Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2711275 пати)

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #12210 на: 25 Декември 2015, 22:11:08 pm »
На некои луѓе животно достигнување им е да гребат со клуч рандом кола. Особено ако е со нескопски таблици. Се надевам дека барем малку посреќен стана кој и да реши да ми ја гребе Корсата.
Мислам, се обидувам да сфатам, као си одиш дома, триеш раце и си викаш:еј, колку добра гребаница сум направил, онака цел среќен?!
Позади Симпо ова, рандом место вчера, после пола саат дигнати брисачи и лист "приватен паркинг, викам пајак" - стопати сум паркирал на истото место, никаков знак дека е забрането паркирање или приватен паркинг.
Гребаниците ги видов дури денес.

Клет народ сме, другари и нема да станеме поарни со тупање в гради. Такви ќе се истребиме од светов - клети...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17605
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #12211 на: 25 Декември 2015, 22:19:10 pm »
На некои луѓе животно достигнување им е да гребат со клуч рандом кола. Особено ако е со нескопски таблици. Се надевам дека барем малку посреќен стана кој и да реши да ми ја гребе Корсата.
Мислам, се обидувам да сфатам, као си одиш дома, триеш раце и си викаш:еј, колку добра гребаница сум направил, онака цел среќен?!
Позади Симпо ова, рандом место вчера, после пола саат дигнати брисачи и лист "приватен паркинг, викам пајак" - стопати сум паркирал на истото место, никаков знак дека е забрането паркирање или приватен паркинг.

Клет народ сме, другари и нема да станеме поарни со тупање в гради. Такви ќе се истребиме од светов - клети...

На кое место точно паркираше? Јас живеам баш позади Симпо, и жителите тука се малку непријателски настроени кон коли што не ги познаваат, дури и скопски.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #12212 на: 25 Декември 2015, 22:19:47 pm »
Не е до тоа бе другар. Мојата шо дека е со Скопски кога пак ми го гребнаа гепекот во мое маало. И не само мојата, сите кои беа на тој паркинг вечерта, сите.  Има проклети луѓе. Или дечишта.

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
« Одговори #12213 на: 25 Декември 2015, 23:22:53 pm »

На кое место точно паркираше? Јас живеам баш позади Симпо, и жителите тука се малку непријателски настроени кон коли што не ги познаваат, дури и скопски.
До паркингот позади постојката има менувачница, а пред неа две паркинг места. Таму одам на гости одвреме-навреме и сум паркирал на истото место кога немало место на паркингот, без проблем.
Нема знак дека е приватен паркинг, а ова беше навечер околу 7. Нема знак ни дека во близина живеат, ете, и злоради луѓе.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17605
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #12214 на: 25 Декември 2015, 23:34:29 pm »
Право од менувачницата има улица, од десна страна на улицата има кафена зграда со три влеза. Паркирај пред зградата слободно, обично има место. Ако нема место тука, обавезно има место на 20 метри после зградата, од лева страна (позади гаражите).

Чим се движиш во овој реон, веројатно знаеш за што ти зборам. Очигледно ти замерил некој и не си барај беља пак да оставаш кола тука. Овие паркинзи што ти ги посочив се тестирани лично од мене со 3 различни коли (по неколку дена), никаков проблем не сум имал.

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
« Одговори #12215 на: 25 Декември 2015, 23:40:14 pm »
Право од менувачницата има улица, од десна страна на улицата има кафена зграда со три влеза. Паркирај пред зградата слободно, обично има место. Ако нема место тука, обавезно има место на 20 метри после зградата, од лева страна (позади гаражите).

Чим се движиш во овој реон, веројатно знаеш за што ти зборам. Очигледно ти замерил некој и не си барај беља пак да оставаш кола тука. Овие паркинзи што ти ги посочив се тестирани лично од мене со 3 различни коли (по неколку дена), никаков проблем не сум имал.
Фала на препораки.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #12216 на: 26 Декември 2015, 00:08:25 am »
Чим те предупредиле си требал да мигрираш на друг паркинг ..

