Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3281996 пати)

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2654
110-120 се вози на автопат, а таму нема крави... ;D ;D

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
Има и таму крави, чичко ми удри крава пред 4-5 години помеѓу Тетово и Гостивар.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг:
« Одговори #12602 на: 07 Март 2016, 18:15:05 pm »
Tamu e 80. ;D

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
Tamu e 80. ;D
Никој таму не вози под 110-120.:)

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2654
Може да возат колку сакаат, ама знаците си го кажуваат своето... Не се за украс ставени...
Инаку не би требало да има животни на автопат, има мрежи ставено долж целиот пат

Отсутен Igor

• Легенда
Одг:
« Одговори #12605 на: 07 Март 2016, 18:30:24 pm »
Не се за украс туку за пишување на казни, друга поента нема.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Имам едно прашање.

не памтам, било пред 20 години, дали во тестовите за полаагање на возачки испит има како се вози на дупли кружен дек со две ленти?

Има две опции: или нема па никој не научил своевремено како да вози на дупли кружен тек,
Или е тотално глуп и ретардиран да не научи од втор пат како се вози и како/каде се менуваат ленти.

Секој ден во Ѓорче на кружниот некој од тетово или гостивар ми пресекува лента и ме тера да кочам и да бегам десно при влез во кружниот и втор пат ме сече на излез од кружниот.

Па добро бе мајку му стара,.... стоко една од народ.

Сите кружни текови треба да бидат како оние пред Католичка и народот да се научи да вози.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Вчера ќе опнев крава со голема брзина. Да ви кажам доста е непријатно чувството кога на излез од кривина со 110-120 ќе видите крава на сред пат во непосредна близина. За среќа добро се заврши со многу кочење...

Дали има некој нормален во државава, може и да ја молзе на сред улица да речеме и никому ништо.

Абе ти ненормален си! Абе удри ја, ке јадеш цела година!
Ја така пред некоја година собрав зајак, ама толку чисто го имав удрено си го стаив у гепек, мајка ми го правеше манџа. Многу вкусен!
за друг пат да си знаеш, никако кочење, гас уште малце :)
А за зајак ако ти искочи навечер, блендни еднаш, се укопуе у место и со десна магленка му даваш нокаут у глава :)

Отсутен Igor

• Легенда
Одг:
« Одговори #12608 на: 07 Март 2016, 18:36:48 pm »
Со што ќе ја пренесев, од колава само клучот ќе ми останеше. Не е зајак ова. ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Со што ќе ја пренесев, од колава само клучот ќе ми останеше. Не е зајак ова. ;D

Шојма врска, важно ќе мезнеше после :D

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Тука сме за носење, клабер на клабера е клабер, зар малку голфои иаме тука, тие за што ни служат.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore

Нема крави, има телиња. Мене теле ми се „стаи“  у кривина после катланово пред втората напланта накај Велес.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
Добро е што возите премиум гуми, па можете да застанете до нула километри на час со тие брзини...
Инаку таму ограничувањето е 80, па со обични гуми се подзакочува...Ако не со 60, барем до 30 ке закочиш па со помала брзина ке опнеш ако возиш буџетарски гуми, оние ефтините, или непремиум.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Сале Irony- Turn On ;D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
Скопјево стана бетер од Приштина од пред едно 5 години каква ја памтам. Таму не се знаеше ни кој каде застанува, каде чека семафор, кој чека семафор, кој од каде излегува, во која лента се вози, дали се престројува од лево кон десно и обратно...
За прљавштината по улициве веќе не говорам.
Секое сабајле се прашувам кога одам накај работа кој ли дозволи во населба Влае да се прават мини згради...Тој идиот у анус со безбол палка да му влезам. А после тоа кога ке му се рашири шупакот, да му набијам бодликава жица за кога ке му се собира, полека и сигурно да го боли. Таман ке ужива.
Зошто? Затоа што улиците кои се приклучуваат на партизанска, односно Франце Прешерн и Иван Цанкар се премногу оптоварени со возила. Ајде што се оптоварени со возила, не е толку проблем...Проблем е стоката која се досели и насели.. Прво без општо познавање на сообраќајни правила и прописи, па без грам сообраќајна култура и на крајот све нервозни и све брзаат и све се напикуваат кој кај стигне...
И мислам дека полициската патрола да стои кај бензиската на 10 метра од раскрсницата ке биде една од најуспешните во Македонија...За два саата ке го наполни буџетот. Следниот ден пошто е истата стока повторно на истата раскрсница, јово на ново... :)
Стојат и чекаат во обратната лента. Дел поминуваат на црвено. Дел блокираат раскрсница.
Возење во обратна насока е 300 евра.

Ситуација два. Комбево толку многу чуреше што не можам да ви опишам...Имам видео али големо е за аплоад...Сликава касно ја сликнав!

Ситуација 3. Мангупи кој се пикаат пред уклучувањето за на Водњанска, а притоа возат во обратна насока и ке им наиде возило...Многу многу ситуации секој ден гледам али не ги сликам. Ке ги изгорам оваквите мангупи...Ке ги изгорам...Цел живот ке се каат што се измангупирале и глумеле шизици.

Ситуација 4.
Ова одма после Поштата, кај жечезничка...Мозоците да имаше уште место и петта лента ке направеа...Незнам само колку мозок треба да имаш за да од една улица се застане овака...Побрзо ке влезат и колоната? И овде има да ги изгорам...
Само изгледа џабе полицијава, појма немаат каде треба да си го полнат буџетот...

Ова не дека ме нервираат него да се види колку се сообраќајно културни...
"Скопјаните", мхммм...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.