Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2722823 пати)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5077
  • The Spartan General
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #11775 на: 17 Септември 2015, 20:39:19 pm »
Фала, а да не знаеш некој сајт унгарски или српски каде што има апдејт на состојбата на граничните премини, нешто како кај нас што имаше со камери?
Српскиот го знам АМСС има инфо за Србија. За Унгарија, немам појма. А зошто баш мораш преку Рошке да минуваш?
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #11776 на: 17 Септември 2015, 22:14:11 pm »
Затоа што од таму излегува најкраткиот пат. Треба да стигнам конкретно до Саксонија, преку Белград, Будимпешта, Прага. Ако имаш некоја друга идеја слободно пиши.
Зини да ти кажу.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5077
  • The Spartan General
« Одговори #11777 на: 17 Септември 2015, 22:20:55 pm »
Затоа што од таму излегува најкраткиот пат. Треба да стигнам конкретно до Саксонија, преку Белград, Будимпешта, Прага. Ако имаш некоја друга идеја слободно пиши.

Да не ја труеме темата (пиши ми пп), ама во ова време-невреме со овие марсовците, јас би преку Хрватска-Сло-Австрија-Саксонија. Да, 170 км е повеќе, али ќе ги избегнам гулашојадците.
Ако патуваш со навигација, можам да ти препорачам рута да избегнеш 15 евра вињета во Словенија.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
« Одговори #11778 на: 18 Септември 2015, 02:21:50 am »
Не денес, речиси секој ден ме нервираат фаци кои се однесуваат како да се најпаметните во сообраќај:
1. кога од Ленинова се приклучуваш на Илинденска, можно е да е запалено помошно зелено, а главното светло да е црвено, а пред тебе имаш една или две коли. Една лента е, ќе си почекаш да се отвори зелено за право.
Е не.... постојат „фаци“ кои заобиколуваат две-три возила возејќи по левата лента, го претекнуваат првото возило што чека и вртат остро десно. Сосема непрегледна ситуација, оти секогаш кога од Ленинова е отворено помошно зелено, отворено е зеленото и од Илинденска, да не зборувам што додека „паметниов“ да стигне, веќе се отвора зелено за право и блокира цела колона, блокирајќи го првото возило.
Честитам, заштедивте вкупно 2,5 секунди!

2. Неколку стотини метри по Илинденска, преку мост Гоце Делчев - левата лента е речиси секогаш празна, затоашто подолу, под Мост и се затвора. Сите што чекаат во средната лента се глупи, само „најпаметните“ возат во лева и чекаат да бидат пропуштени пред стеснувањето. Е жими патикиве, не пропуштам никој, има да си чекаш!

Краен резултат - „најпаметниот“ од сите возачи со Нисан Алмера чинам, заглави кај Судска, токму правејќи такви „трансфери“ од лента во лента.
Честитам - не стигнавте побрзо!

Многу се нервирам од вакви „паметни“ возачи. Понекогаш си викам дека ќе си купам Пегла и не штедам никој... :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7441
« Одговори #11779 на: 18 Септември 2015, 02:25:08 am »
^- Само немој пегла да земеш, ти прв ќе настрадаш со неа. ;D :D

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
« Одговори #11780 на: 18 Септември 2015, 02:30:15 am »
Абе за поевтино да си поминам, инаку, некој од оние Лендроверине армиски шо скапуваат на полигон кај Аеродром Петровец :Р

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #11781 на: 18 Септември 2015, 02:31:30 am »
Абе за поевтино да си поминам, инаку, некој од оние Лендроверине армиски шо скапуваат на полигон кај Аеродром Петровец :Р

имаш за мали пари тенк од возило.. ровер маестро... проверена издржлива предница.. моеш зид да рушиш со него... :)

башка по желба, го имаш и во бензин и во дизел изведба... бирај што ти е кејф... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #11782 на: 18 Септември 2015, 09:02:45 am »
Значи сабајево од дома до работа не ни убацив во 3 та.
Ченто / Автокоманда накрцани заради затворена обиколница.
Центаров заради Сееберина & френдс.

Прек- рас- но.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9123
« Одговори #11783 на: 18 Септември 2015, 09:17:05 am »
цело скопје е катанга. плус на тоа полиција кога регулира според мене секогаш е поголема гужва

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1908
« Одговори #11784 на: 18 Септември 2015, 23:35:54 pm »
Денеска ме изнервира една госпожа која нејкеше да застане на пешачки... на новиве што ги испоцртаа во гази баба односно од хиподром па до катланово и што наставаа милион знаци еден пред друг... Се симнувам од автобус и одма има пешачки и еден тип од едната страна ми застана и од другава лента поминаа тројца незастана и госпожава беше најдалеку од сите нив и тргнав да поминам и ја гледам де кочи де не ја сецка цела кола на кочница и го поминав пешачкиот и лупа на кочница на тоа бојата се ишкрипе и ми отвара прозор и почнува

Она: Дечкоо дали си ти нормален гледаш ли кај поминуваш!
Јас: Па пешачки е нели гледаш зебрава исцртана (а во тие моемти го монтираа знакот)
Она: Па неможам јас сега све да гледам ми вика, гледаш дека возев позади нив тројца што не ти застанаа.
Јас: Далеку од тоа дека возеше во колона со нив тројца да возеше ке немав прилика да преминам јас и ти да се двоумиш дали да кочиш или да нагазиш и чим неможеш да гледаш очигледно не си способна за волан и за ова ти е чиста казна што го направи ти што нејкеше да застанеш на пешачки.
Она: Затвара прозор пробува да шлајфува тепа туража и се избацува од брзина и во место и рика колата.
Од мене доби само слатко смеење и среден прст.

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
« Одговори #11785 на: 19 Септември 2015, 02:13:47 am »
Да се приклучам кон општото незадоволство - денес од Капиштец до Автокоманда - 45 минути, пат кој нормално е минува за 15-20 минути и во најголем шпиц.
ДА ти се плукнам во меѓународна филмска продукција, Телеком и Јоханес Хан и сите шопендри кои мислат дека е ок да стават потпис на одлука да се затворат две витални сообраќајници.
На Телеком му го обоија Кале лани, годинава им даваат улица, што е следно?!?!?
Пошто и претходно воопшто не беше оптоварен сообраќајов....

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20147
« Одговори #11786 на: 19 Септември 2015, 02:27:11 am »
И годинава е обоено Кале.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #11787 на: 19 Септември 2015, 12:15:22 pm »
Ne samo toa rekord e zatvoren za zabava na privatna firma za smetka na site gragjani, toa e  ima se, moze se.
Barem da se najavuva so vreme narod da si planira

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #11788 на: 19 Септември 2015, 13:25:25 pm »
беше најавено со време.. цела недела однапред... сосема доволно...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #11789 на: 19 Септември 2015, 13:44:01 pm »
Jas ne vidov nikade, ako mislish deka beshe majaveno deka ke pravat zurka da ama deka kebja zatvorat ulicata, pojma nemav a tv pishten mi e doma sakal nejkel ke slushnev

Btw ima nekoj informator koj na pr otvarash web i pishuba so e blokirano i slicno