Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3577485 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #11940 на: 22 Октомври 2015, 16:05:11 pm »
Да споделам дека ме нервираат дегенерици што ми свират и/или светкаат кога чекам пешаци да си поминат на пешачки.

Али ако истите ти свират и светкаат да им се тргнеш бидејќи возиш со 50 кмч (можда и со замаглени стакла ко мене)  низ Партизанска бидејќи си претпазлив по дождливо време да не ти изрипа некој од некоја жардињера...е тогаш си душбег ако не се тргнеш.  ;D

Сум (ако има каде да се потргнам, а не го правам тоа).

На пешачки нема каде да се потргнам (освен да ги испогазам пешаците), нити па треба да се потргам.

Онака информативно, дали вртите десно на семафор што нема дополнително зелено за вртење?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 231
« Одговори #11941 на: 22 Октомври 2015, 16:10:39 pm »
Вртиме,сите. :)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #11942 на: 22 Октомври 2015, 16:11:31 pm »
Зависи од ситуација. Во принцип не. Нема дополнително, значи има главно. На црвено се стои.

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 231
« Одговори #11943 на: 22 Октомври 2015, 16:18:23 pm »
како тоа зависи од ситуација,а во принцип не ? или вртиш или не вртиш,нема трето.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #11944 на: 22 Октомври 2015, 16:28:24 pm »
Има.
Секогаш во нормален сообраќај кога нема дополнително светло, доколку е црвено стојам.
Недела навечер, или и преку недела доколку нема сообраќај знам и да поминам (пример на семафорот во Козле кога идеш од Гологанов према Козле)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #11945 на: 22 Октомври 2015, 17:28:33 pm »
А како се врти лево од десна лента? Ако е така за што се средната и левата лента?

И ти си у право, кога возам рецимо по Партизанска према Центар а планирам да се избацам на Рузвелтова кон Сет компјутери цепам у средна евентуално ако е чиста десна лента. Ако идам према Зоолошка 98% возам у лева лента осим ако нема некое споро возило па се пребацуем у средна лента па опет у лева ..

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #11946 на: 22 Октомври 2015, 17:40:48 pm »
Не вртам ако нема дополнително зелено. Не кршам правила баш радо, за неколку секунди/минути чекање ништо нема да ми смени во животот. Зошто да се секирам дали стои полиција веднаш тука зад па да ме олесни?

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #11947 на: 23 Октомври 2015, 00:55:41 am »
Не вртам ако нема дополнително зелено. Не кршам правила баш радо, за неколку секунди/минути чекање ништо нема да ми смени во животот. Зошто да се секирам дали стои полиција веднаш тука зад па да ме олесни?

Ова треба да се инсталира како нов хардвер на секој еден македонец што фатил волан во рака, и што мисли дека го заебал системот кога ќе помине на црвено, а он уствари само ја блокирал цела раскрсница.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1501
« Одговори #11948 на: 23 Октомври 2015, 02:12:17 am »
Еден дибек пред мене возеше низ центар , незнам дали намерно или бил напушен или шо ти знам , возеше најдесно што може и сите на тротоар што се движеа , жива вода ги направи..
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16803
  • Keep it 100
« Одговори #11949 на: 23 Октомври 2015, 02:29:22 am »
Сву вутру спушил 100%!

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
« Одговори #11950 на: 23 Октомври 2015, 12:49:45 pm »
Ама го затупивте со ова во која лента де вози по булевар.... Ако некој полагал скоро, знае дека се добиваат казнени ако после приклучување (на пример од Руз елтова на Партизанска од Зоолошка кон Универзална) , во догледно време не се престроиш во средна лента. Не знам кое толкување на кој член е тоа, ама мене така ме научија во авто школа и така и практикувам најчесто... Се разбира, вртење лево или десно на следна си бара соодветни дејства.
Во конкретниот случај, поголем проблем е средниот прст отколку левата лента, оти возачката култура не се однесува само на активностите поврзани со управување возило.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #11951 на: 23 Октомври 2015, 15:01:49 pm »
Во автошкола така те учат за кога ќе полагаш комисијата да не ти рече дур си во лева лента да се престроиш за десно, а ти си пред семафор 15м, на крајот на испрекинатата линија.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22378
« Одговори #11952 на: 23 Октомври 2015, 15:56:18 pm »
Еден дибек пред мене возеше низ центар , незнам дали намерно или бил напушен или шо ти знам , возеше најдесно што може и сите на тротоар што се движеа , жива вода ги направи..

Еее ова е веќе прав душбег.

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
« Одговори #11953 на: 23 Октомври 2015, 17:09:42 pm »
Во автошкола така те учат за кога ќе полагаш комисијата да не ти рече дур си во лева лента да се престроиш за десно, а ти си пред семафор 15м, на крајот на испрекинатата линија.
Не само заради тоа, туку затоашто е најпрактично ако ја имаш предвид целата слика. Овозможува побрз проток на сообраќај.

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #11954 на: 24 Октомври 2015, 01:16:32 am »
Попладнево на илинденска еден цреп со пасат на делот од фонтана до золошка со цел памет влезе во спротивна насока и престигнуваше едно 7 возила, незнам шо да речам идиотизам

Вчера на влез на скопје кај шо веке 3 години прават тоа надпатникот како и да се вика едно напатено " швајцарче" од цирих со шаран си зацепа право низ поставените сигнализации оти така и во швајцарија се правело