Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2905491 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5202
Одг:
« Одговори #13185 на: 02 Јули 2016, 11:14:30 am »
I treba da ima zabrana kako i vo sekoja normalna drzava. Samo ne ide toa sto se rekonstruirs most u sred sezona koga e najoptovaren toj pat

Sent from my COOLPAD 8297W using Tapatalk

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
Kruzniot vo zelezara e celosno zatvoren.ima kamion parkirano za nagore po ridot.ni po trotoar nemozes peski da projdes.od ridot treba preku butel da iskacas nakaj centar
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Одг:
« Одговори #13187 на: 02 Јули 2016, 11:48:37 am »
I treba da ima zabrana kako i vo sekoja normalna drzava. Samo ne ide toa sto se rekonstruirs most u sred sezona koga e najoptovaren toj pat

Инжињер си? Глупаци се и тие, место во зима кога паѓа снег и сите седат дома они земале во лето да работат.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
Одг:
« Одговори #13188 на: 02 Јули 2016, 12:01:26 pm »
Ne sum inziner ama posto ti si ete ke mi objasnis deka znaes pa i jas da  naucam

Отсутен achtung

• Сениор
Одг:
« Одговори #13189 на: 02 Јули 2016, 12:08:11 pm »
Заборавив дека си пљукач па по дефолт плукате по све. Ако веќе сакаш нешто да научиш имаш литература.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
Одг:
« Одговори #13190 на: 02 Јули 2016, 12:09:22 pm »
Ete neli znaes pojasni mi.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Kruzniot vo zelezara e celosno zatvoren.ima kamion parkirano za nagore po ridot.ni po trotoar nemozes peski da projdes.od ridot treba preku butel da iskacas nakaj centar
Значи преку јаја паша да фаќам од центар па од бутел нагоре. Од сите страни е затворен?

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831

Не е до толку проблемот што се реконструира во сред сезона, убаво ти кажа Ахтунг, неможе во сред зима. Проблемот е во времетраењето на реконструкцијата, премногу долго траат реконструкции од по 10-20 километри, тоа се треба за најмногу 6 месеци реално да се завршува, а не да се влече работата по 1-2 години.
Читав негде (колку може да се верува на нашево новинарство ? ) дека автопатот Неготино - Демир Капија (тој со грпките), 3 години ке се реконструирал, а автопатот не е долг ни 20 километри, што е навистина претерано

Отсутен nikola_bb

• Сениор
Одг:
« Одговори #13193 на: 02 Јули 2016, 12:50:09 pm »
Filo mnogu ubavo znam koga moze da se raboti sekoj vtor den sum po tereni imam videno i raboteno na tolku gradezni i rudarski masini kolku sto povekjeto lugje na forumov nema cel zivot da vidat. I da mozese porano da se raboti i da se sraboti pred sezona

Отсутен achtung

• Сениор
Одг:
« Одговори #13194 на: 02 Јули 2016, 15:12:04 pm »
Ама некако не научи да пишуваш и ставаш интерпункција како инжињер...

Отсутен nikola_bb

• Сениор
Не ме плаќаат за интерпункциите ;)

Отсутен BigBull

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 425
Ама некако не научи да пишуваш и ставаш интерпункција како инжињер...
Веќе кога поправуваш, правилно е инженер, а не инжињер.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
Значи преку јаја паша да фаќам од центар па од бутел нагоре. Од сите страни е затворен?
Sve e blokirano.moras preku jaja pasha
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
СРЕЌА У НЕСРЕЌА

Среќа :Се договоривме вчера во 13:30 да одиме со бубњаров на свирка ...товарен со Калибрата...тип топ..boss mode.

Несреќа: На враќање накај дома од работа (12:30), колата пред последната бензинска Макпетол буквално ми умре. Угаси во возење и останав на сред пат кај последната бензинска Макптерол no 50 степена надвор.

Среќа: После 10 тина минути надвор, оп...завреглав запали...стигнав до дома.

Несреќа: Неможев да најдам комбе за изнајмување Ск-Охрид.

Среќа: Калибрата можеше да ме остави саат време покасно накај Гостивар...но ме остави во Ск..
Шурата мој беше слободен со Мерцесот, дојде, се товаривме и среќни весели накај Охрид.

Несреќа:  5 км пред  стража му дигна 120 степени температура....вода губи. ;D

Среќа : Имаше каде да се застане, па застанавме и отворивме хауба.

Несреќа: Цревото за вода буквално му екслодира откорнувајќи парче од хладњакот под висок притисок. Имаш водоскок со 120 степена вода ...

Среќа: Иако бевме над моторот, се тргнавме на време па не ни испрска во лице врела вода.

Несреќа: Шлеп служба Гостивар - Охрид 8000 ки. ( не е члеен на АМСМ)..и тоа за саат и пол а го земат него, а јас со бубњаров да терам на друг начин накај Охрид.

Среќа: Пуштија службено комбе од Охрид да не збере нас музичарите.

Несреќа: го чекав вака 2 факинг саата. ;D

pic upload

Среќа: кога дојде , комбето беше климатизирано, удобно , купив нешто храна и вода од Стража и продуживме накај Охриd.

Несреќа: Пошто касневме, типов претица џандари..овие го застанаа и изгубивме уште 45 минути во место.

Среќа: Публиката во Охрид беше трпелива, па влеговме без тонска, само штекање кабел и на сцена..

gifs upload

Несреќа: ПОради немање тонска проба тонот беше прилчино шит.

Среќа: Публиката беше одлична.

Несреќа: Имав договорено на мајстор за мојата кола денес рано сабајле, а немав со кого да се вратам истата вечер.

Среќа: Најдов пријател со Е класа.

Несреќа:  бевме 5 луѓе во кола, назад без зипован со куферот од басот преку цела задна клупа во скут. ;D

Среќа: Стигнав дома..ЛЕШ. 7 сата Скопје Охрид ..за саат време свирка и одма назад..Значи..ЛЕШ.

Несреќа : Сабајлево Калибрава пак ми запали, па мислев ќе издржи до Ѓорче...
Курац..ме остави кај факултетите.

Среќа: АМСМ 196.

Несреќа: 1000 че...плус саат  и пол ги чекав.

Среќа: Ја стаивме на кабли, се угаснаа контролни, колата упали, работеше топ...
Значи алтернаторот е...али не и цел ЕКУ на колата.

Несреќа: Мојата има 120 амперски , а на лагер имаат само 100 амперски за Калибра и тоа некоја чкарт фирма za 8000 ден без гаранција кој може да изгори за едно идење до Охрид..

Среќа: Утре сабајле до 9 мојот ќе биде изваден и правац или Тетово или Косовска граница за половоен, исправен али оригинал..по препорака.

Несреќа...имам само Југо, другите коли ми се зафатени.;D

Ќе видиме утре што ќе се деси.

...и после некој ке дое ке ми рече...супер ти е тебе..си работиш преку ден, си свириш преку вечер...;D

Ќерка ми е кај баба и дедо викендов....па ми ја пуштија сликава да ме расположат.
На крајот од денот, all that matters is family. And i mean it. ;)

:)
« Последно менување: 02 Јули 2016, 17:48:01 pm Stratro »

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2851
Ајјјјјј........Вака да сакаш неможе
Битно на крајот се се завршило ОК
јбг и така бива некогаш....