абе лепото... на собиров мислев ќе те видам... а со мотор бев отиден...
се пиша дека ке идеш... 
п.с. морав дабл пост.. објасниво е нели? недај боже да се измешаат мислите од двата цитати... 
Точно, се пишав дека ќе идам, и ќе идев обавезно, али ми испадна друг план, со друштвото се договаравме оддамна да се собереме кај мене на викендица во Волково, али никако неможевме да се погодиме и собереме сите, кој на работа, кој со обврски, ... и во неделата конечно успеавме да се организираме и да сме сите слободни за да се собереме кај мене, и тоа беше причината поради која што не дојдов на собирот.
Баже ја знае целата ситуација, со него се договарав јас заедно да идеме, и сабајлето недела морав да откажам дружба со вас, ради ова погоре.
И баш ми е криво што не дојдов, плус ти со моторот си бил, а се договаравме уште од порано дека ќе ме возиш на моторот

Ништо здравје, наредна не испуштам, што и да биде, се' откажувам останато, и доаѓам на собир обавезно.
Пс. во Чилин ако се собирате во понеделник, ако сум слободна веројатно ќе ви пројдам

И за крај, да не бидам сосема оф-топик, ме нервира кога на Партизанска на мое зелено (за автомобилите), а црвено за пешаците, си проаѓаат улица, и онака лежерно, ко да не постои семафор, битно на пешачки си се' луѓето и мислат дека ја имаат целата слобода така да си преминуваат улица ... незнам шта речи.