Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3576267 пати)

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1572
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #11865 на: 14 Октомври 2015, 13:32:51 pm »
http://www.mvr.gov.mk/SoobrakjajnaKontrola

Почитувани,

Вашиот предлог за сообраќајна контрола не е успешно испратен.

Ве молиме обидете се повторно!

..10 pati probav.
Јас пробував пред 1 месец , ама по 10тина пробувања ми помина нервозата

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22378
« Одговори #11866 на: 14 Октомври 2015, 13:39:12 pm »
Им пишав мејл..

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #11867 на: 14 Октомври 2015, 15:41:54 pm »
Мене денес ништо не ме изнервира во сообраќајот во Куманово. Сум оттрнал и сега сум само нем посматрач и ништо веќе не ме изненадува. Од каде да почнам. Избришани пешачки премини па мораме да возиме по сеќавање каде пред 10 години стоеле пешачките во Куманово (новите возачи што возеле градска во Куманово не ни знаат што е тоа), семафори што не работат или работат само колку да покажуваат дека не работат, возачи кои не слушнале за правило на десна страна на раскрсница и знак за пат со предност на минување, зомби пешаци од вокинг дед само што овие ако не пробуваат да ти се фрлат пред хауба те гледаат узгубено ако им застанеш на пешачки да ги пропуштиш, продавачи на девизи што го блокираат пола Куманово (Кумановци знаев што е тој) че швиц гастрбајтери че га пичим куманове, полицајци како да се од модно студио Црнокрак пошто се шетаат нели како манекени, а околу нив на улица хаос у Лаос. 
Зини да ти кажу.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #11868 на: 14 Октомври 2015, 17:13:01 pm »
Ко на Битпазар. Имаат и еден заеднички НЗС.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #11869 на: 14 Октомври 2015, 20:10:37 pm »
Каква гужва по митрополит т. гологанов сабајлето, од семафор до семафор колона во двете ленти и сите возат 50км.
Како претседателот да прави свадба.

Заборавиле дека до 79км се поминува со казнени поени.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
« Одговори #11870 на: 14 Октомври 2015, 20:37:29 pm »
Какви камикази има по кружниве текови... Џандариве треба со дронче и wide angle камера да стојат на секој кружен и само да летаат белешки за наплата.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен miki002

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 67
    • Моето возило
« Одговори #11871 на: 18 Октомври 2015, 20:31:26 pm »
Денес ме изнервира тоа што со фамилија влегов во маказа, а вчера тоа што бев прв на семафорите во Автокоманда па кога ги видов камерите веќе возев 85-90...Првпат во Скопје по измените на законот за патен сообраќај..

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Одг:
« Одговори #11872 на: 18 Октомври 2015, 20:44:03 pm »
Имaш турбинa, врaбoти јa, не се штеди секoгaш и пo секoјa ценa.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #11873 на: 18 Октомври 2015, 20:55:19 pm »
Денес ме изнервира патот Росоман - Кавадарци. Втор на листата најкрш патишта во Македонија. Некој километар пред влез во Кавадарци има дупка преку цела лента а знак со ограничување 40км/ч ставен на 15-20 метри пред самата дупка. Прво знакот треба да се постави на поголема оддалеченост да има време возачот да ја намали брзината на движење и да ја забележи дупката која воопшто од подалеку не изгледа како дупка туку како расфрлан песок на пат и второ баш поради тоа што лаже дека изгледа како расфрлан песок на пат некој ќе остане без предница ако ја помине со 40км/ч. Таа дупка се поминува во прва брзина, а не како мене во четврта.

Едит: Заборавив да го спомнам тракторот кај Ранковци со приколоца без никакви светла, ни напред ни назад. Добро е што го видов на време.
« Последно менување: 18 Октомври 2015, 21:09:04 pm Дибидус »
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2755
  • Шалабајзер
« Одговори #11874 на: 18 Октомври 2015, 21:52:26 pm »
Пазете се од трактори, ја дека сум во Ресен месец дена во еков на бербава, тикцево на другаров 10 пати ќе го учукав навечер од неосветлени трактори
No turbo, no fun :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #11875 на: 18 Октомври 2015, 22:07:00 pm »
Дибидус, стојат уште трагите од кочење и излетување надвор во нива пред дупката во насока од росоман према кавадарци?

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #11876 на: 18 Октомври 2015, 22:12:04 pm »
Не приметив траги од кочење ама затоа по целиот пат имаше земја од гумите од тракторите кои што само што искочиле од нива со калта на гумите. Прајслес.

Миле да не направи беља бе човек?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #11877 на: 18 Октомври 2015, 22:15:29 pm »
Не, само и јас бев залетан, ама веќе во фаза на кочење, па оставив метро траги пред дупката и ја поминав со некои 25-30, што е многу за таа дупка, ама ги приметив трагите од гумите. Не ми изгледаа многу тазе па не застанав да проверам да не излетал некој пред мене. Во секој случај, глупост што го оставиле знакот на неколку метра пред дупката а тој асфалт е многу лизгав.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #11878 на: 18 Октомври 2015, 22:29:17 pm »
Кога се исклучуваш од автопат и идеш према Росоман, на километар-два по исклучувањето има една удолница и мост, не многу широк и почнува угорница. На завршетокот од мостот има решетка која нормално е така направена да можеш да сјебеш бандаж или гума. Како што возев ја приметив и си реков ќе одам малце во десно да ја избегнам кога десо од неа гес ват, подлабока дупка. Сум пцуел све живо и диво. Таман си дојдов при себе кога налетав на дупката со знакот 40 на саат пред неа. На паркинг 10 пати ја загледував колата да не сум заебал нешто напред.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #11879 на: 19 Октомври 2015, 18:37:53 pm »
Саат време како сум прибран дома и уште нервиве не можам да си ги смирам.
Возам од центар по Теодосиј Гологазов и вртам десно на Московска кај студентскиот. Позади мене 4-5 коли. Тука се изначитав дека моторџиите требало да се респектираат како ранлива категорија (не дека пред тоа не сум ги респектирал) и за воља на вистината се навикнав да гледам во страничните ретровизори и тогаш кога не треба само заради нив. возам по левата лента пошто на десната има контејнери и паркирани возила. Доаѓам до раскрсницата со Скопски пазар, давам лев жмигавец, кочам и се спремам да вртам лево накај дома. Погледнувам на левиот ретровизор (од навика ради моторџиите), гледам нема ништо и гледам напред чекајќи да поминат колите од спротива па да свртам лево. Само што пуштам куплунг и тргам, од левата страна преку две полни линии и преку колона од 4-5 возила (пошто другиве мечекаат да завртам) ме претекнува моторџија со огромна брзина и тоа само на неколку сантиметри од мене. Според моја проценка и колку време му требаше да стигне до архивот (2-3 секунди) возеше сигурно над 120.

Ај што ме исплаши рикајки ретардирано со глупавото моториште, него кога ми текна можеше да ме остави на место и да лета во вис до Сити мол ми се пресекоа нозете. Паркирав пред зграда и неможев да излезам од кола пошто ми се клецав ноге.

И се велам, па добро бе пичка му материна. Има ли смисла вакви работи што се прават? Абе каде е таа проклета полиција пичка и материна да и ја изназаебам!!!!!?????
Па за кој кур имаат мотори што не пуштат пресретнувачи да ги изнапикаат стокине по затвори и гробови? Невини ли да гинат?

Моторџијата ако го чита ова: како не те оставив на место во парчиња маму ти ебам твоја!!! Да можев времето да го вратам да даев гас до даска да отидеше некаде на парчиња наместо некој друг невин.