Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3576781 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #11820 на: 02 Октомври 2015, 13:32:16 pm »
Сабајле комедии, застануваат колите во двете насоки на пешачки пред школо, тргаат дечињава да поминат и од позади една гуска со точак улетана у сред нив, ги виде и кај крива уште им се дере гледајте бе !!

Па маму му ебем да не бев на балкон кој не и се пуштеше еве на ..

Еххх... Една гранка у тркало меѓу жици, па нека вика после...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #11821 на: 02 Октомври 2015, 18:28:16 pm »
Викни сведок и кажи дека те пљукнал и бла бла пошто и тоа спаѓа како вид на напад и тужи го и ти педерот за све живо и диво. Ако сакаш сведок јас ќе ти бидам :D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #11822 на: 02 Октомври 2015, 18:29:28 pm »
И јас ;D

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 231
« Одговори #11823 на: 02 Октомври 2015, 18:44:53 pm »
Имам тројца сведоци дека провоцираше два пати,ама и он има двајца дека сум го удрил :D не знам како иде тоа за случаен сведок,али ако ми треба помош ќе пишам :D ваљда ради еден шамар(мада у станица пишаа бокс пошто со шамар можел да земел и поради омаловажување пошто шамар и клоца било и омаловажжување) не би можел да земе многу пари...разговарав со двајца адвокати ми рекоа да не те боли стојко(пријател ни е едниот другиот роднина) демек ако дојде до тоа ќе го договореле судијата...:D

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
« Одговори #11824 на: 02 Октомври 2015, 19:16:09 pm »
Ρади таκвите адвоκати и судии судството ни е дојдено до ова деρеџе.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 543
« Одговори #11825 на: 02 Октомври 2015, 22:27:37 pm »

...му пљаснав една го превртев со се точак..само што го плеснав...
...ваљда ради еден шамар(мада у станица пишаа бокс пошто со шамар можел да земел и поради омаловажување пошто шамар и клоца било и омаловажжување) не би можел да земе многу пари...
Стварно шамар му лупна?  Кој ли е педерот тука, се прашувам :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #11826 на: 03 Октомври 2015, 00:15:39 am »

...му пљаснав една го превртев со се точак..само што го плеснав...
...ваљда ради еден шамар(мада у станица пишаа бокс пошто со шамар можел да земел и поради омаловажување пошто шамар и клоца било и омаловажжување) не би можел да земе многу пари...
Стварно шамар му лупна?  Кој ли е педерот тука, се прашувам :)

Чим биле тројца и не го погребале дефинитивно се педерчиња ;D

Затоа што само педер не помага на другар у невоља ..

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7442
Одг: Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #11827 на: 03 Октомври 2015, 02:14:55 am »
Имам тројца сведоци дека провоцираше два пати,ама и он има двајца дека сум го удрил :D не знам како иде тоа за случаен сведок,али ако ми треба помош ќе пишам :D ваљда ради еден шамар(мада у станица пишаа бокс пошто со шамар можел да земел и поради омаловажување пошто шамар и клоца било и омаловажжување) не би можел да земе многу пари...разговарав со двајца адвокати ми рекоа да не те боли стојко(пријател ни е едниот другиот роднина) демек ако дојде до тоа ќе го договореле судијата...:D
Немој да спиеш на тоа уво.  Да не ти дојде 1000 еур + трошоци.

А ако ти го договорат судијата и тоа сигурно ефтино ќе те фати,  може кафе 200 гр.  и бајадера една. 

Не си играј играчки,  си се заебал сега и немој никад више.  Ги прежали 300 еур.  иди извади му на него уште 500 и заборави го.  А тие муабети ќе добие шминкање и остало заборави ги освен ако не си решил да го издржаваш до крај на животот.

Памет за друг пат,  во сообраќајот има секакви, само со ладна глава дури и кога си во право.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #11828 на: 03 Октомври 2015, 05:11:23 am »
^ Доза вистина, да ја разреди фантазијава која се разви во последниве две страни.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6220
  • 69
« Одговори #11829 на: 03 Октомври 2015, 19:26:08 pm »
Ако стварно извади лекарска потврда, таа сумата од 1000 до 2000 ке добие по една нула, да ти кажам само.
Да си пишел шамар, ке се знаело дека не може ништо да се случи. А со бокс, ха...Има милион работи. Потрес на мозок,  претрпен страв, фрактура, бла бла бла...Има многу кои после целата прича си делат и пари за завршена работа.
Доволно е да отишол на доктор и да има трага дека не му било добро. Лекарски преглед, снимка од ртг, крвна слика.

После тоа си го папал.
Стварно ке ти биде криво што не си му скршил заб.
Ама барем си научил лекција, да не се курчиш ако немаш крила.
Оди си ти во црква, прекрсти се и запали свеќа.

Уште попаметно ти е да го побараш, и да се договориш дали сака да земе пари како оштета.
Дај му ако побара и напиши си изјава дека не е повреден, дека сака да земе 100, 500, 1000 евра како оштета и нема да те тужи. Ливчето нека ти го потпише. Во спротивно не сакам да ти раскажам неколку овакви случки со кој сум се сретнал многупати.

