Во ек на гужва, секогаш пропуштам коли кои уредно чекаат од споредна а знам дека нема шанси да се уклучат ако не застане некој. Секогаш ми се заблагодаруваат. Сите сме фини.
Но, факмани кои се пикаат во иглени уши без барем да ми сигнализираат и прашаат дали би ги пропуштил. не ги пуштам за жива глава..ма има да го набијам или у макази или у банкина, па после уште свири ко ја да сам му крив.
Класичен пример е раскисницата од МТВ према Саем каде две ленти (најчесто најзафатените) се за лево, а најдесната е за право.
Еден тон БМВ/Ауди половњаци се праат паметни и не чекаат во редица во лентите за лево, туку од десната одат напред, вртат лево и сечат пат на оние кои уредно си чекаат семафор.
Е таквите редовно ги пикам во тротоар не давајќи им ни сантим простор...поготово ако сум со Југото.
Дополнително се гледа какви морони се бидејќи ако навистина им се брза можат да ја поминат цела редица, на раскрсницата да поминат право и после да свртат полукружно и да се вклучат во сообраќајт регуларно...како што јас правам кога не ми се чека.