Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2909539 пати)

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Кој е точниот одговор на "кај работиш?" да си знам што да им кажам ;D
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
^ Со тетин ми копаме бунари!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Aludiras deka ne sum trebal da vlezam u kola? ili za guskava zboris? se nadevam deka e za guskava poso kolku i da mi se spie skopje mavrovo mi e kako do prodavnica. Kaubojci sekogas kje ima, samo sto za zal nikoj ne gi sankcionira kaj nas. Sto pogolem kauboec si tolku si po zastiten. A i kurcenjeto na dzandarite kao imas srekja sto sum dobro raspolozen denes inaku uste nesto kje ti najdam :)

A koga sme kaj maglenkite, vo avstrija nikogas ne mi napraile problem za niv. Nitu pa nekoj me zastanal. sum pominal i patrola i vo grad i na avtopat i nikad ne me soprele. Samo kaj nas bate se puni budzet so takvi moronski pravila i zakoni. Kako on moze da zakluci deka maglenkata ne e dnevno svetlo ili pozicija?

За гуската зборев дека не требала да влезе у кола, и за секој што не се осеќа способен да вози, не за тебе и конкретната ситуација.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Кој е точниот одговор на "кај работиш?" да си знам што да им кажам ;D

Во овој случај се вади визитка од новчаник, да те побара ако му затребаш.
Пожелно е визитката да го има грбот на Македонија, но не е пресудно. ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Пожелно е визитката да го има грбот на Македонија, но не е пресудно. ;D

Стариот грб или новиот сеа што ќе го сменат?

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Пробај и со СФРЈ грбот...може ќе ти упали.

Отсутен Klen

• Редовен
Од Југославија КПЈ членска може? ;D
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
^ Со тетин ми копаме бунари!

ne be ne ovde ako ne se iznasmees ne znam kade... svaka caS ;)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
Пробај и со СФРЈ грбот...може ќе ти упали.
mene mi pali...ponekogas :) koga ke me prasa ti be so si vikam JUGOSLOVEN :D pa so go ebam ako resil ke me zakrpi i vaka i taka

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
Знам неколку луѓе што имаат Passat B7 што имаа проблем со џандари ради DRL-а вградени во браник.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

И не само Пасат, брат мислам ми имаше на Б-класа, и таму DRL се магленките. (мислам две сијалички дека има во склопот, или оваа за магла свети со прилично намален интензитет).
Спас е да се расправаш со џандарот и да му демонстрираш разлика и да му палиш наизменично drl-магленки-drl-магленки, мош ќе види разлика, а ако не види - јебига, 25 казнени :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
Sva srekja toj pred mene so mercedesot sto ne bese registriran i vozese bez svetla inaku mozese i za kais da mi pisat... e moj grade sta ti kurve rade!

На мој познаник пред некоја недела му пишале казна за неносење возачка книшка. 100 евра или 45 казнени поени. Колкаво копиле треба да си, кога гледаш дека човекот едвај некако скрпил крај со крај да купи некое скромно количе, да има со што да го однесе детето наваму натаму, и да му пишеш 100 евра за возачка книшка.  Абе копилиња едни гнасни, абе лепроза да фатите, како восок од свеќа да се топите. Не знам која клетва да ја кажам веќе, ова е стварно дебилизам. Од сите можни прекршоци што се прават, они за возачка книшка на човеков се фатиле, 100 евра ! 100 колци да ви влезат у сите отвори што ги имате.

Не знам дали треба некој да извади калашот и да изрешета некоја сообраќајна патрола, па да си ја чукнат главата празна дебилите и да почнат да контролираат и казнуваат тоа што треба. :)

Отсутен Klen

• Редовен
Ех уште да фаќаа клетвите...

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Не знам дали треба некој да извади калашот и да изрешета некоја сообраќајна патрола, па да си ја чукнат главата празна дебилите и да почнат да контролираат и казнуваат тоа што треба. :)

Чул те господ, за такви морони што гледаат само да се изживуваат треба некој во колена да ги пука, па да имаат време остатокот од животот да го поминат во размислување "каде згрешивме".

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5934
Исто за иста причина и мене ме застанаја, никаков прекшок направен, дај возачка книшка,и ми прекурчи , почнав да се расправам ко ми се запна дека ќе ме пишел, му викам пиши ме жити мене и да бегам, и се сецна нешто почна да прашува , а чиј си ти шо се контриш бла бла,се заинаетив му викам само пиши ме ти остај то, и се подума тро и ме пушти :) некогаш веќе ако се запнати да те пишат поарно и ти запни му за казната, можи ќе се задума да не ја греши на некој "наднего"работата.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Ова со возачкава книшка ич не можам да го разберам. Си направија културни возачки дозволи што можеш у новчаник да ги носиш, од кај к*р им текна сеа розовион гз папир да го бараат, нит можеш у новчаник да ја стаиш, нит е згодна за носење. И не, не е решение остај ја у кола, пошто ми се дешава 3-4 различни коли у текот на неделата да возам.