И тие таквите како тебе во случајов јако го папале.
Само да те подсетам дека за лажно сведочење и наоѓање на лажни сведоци можеш да свириш клавир.
;)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #11830 на: 03 Октомври 2015, 21:21:20 pm »
Уште еден момент..... Од Милиција ќе си добиеш честитка за физички напад кој ќе те кошта едно 500-600 евра глоба откако ќе те осудат за виновен. Тоа што двоцевката ќе те гони ќе биде по приватна тужба. Бркај работа со него на убаво што се вели, пошто ако почне да јаде гомна на суд може и подебело да си поминеш. Гледај договори се со него, дај му 100-200 евра на рака и кажи му да не се појавува на суд.
Двоцефката ако е педер не мора да значи дека е глуп. И тој сега разгледува финти како да му го начука на силеџијата тука.
Убаво ти рекоа, треба да си доволно интелегентен да сфатиш што значи да не се курчиш ако немаш крила. И немој да се курчиш друг пат. Појди, побарај го извини му се, натрти му се ако ти побара, нека те изработи еднаш само нека не бара одмазда. Пошто сум го видел тоа до сега, да не ти се случи за 2-3 месеца да те сочекаат дечките од Орешани некаде на некој паркинг меѓу коли и да не научат што значи да не се курчиш. Гледај да не дојде до таму да прашуваш кој бренд на штаки се поевтини....

Со среќа во голготата.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #11831 на: 04 Октомври 2015, 19:55:23 pm »
jas sum veke 2 godini po sud za tepanje na bivs rabotodavec.... go istepav/nokautirav so 2 udara, potres na mozok malce ali ok e :( ne se ni olesniv sto se vika,odma padna, nemase nikoj na ulica sami bevme, na sud dojdoa 2-ca kolegi da potvrdat deka sum bil na rabota vo toa vreme, on nema svedoci , doma go videle iscukan i iskinat negovite, lazese deka ima posekotina 18cm koja ja nema nikade na lekarsko, lazese deka ne me poznava, placese na sudenje kopileto, sudikata vika tepan e, vikam da ali od kaj znaete deka e od mene, vika ne mozam samo na tvoja pretpostavka da sudam, vikam a mozete, samo po negova, me osudi godina zatvor so 3 meseci uslovno(ako napravam belja za 3 meseci idam godina zatvor) i zaebaniot del mu dava da ideme na graganski sud kade bara 3000 evra za da dobie 1000... idam na apelacija i dobivam zaradi sustestveni povredi na sudenjeto vo sudskata postapka, se vrakame na sudenje kaj istata sudika, nosam i vestacnje deka ne mozam da bidam vo isto vreme na isto mesto,  ne mi go prifaka, pak presuduva isto,sega sum pak na apelacija i ona treba da presece, iako e samo mojot zborprotiv negoviot 50-50 on ima prednost zasto prijavil, znaci trebase da go stepam i da go prijavam deka me tepal...do sega dadeni 1000 evra..... ne bi povtoril pak, bi platil 100 evra da go zgrbavat zdravo....:( ne preporacuvam da vlezete vo bubanjot, makedonsko sudstvo e se samo ne sudstvo....

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #11832 на: 04 Октомври 2015, 21:15:14 pm »
Брат ми пред некоја год му лупнал една на некое лигле син на началник, си го продаде ланчето и си додаде пари да го искешира 1500еур.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #11833 на: 05 Октомври 2015, 09:24:11 am »
jas sum veke 2 godini po sud za tepanje na bivs rabotodavec.... go istepav/nokautirav so 2 udara, potres na mozok malce ali ok e :( ne se ni olesniv sto se vika,odma padna, nemase nikoj na ulica sami bevme, na sud dojdoa 2-ca kolegi da potvrdat deka sum bil na rabota vo toa vreme, on nema svedoci , doma go videle iscukan i iskinat negovite, lazese deka ima posekotina 18cm koja ja nema nikade na lekarsko, lazese deka ne me poznava, placese na sudenje kopileto, sudikata vika tepan e, vikam da ali od kaj znaete deka e od mene, vika ne mozam samo na tvoja pretpostavka da sudam, vikam a mozete, samo po negova, me osudi godina zatvor so 3 meseci uslovno(ako napravam belja za 3 meseci idam godina zatvor) i zaebaniot del mu dava da ideme na graganski sud kade bara 3000 evra za da dobie 1000... idam na apelacija i dobivam zaradi sustestveni povredi na sudenjeto vo sudskata postapka, se vrakame na sudenje kaj istata sudika, nosam i vestacnje deka ne mozam da bidam vo isto vreme na isto mesto,  ne mi go prifaka, pak presuduva isto,sega sum pak na apelacija i ona treba da presece, iako e samo mojot zborprotiv negoviot 50-50 on ima prednost zasto prijavil, znaci trebase da go stepam i da go prijavam deka me tepal...do sega dadeni 1000 evra..... ne bi povtoril pak, bi platil 100 evra da go zgrbavat zdravo....:( ne preporacuvam da vlezete vo bubanjot, makedonsko sudstvo e se samo ne sudstvo....

абе ти си го нокаутирал и судството ти е криво :D :D ова само кај нас вака може, биди среќен во затвор што не те стрпале

мислиш судијата глуп е незнае дека се лажираат и сведоци и се