунто...никому ништо.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
Aludiras deka ne sum trebal da vlezam u kola? ili za guskava zboris? se nadevam deka e za guskava poso kolku i da mi se spie skopje mavrovo mi e kako do prodavnica. Kaubojci sekogas kje ima, samo sto za zal nikoj ne gi sankcionira kaj nas. Sto pogolem kauboec si tolku si po zastiten. A i kurcenjeto na dzandarite kao imas srekja sto sum dobro raspolozen denes inaku uste nesto kje ti najdam :)

A koga sme kaj maglenkite, vo avstrija nikogas ne mi napraile problem za niv. Nitu pa nekoj me zastanal. sum pominal i patrola i vo grad i na avtopat i nikad ne me soprele. Samo kaj nas bate se puni budzet so takvi moronski pravila i zakoni. Kako on moze da zakluci deka maglenkata ne e dnevno svetlo ili pozicija?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Знам неколку луѓе што имаат Passat B7 што имаа проблем со џандари ради DRL-а вградени во браник.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Моите се вградени во фар, a еднаш кога ме застанаа со Астрата за магленки во зима, само го прашав како ќе докаже на суд дека во февруари месец  во 19 часот  НЕМАЛО магла?

Пројдов со редовно прашање "Кај работиш" и ме пушти.