Саат време како сум прибран дома и уште нервиве не можам да си ги смирам.
Возам од центар по Теодосиј Гологазов и вртам десно на Московска кај студентскиот. Позади мене 4-5 коли. Тука се изначитав дека моторџиите требало да се респектираат како ранлива категорија (не дека пред тоа не сум ги респектирал) и за воља на вистината се навикнав да гледам во страничните ретровизори и тогаш кога не треба само заради нив. возам по левата лента пошто на десната има контејнери и паркирани возила. Доаѓам до раскрсницата со Скопски пазар, давам лев жмигавец, кочам и се спремам да вртам лево накај дома. Погледнувам на левиот ретровизор (од навика ради моторџиите), гледам нема ништо и гледам напред чекајќи да поминат колите од спротива па да свртам лево. Само што пуштам куплунг и тргам, од левата страна преку две полни линии и преку колона од 4-5 возила (пошто другиве мечекаат да завртам) ме претекнува моторџија со огромна брзина и тоа само на неколку сантиметри од мене. Според моја проценка и колку време му требаше да стигне до архивот (2-3 секунди) возеше сигурно над 120.
Ај што ме исплаши рикајки ретардирано со глупавото моториште, него кога ми текна можеше да ме остави на место и да лета во вис до Сити мол ми се пресекоа нозете. Паркирав пред зграда и неможев да излезам од кола пошто ми се клецав ноге.
И се велам, па добро бе пичка му материна. Има ли смисла вакви работи што се прават? Абе каде е таа проклета полиција пичка и материна да и ја изназаебам!!!!!?

?
Па за кој кур имаат мотори што не пуштат пресретнувачи да ги изнапикаат стокине по затвори и гробови? Невини ли да гинат?
Моторџијата ако го чита ова: како не те оставив на место во парчиња маму ти ебам твоја!!! Да можев времето да го вратам да даев гас до даска да отидеше некаде на парчиња наместо некој друг невин.