Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3279267 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5383
како што кажа во еден друг пост и јас се чудам од каде кај тебе таков револт :). шала на страна си патиме од истите срања кој многу лесно ќе се решат кога ќе се удри подлабоко по џепчето. Сообраќајот више на ништо не ни личи...

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Јас на последната слика, ако ме пуштат арно ако не си чекам. Обично секад ме пуштаат... Ама секад чекам скроз десно и влагам на десната лента, не како стоката што чека од лево и влага во десната.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
како што кажа во еден друг пост и јас се чудам од каде кај тебе таков револт :). шала на страна си патиме од истите срања кој многу лесно ќе се решат кога ќе се удри подлабоко по џепчето. Сообраќајот више на ништо не ни личи...

Ја имам скоро 40 години без некоја :D :D :D
A и башка пишав дека не се нервирам со легнување на свирка...
Него пишав со цел да и укажам на полицијава како може да го наполни буџетот без да се замара и да се расправа...
Чиста ситуација...
:)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Има и таму крави, чичко ми удри крава пред 4-5 години помеѓу Тетово и Гостивар.

Имате среќа што диносаурусите се истребени. Замисли да ти излезе диносаурус од зад кривина. Партал ќе го направите.

Еј ало, толку ли сте топовско месо бе? Диносаурус да ви „излезе“ пепел ќе го направите со тоа колиштата јаки, тркачи низаедни.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Скопјево стана бетер од Приштина од пред едно 5 години каква ја памтам. Таму не се знаеше ни кој каде застанува, каде чека семафор, кој чека семафор, кој од каде излегува, во која лента се вози, дали се престројува од лево кон десно и обратно...
За прљавштината по улициве веќе не говорам.
Секое сабајле се прашувам кога одам накај работа кој ли дозволи во населба Влае да се прават мини згради...Тој идиот у анус со безбол палка да му влезам. А после тоа кога ке му се рашири шупакот, да му набијам бодликава жица за кога ке му се собира, полека и сигурно да го боли. Таман ке ужива.
Зошто? Затоа што улиците кои се приклучуваат на партизанска, односно Франце Прешерн и Иван Цанкар се премногу оптоварени со возила. Ајде што се оптоварени со возила, не е толку проблем...Проблем е стоката која се досели и насели.. Прво без општо познавање на сообраќајни правила и прописи, па без грам сообраќајна култура и на крајот све нервозни и све брзаат и све се напикуваат кој кај стигне...
И мислам дека полициската патрола да стои кај бензиската на 10 метра од раскрсницата ке биде една од најуспешните во Македонија...За два саата ке го наполни буџетот. Следниот ден пошто е истата стока повторно на истата раскрсница, јово на ново... :)
Стојат и чекаат во обратната лента. Дел поминуваат на црвено. Дел блокираат раскрсница.
Возење во обратна насока е 300 евра.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ситуација два. Комбево толку многу чуреше што не можам да ви опишам...Имам видео али големо е за аплоад...Сликава касно ја сликнав!

Ситуација 3. Мангупи кој се пикаат пред уклучувањето за на Водњанска, а притоа возат во обратна насока и ке им наиде возило...Многу многу ситуации секој ден гледам али не ги сликам. Ке ги изгорам оваквите мангупи...Ке ги изгорам...Цел живот ке се каат што се измангупирале и глумеле шизици.

Ситуација 4.
Ова одма после Поштата, кај жечезничка...Мозоците да имаше уште место и петта лента ке направеа...Незнам само колку мозок треба да имаш за да од една улица се застане овака...Побрзо ке влезат и колоната? И овде има да ги изгорам...
Само изгледа џабе полицијава, појма немаат каде треба да си го полнат буџетот...

Ова не дека ме нервираат него да се види колку се сообраќајно културни...
"Скопјаните", мхммм...
Многу добро доловено Сале, посебно описот ми се свиѓа. Бтв да се надоврзам

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
убаво голфчето

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Знаеш како викаат, џабе убавината кога имаш селски манири.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Во ек  на гужва, секогаш пропуштам коли кои уредно чекаат од споредна а знам дека нема шанси да се уклучат ако не застане некој. Секогаш ми се заблагодаруваат. Сите сме фини.

Но, факмани кои се пикаат во иглени уши без барем да ми сигнализираат и прашаат дали би ги пропуштил. не ги пуштам за жива глава..ма има да го набијам или у макази или у банкина, па после уште свири ко ја да сам му крив.

Класичен пример е раскисницата од МТВ према Саем каде две ленти (најчесто најзафатените) се за лево, а најдесната е за право.
Еден тон БМВ/Ауди половњаци се праат паметни и не чекаат во редица во лентите за лево, туку од десната одат напред, вртат лево и сечат пат на оние кои уредно си чекаат семафор.
Е таквите редовно ги пикам во тротоар не давајќи им ни сантим простор...поготово ако сум со Југото.

Дополнително се гледа какви морони се бидејќи ако навистина им се брза можат да ја поминат цела редица, на раскрсницата да поминат право и после да свртат полукружно и да се вклучат во сообраќајт регуларно...како што јас правам кога не ми се чека.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Исто и од Јужен булевар на раскрсницата право према железничка станица пред тутунски комбинат.
Ако можам јас да чекам од подвожњак 5-6 пати семафор за да поминам може да чека и тој и ЌЕ чека. Абе не го пуштам за жива глава. Свирам и гас давам и крај. Не може и не може.

А да отвори позор да каже извини морав од оваа лента да влезам ќе го пуштам без никаков проблем.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Неколку пати го имам видено Зеро по булевариве... Редовно вози цик цак по партизанска. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Пешки кога оди, клот-фркет праи. ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465

Имате среќа што диносаурусите се истребени. Замисли да ти излезе диносаурус од зад кривина. Партал ќе го направите.

Еј ало, толку ли сте топовско месо бе? Диносаурус да ви „излезе“ пепел ќе го направите со тоа колиштата јаки, тркачи низаедни.
[/q

Каде прочита дека некој возел брзо?Зборуваме за безбедност на автопат на кој се плаќа 4 патарини за 60 км.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
Тачно...
Се зборува за пат за кој се плаќаат патарини и на кој пат има знаци за ограничување на брзината.
Ако патот е писта тоа не значи дека треба да возиш 200 ако имаш знак 80.
Штом некој ставил 80, бил попаметен од нас па предвидел некој работи, нели?
Една од тие е дека на овие простори живеат ЖиВотиЊи покрај животни, па тие истите ке ги земат за кокошки да си чуваат...Со знаците кров на една вода прават...Или рамен, онаков @osmica8 каков што љуби :D :D :D
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Неколку пати го имам видено Зеро по булевариве... Редовно вози цик цак по партизанска. :)

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
Фала на потсетување на филмов!  :)