Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2714645 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #10455 на: 15 Ноември 2014, 13:31:23 pm »
Ова со вакум ќе се извлече, као што гледам нема распукано боја. Отиди до сервисот на фиат и компанија аутомобиле ск нека видат.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29800
    • CARclub.mk
« Одговори #10456 на: 15 Ноември 2014, 15:40:18 pm »
Ова е само стиснато, може да се исправи.

Мене ме изнервира талентот што тазе испраната и шајни кола ми ја испрска со црево, без никаква причина.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #10457 на: 15 Ноември 2014, 15:43:54 pm »
Ова со вакум ќе се извлече

Ова е само стиснато, може да се исправи.

Oва отсекогаш ме интересирало при исправање на вакви дефекти: дали после вакуумирањето ќе биде идеално корегирано, или сепак ќе се познава мала, незначителна, едвам забележлива неправилност при рефлектирањето на околината под вистинскиот агол?

Имам нешто слично, само многу помало, на петтата врата на кокошарникот, мислам дека само ја го приметувам, ама ме нервира упм.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #10458 на: 15 Ноември 2014, 16:10:31 pm »
Фала александар за одговорот
Инаку не е ова којзнае колкаво големо, околу 3 сантима нека е вкупно, ама ке спобудалам колку ме нервира ке си пукнам :)
Интересно нема боја боја останато, ова може да е и од удар со рака и слично незнам :S

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #10459 на: 15 Ноември 2014, 16:12:06 pm »
@filipv,се зависи од самата длабка.На некои после извлекување не се познава,на некои да,посебно на оние кои имаат прекршување на панелот/лимот.И да,зависи од мајсторот.
EDIT:
Волкеру,глеј

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
« Одговори #10460 на: 19 Ноември 2014, 02:32:09 am »
А почне да врне, ко некоја масовна хипноза се случува низ Скопјево, сообраќајки на секој ќош. Кога се враќав од работа вечерва, околу 22.30ч, пред мене, на раскрсница кај Шумарски се лупнаа некој Пасат караван и појма немам што кола пред него, при тргнување од црвено на семафор, јас дури се чудев што застануваат на сред раскрсница, замалку ќе се престроев право во еден белградски Пасат... ај си викам, олади, помина, и добро што не возев како обично по булевар кон Детелинка кај Бит пазар, оти под надвозникот на самата клучка имаше даночници со Јети... слушам, последниве денови, арачлииве биле прилично активни...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #10461 на: 19 Ноември 2014, 08:59:48 am »
Доколку некој работи во Водовод, испостава Бутел, нека им каже на тоа глупите кретени што ги има за колеги дека употреба на жмигавци не захтева дополнителна едукација, основното образование и партиската книшка им се доволни...

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #10462 на: 19 Ноември 2014, 09:16:45 am »
По трет пат месецов се случува сообраќајка некаде на булеварот накај Автокоманда, а редицата од гужва ми доаѓа до пред врата бидејки пола Македонија влегува од Велес.

Научете се да возите побогу...дожд паѓа, не вулкански камења.

Дополнително, овој пат сообраќајката беше во спротивниот правец на булеварот ( накај излез од Скопје, не накај Центар).

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #10463 на: 20 Ноември 2014, 08:14:05 am »

Двајца ме изнервираа, шупакон што сака да се убаци преку ред и кретенов пред мене кој не дигна нога од кочница 20 минути..

На истава раскрсница има две три циганчиња кој "чистат" шофершајбни но се многу агресивни посебно над жени шофери. Ко ќе бидам пешки ќе им ги напикам тие за чистење у гз..

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #10464 на: 22 Ноември 2014, 12:56:02 pm »
Koga vcera na avtopat ne istepav eden so Crn Roomster na ESI ne znam koga, fraerot ili bese naduvan ili pijan !

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7440
« Одговори #10465 на: 01 Декември 2014, 02:08:40 am »
Од такт ме извадија 4ца пијани копилиња во поло по партизанска. СИТЕ семафори ги поминаа на длабоко црвено. Жал ми е што бев сам во кола и немам безбол палка. Се надевам дека утре на вести ќе слушнам дека се акнале во некоја бандера. Копилиња. Некогаш некои вакви ќе ги сокршам. Чисто да имам мирна совест дека сум направил добро дело. 

Денес, повторно истата дешавка. Ладнокрвно поминување на црвено. Се надевам дека ќе прочитам некоја вест дека копилето се збрцало у некоја бандера- без невини жртви секако.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #10466 на: 01 Декември 2014, 03:31:44 am »
Ме изнервира вчера вечер еден дебил со нов леон бел со челични бандажи, вчера на новиот кружен у влае, беше камен пијан гарант, вртеше у круг 5 мин со цел да го дрифта, ќе се акнеше у другар и мене за малце, коа ќе му искочев имаше тоа леонот у шупак да му го набутам
No turbo, no fun :)

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #10467 на: 01 Декември 2014, 06:50:07 am »
Две работи ме изнервираа ноќеска возејќи накај Ск од Бт и назад.Прво никој не блендира за полиција на патот, како и за една сообраќајка во клисурата после Плетвар, ова е некоја честа појава во последно време, а второ за пола метар ќе соберев еден човек што беше застанат на кривина, во моја лента за нагоре во најгустата магла на Плетвар.Може си имаше мака човекот, ама ниту означен ни ништо, едвај закочив и ја сецнав колата во лево за да го избегам.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3941
« Одговори #10468 на: 01 Декември 2014, 09:47:13 am »
Во 30 мин помината во сообрќај во недела навечер точно 6 поминаа на црвено. И тоа не на „портокалово“, туку едноставно си ги заобиколува другите ако му смета некој пред него (од лево или десно) и си поминува.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7440
« Одговори #10469 на: 01 Декември 2014, 12:02:06 pm »
^- Разбирам да се брза нешто, нека пушти 4 жмигавци, нека застане, полека нека види лево десно дали поминува некој- па нека помине на црвено. И тоа не е во ред, ама ај. Ама вака, ладнокрвно без око да му трепне, прошишува само на длабоко црвено... племе идиотско.