Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3296728 пати)

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Taksista normalno. Vrtime levo dvajcata i on opa u sredna lenta moja (od sudska nakaj zeleznicka). U momentov diganje pritisok- nesto sto mi se desava mnogo mnogo retko-  na svirka i nakaj nego.  Uspeav da go vratam vo negova lenta i za nekoe cudo bez posledici,  a da bev sam ke mu zastanev na sred bulevar pa kome ide.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1729
Ај да се исповедам што ме изнервираа денес едни двајца морони, можеби и уште некој имаше ама овие беа онака ептен шлагот на тортата.  ;D

На регионалниот пат до Валандово еден со Опел на дозволено 70 он вози 50 и ја жмигавец у лева лента и го престигнувам, возам 4та 50-60 и гас до крај, овој моронот ме виде дека го поминувам и ја згазна, 110-120 дигнав да го поминам и да се вратам во десна лента, намалив на 100 и после една кривина ме престигна. Додека се престигнува брзината не смее да ја променува, му **** све по список.  >:(

На назад пак иста случка, овој пат другиот морон возеше Ford Focus, цел пат вози 60-70, еден позади мене не помина и двајцата, и на правото јас лев жмигавец, таман почнав да го престигнувам исто гас на колата и црнила позади летаат..

Бреејјј.. што им е на луѓето.  ???

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2360
Одг:
« Одговори #13232 на: 13 Јули 2016, 00:18:18 am »
Кретен со црвен матиз по патот Битола - Прилеп, му текна да си заврти да се исклучи за на бензинска на полна линја, малку фалеше за верижен да предизвика.Постар човек беше и мртов ладен се понашашае како ништо да не се случи.....а цела колона зад него да кочи нагло и да го пцуе и свирка.

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
Ај да се исповедам што ме изнервираа денес едни двајца морони, можеби и уште некој имаше ама овие беа онака ептен шлагот на тортата.  ;D

На регионалниот пат до Валандово еден со Опел на дозволено 70 он вози 50 и ја жмигавец у лева лента и го престигнувам, возам 4та 50-60 и гас до крај, овој моронот ме виде дека го поминувам и ја згазна, 110-120 дигнав да го поминам и да се вратам во десна лента, намалив на 100 и после една кривина ме престигна. Додека се престигнува брзината не смее да ја променува, му **** све по список.  >:(

На назад пак иста случка, овој пат другиот морон возеше Ford Focus, цел пат вози 60-70, еден позади мене не помина и двајцата, и на правото јас лев жмигавец, таман почнав да го престигнувам исто гас на колата и црнила позади летаат..

Бреејјј.. што им е на луѓето.  ???

Јас го имам направено тоа на еден морон што почна да ме претицува на полна линија, немаше коли од спротива и права улица, сакав само да му одржам лекција зошто беше некој балканец во странција сигурно(едно мало градче врие од босанци), али после кога размислив поубаво, остави ги нека кршат глава. Јас во Скопје првпат(не сум некојси искусен возач 3-4години) возам во животот скоро 2 недели(на гости кај бабата) и толку морони во животот не сум видел. Оние со моторите, особено “чоперистите“, знаат ли дека на црвено се застанува? Нека оде во Германија или Австрија и нека возат така, еден мој пријател не го фанал семафорот жолто бил залитан и за малце го фана црвено, 2000 евра казна или 6 месеци одземање на дозволата, а работата му зависи од возењето, па да видеме дали ке направи другпат грешка. Кога еден будала вечерно време накај Драчево(кај супер тинекс) вози по моја лента, не претицува, туку едноставно вози по моја лента, среќа што слободна беше десната моја лента, но доколку не беше што праеме бре другарче? Кога го видов тоа и секојден поминувам низ чаир и гледам разни глупости по патот, се можам да очекувам, едвај чекам да си се вратам таму кај што избегав и сите среќни и задоволни, ке купам еден голф 3ка за овде и да не ми е криво ни за дупка, ни за гребнатинка, ни за морони, за ништо... неколку членови ми рекоа уште пред да дојдам, не си доаѓај со кола, не си крши колата, уште на влезот на Србија, спремен бев да се вратам... малце забегав од едно сосема трета, јбг малце сум уморен

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3153
Еден дебил со BMW 5 на семафорите кај Град Скопје (стар влез на Зоолошка) ќе не изгазеше 10 луѓе што бевме на пешачки, на црвено помина со 80, све по список да му ебам, сива 5ка со скопски таблици мислам со 53 почнуваа.

Сигурно свиња некој што до сега возела античка кола па лапал крш за пар иљади евра, последна кола да му е копито.

Од сега со камења ќе ги гаѓам ваквите копилиња, за памет.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Скопје...град на недовршени улици, фуш закрпени дупки, дупнати шахти и преплавени жардињерии кои течат по цела недела, вештачки езера создадени од едно невереме...скапани претоварени пикапи, комбиња, претоварени запрежни коли, чадливи дизели купени  во СФРЈ...спори автобуси приватњаци, неваспитани ЈСП шофери, женчиња со перница под газ во џипишта..Ауди идиоти на секој чекор...и мнооогу , многу погрешен народ на квадратен километар...

..али битно Волбо храборо чекореле во новиот милениум со XC 90 и почетната му цена од 90.000 евра. ;D

Ако има фејс група I fucking hate Skopje..дајте линк..ако нема..јас ке ја напаравм.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Единствено нешто за што сите седат во смрденото скопје се работните места.  И така ќе биде уште дооолго.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Stratro

• Легенда
Профилот на гума адекватен за Скопските улици...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
65ка е доволна ;)

BTW, не се жалете од скопје, појдете по другите села да видите што се лоши улици.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
Bas toa ke go pisuvav,se zalat od Skopskite ulici(daleku od.toa deka site se kako so treba) ama neka vidat malku kako e i nadvor od Skopje.Primer ako ja zemam Bitola,nesto se napravi mnogu ne se napravi,a i toa sto se napravi se napravi fusherajski pa nekade veke e stignato za prepravanje nekade vo bliska idnina ke dojdi do toa.Za nadvor od gradot i da ne zboram,na kaj i da izlezis se soocuvas so los,mnogu los i rally pat.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Влезот на Битола е катастрофа. Тој лоповот глумецот ваш што треба да е во затвор, барем тоа да го средеше. Кавадарци после 50 години доби уреден влез, но сега обиколницата на Кавадарци е ораница, ќе искршите пола кола за тие 5км.

Отсутен Stratro

• Легенда
Баш вчера ме насмејаа двајца "дојденци" од Шфицарска..едниот со Ауди другиот со БМВ ( кабрио) спуштени фластер до земја...абе фластер.

Главната улица е веќе со месеци раскопана до јаја и таму се поминува само со трактор...па земале дечкиве вртат преку споредниве кои немаат дупки како дупки ( potholes) туку се цело време горе доле, со огромни вдлабнувања каде јас со мојата кола која не е спуштена морам да намалам брзина за да поминам без последици.

Абе редица позади нив..свират....кутриве...3 на саат..неможе повеќе иначе остана подвозјето во Ченто. ;D

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
Што те насмеја, спуштените коли или катастрофата од патишта што ги имаме во државава?
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
Фацките нивни преплашени кога ги поминав...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
A ti so jugceto mu vrvis so 50...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D