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #12217 на: 26 Декември 2015, 00:52:33 am »
Јас колку што разбрав го предупредиле со кренат брисач, лист и гребаници. Се во пакет :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
« Одговори #12218 на: 26 Декември 2015, 09:49:00 am »
Јас колку што разбрав го предупредиле со кренат брисач, лист и гребаници. Се во пакет :)
Да, три во едно :(
Не сум глуп да провоцирам некој така ако ме предупреди.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #12219 на: 26 Декември 2015, 09:54:20 am »
Јас имав сличен проблем пред некоја година, на паркингче блиску до зграда кое што е на општината или државата, ми правеше проблеми еден мајмун дека сум паркирал. Ми оставаа камче на хауба 2 пати, не се дрзнаа да ја оштетат бидејќи го знаев кој е и претходно ми паламудеше еднаш кога се сретнавме, му реков немој да се правиш мајмун покажи ми документ дека е твое паркингчево и јас уште веднаш ќе заминам и нема да се паркирам веќе тука. Аама тој документ нема. И сега? Си продолжив да паркирам потоа кога ќе дојдеше и ќе начекаше место до мене намерно ми се лепеше со неговата кола до врата за да морам да влегувам од другата страна. Сега паркирам во гаража и раат сум.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #12220 на: 27 Декември 2015, 21:04:29 pm »
Ја стварно не знам зошто не дозволат да се влегува внатре со коливе.. Глупи толкав паркинг направиле.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4285
« Одговори #12221 на: 27 Декември 2015, 21:09:50 pm »
денеска на Козјак бев на чист воздух малце,ама и таму стока ќе начекаш.нема доволно паркинг за сите,јасно ми е,луѓето се паркираат по страна на земјените патчиња,ама има говеда иде со колата до крај до работ кај што има убав поглед и сите таму се збираат нормално,они колите ги паркирале таму да имаат и они убав поглед.абе да му ебам мајката што простаци ќе беа,толку да се нема осет.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #12222 на: 28 Декември 2015, 08:08:25 am »
gotovo... najden e izlez od krizava... makedonija ima degeni za izvoz, pogotovo onie koi ne vozat so vkluceni svetla navecer i vo najgolemata magla...

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #12223 на: 28 Декември 2015, 09:45:42 am »

Лесно си поминал..
На колешка и ја имаат обиено колата и и се имаат искењато и измочано внатре на патосници. (иако гледаат позади детско седиште).

Инаку сабајлево имаше гужва и редица при влез на Скопје. Воена полиција и градска полиција тресеше автобуси, луѓе надвор излезени.
Баш во вакви ситуации кога сите доцниме на работа се гледа што стока народ сме:
- прво еден со Ауди Q7, нервозно (или можда фраерски, незнам) ќе го испокршеше кога се исклучи од редицата, качи на тротоар и нагази низ проширувањето на патот кое е наменето за автобуска станица и е 10 тина метри. Видоа и другите каков фраер е уствари и они по него.
- непропуштање иако уредно даваѓ жмигавец и намерно полека се движиш да се вклучиш бидејки има магла па не сакаш да го сечеш.
- возење без светла на маглава или со еден или два расипани заднио светла навечер...битно БМВ е.
- возење паралелно на тротоар додека другите уредно си чекаат во редица е редова појава.

Стока.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #12224 на: 28 Декември 2015, 16:04:33 pm »
Денеска одам во болница, ги оставам сопругата и малиот и да излезам од паркинг што ќе видам. Дебилов со таксиво се паркирал така да не може друго возило да помине и си ебал мајката. Гледам еден познаник пцуе, вика, урла, го прашувам што е работата..... вели го барам идиотот со таксиво пола саат веќе не можам да излезам со колата. Гледам има телефон оставено на колата, вртам во такси компанијата, диспечерката љубезна, јас нервозен, и велам:

Јас: Ваше е зелената астра со број 20?
Диспечерката: Да, наша. Повелете.
Јас: Ве молам кажете му на ДЕБИЛОТ да ја тргне колата под итно, паркирал а не оставил место никој друг да помине, не дај боже брзата помош да треба да интервенира, нека доаѓа одма додека не сум му ги исекол гумите и искршил цела кола.
Диспечерката: нема проблем веднаш ќе му јавам.

И се извинив културно и спуштам. Нема минутка кога ете го дебилот иде и се правда на една минута ја оставил колата. Па мичка ли ти пајчина имаш ли комон сенс. Еден метар поназад да ја оставил никаков проблем. Жими очи ако не дојдеше ќе му ги сечев гумите.

И се јавив на дипсечерката и повторно и се извинив.

Brains are awesome. I wish everybody had one.