Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2720584 пати)

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1305
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #11760 на: 16 Септември 2015, 13:39:41 pm »
Вчера на семафорите на Симпо мене запалено зелено на Партизанска, а на дебело црвено џандарско Јети полека полека по Рузвелтова и ич мува не го лази. Нормално ниту сирени ниту ротации.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #11761 на: 16 Септември 2015, 19:17:00 pm »
Ако поминеш со монстер трак врз некоја кола, тогаш си „Надпатник“. Ова е пешачки моС :)

а ако поминеш со истиот монстер трак преку повеќе возила, тогаш тоа е НАДВОЗНИК веројатно... :) или тоа беше ако поминеш со монстер трак преку воз? :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #11762 на: 16 Септември 2015, 20:43:49 pm »
По не знам кој пат... цело зелено светло пропуштено на Партизанска во правец за накај Влае, на раскрсницата кај Сити Мол. Кај Сити Мол, едната лента зафатена со таксисти, втората ладно си чекаат за влез во гаражата - а раскрсницата заглавена во сите правци.

Треба да направат да е забранет влез во гаражата од правец на раскрсницата. Вака се дешаваат ретардирани ситуации со заглавена раскрсница заради возила кои влагаат во трговски центар. Многу неспособни се надлежните што дозволуваат ова сеуште да се случува.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20146
« Одговори #11763 на: 16 Септември 2015, 21:16:55 pm »
А не е забрането? Не е дупло полна таму?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
Одг:
« Одговори #11764 на: 16 Септември 2015, 22:01:26 pm »
Таксистите треба да се манат од таму сместа. Ако има такси станица да се дислоцира во Сарај или подалеку.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34166
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #11765 на: 16 Септември 2015, 22:18:58 pm »
Не е, раскрсница е. Едниот правец на раскрсницата е во насока на влезот. Туку, не разбирам зошто им дозволуваат на таксистете да се паркираат и на двете ленти. Тоа не можам да го сфатам.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #11766 на: 16 Септември 2015, 22:19:59 pm »
Има такси станица, во скроз десната лента. Си ја прошируваат самоиницијативно, и во средната лента.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #11767 на: 17 Септември 2015, 09:28:26 am »
Не е, раскрсница е. Едниот правец на раскрсницата е во насока на влезот. Туку, не разбирам зошто им дозволуваат на таксистете да се паркираат и на двете ленти. Тоа не можам да го сфатам.

Најчесто се паркирани само во едната, а и тоа смета.
Во петокот имаше еден талент паралелно паркиран до својот колега и ја зафаќаше и втората лента.
Си се тргна како попче.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #11768 на: 17 Септември 2015, 09:43:53 am »
Ќе се праша некој (со право) зошто побогу таа такси станицата не е од другата страна на објектот... Ама одговорот сам си доаѓа, локацијата си ја издејстувал газдата на такси компанијата (со подмачкување таму каде што треба). Пошто оваа локација е веднаш покрај кафичите, а тоа е добро за бизнисот... иако е лошо за сообраќајот (и за нервите).

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20701
« Одговори #11769 на: 17 Септември 2015, 17:40:49 pm »
У глобала сум про-точкарски настроен, ама вчера сум испцул едни двајца, за сите пари, и све по список, и тоа у фусноти што е стаено...

Да му е**м мајката, малтене долж цела Илинденска има велосипедска, пешачка стаза или комбинација од двете. Овие талентиве, не само што возеа по улица, туку возеа паралелно еден со друг, што е небезбедно и незаконски. Ај што возеа паралелно, едниот беше малтене до работ на коловозот, а другиот речиси до испрекинатата линија, со што не беа ни „еден до друг“, туку беа така распослани по цела лента. У даден момент, на раскрсницата кај Воена Болница, се решија да возат еден позади друг, и у моментот кога се доближив и почнав да ги поминувам, на едниот му текна дека пак треба да се распосла низ цела лента... Море мајку шајку све по список, мрсули едни на што личи тоа...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Одг:
« Одговори #11770 на: 17 Септември 2015, 17:49:15 pm »
Преескa си вoзaм нa пoтегoт лептoкaријa сити мoл сo мислa дa зaвртaм нaкaј Студентски сooдветнo вo левa лентa, сaмo штo нaближувaм кoн сити мoл рaскрсницaтa, бучaвa oд деснaтa стрaнa ме предупреди дa пoгледнaм деснo. Дaихaтсу сириoн темнo син сo сетa силa нaпињa дa ме претицa a се нaближувa кoн кoлoнa вo негoвaтa лентa. Дa не се укoпaв, кaквa пaлaчинкa ќе беше тoa. Вoзев циркa 60-70, детиштетo беше пoмлaдo oд мене пo тoa штo видoв. Дo тoлку ли им се гине нa пилиштaрциве? Не знaм штo дa кaжaм, oтвaрaјте oчи нaсекaде.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20146
« Одговори #11771 на: 17 Септември 2015, 17:53:32 pm »
Ме изнервира што ми се изнасвире све живо и диво дур возев по Илинденска и Партизанска дур бев на моторче иако се движев со брзина од 60-65 покрај раб од патот. Не изживеани дебили.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #11772 на: 17 Септември 2015, 18:59:13 pm »
Да не знате каква е ситуацијата со граничните премини меѓу Србија и Унгарија, посебно ме интересира за Хоргош. Вчера пишуваше дека се затворени, а јас мора во Сабота да поминам со кола од таму. :/
Зини да ти кажу.

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5077
  • The Spartan General
« Одговори #11773 на: 17 Септември 2015, 19:20:04 pm »
Да не знате каква е ситуацијата со граничните премини меѓу Србија и Унгарија, посебно ме интересира за Хоргош. Вчера пишуваше дека се затворени, а јас мора во Сабота да поминам со кола од таму. :/

Хоргош - Рошке е вакумиран. Пробај на овој другиот, Келебија, или така некако се викаше. Исто влегува во Суботица, само од друг пат. Исклучувањето беше на последниот/претпоследниот излез (не се сеќавам) на автопатот према Србија.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #11774 на: 17 Септември 2015, 20:10:27 pm »
Фала, а да не знаеш некој сајт унгарски или српски каде што има апдејт на состојбата на граничните премини, нешто како кај нас што имаше со камери?
Зини да ти кажу.