Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2714696 пати)

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1483
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #10470 на: 01 Декември 2014, 17:02:45 pm »
Ме изнервира денеска едно говедо таксиста , седам у колона ,  истиот момент штом се пали ЖОЛТО почнува да ми свири таксистов позади мене...ќе го згазев под нозе да не бев со мајка ми
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #10471 на: 01 Декември 2014, 22:26:55 pm »
Пред некоја вечер,идам од рампа накај центар и на пешачкиот кај УЈП застанат таксист со 4 трепкачи на десна лента.Возев 50km/h некаде,не беа повеќе,од пред таксито искачање детенце........среќа што не идеа коли од спротивна страна,среќа!
Немав време да закочам,а и да мавнев на кочница мокро беше тешко дека ќе застанев.Не ме изнервира толку таксистот што на пешачки застанал со 4 жмигавци (ај да не пуштел свесно би намалил мислејќи да пропушта некој пешак), него ме изнервира родителот на малово,што од тераса му звика нешто на сред улица па тоа фино лепо да си дигне глава нагоре и да застане.Какви идиоти од родители има тоа чудо.....

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #10472 на: 01 Декември 2014, 22:28:43 pm »
Ме изнервира денеска едно говедо таксиста , седам у колона ,  истиот момент штом се пали ЖОЛТО почнува да ми свири таксистов позади мене...ќе го згазев под нозе да не бев со мајка ми

јас на такви им стојам уште 5 секунди нај малце.... од инат...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14189
« Одговори #10473 на: 02 Декември 2014, 01:39:03 am »
Actually ..that's a rather cool idea :)

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #10474 на: 02 Декември 2014, 09:20:34 am »
Пред некоја вечер,идам од рампа накај центар и на пешачкиот кај УЈП застанат таксист со 4 трепкачи на десна лента.Возев 50km/h некаде,не беа повеќе,од пред таксито искачање детенце........среќа што не идеа коли од спротивна страна,среќа!
Немав време да закочам,а и да мавнев на кочница мокро беше тешко дека ќе застанев.Не ме изнервира толку таксистот што на пешачки застанал со 4 жмигавци (ај да не пуштел свесно би намалил мислејќи да пропушта некој пешак), него ме изнервира родителот на малово,што од тераса му звика нешто на сред улица па тоа фино лепо да си дигне глава нагоре и да застане.Какви идиоти од родители има тоа чудо.....

Ех, како сум се сецкал за вакви ствари. За застанување пред пешачки кога нема пешаци на пешачкиот, на жените им нема рамен. Колку пати сум кочел нагло без причина поради шофери кои не размислуваат од повеќе гледни точки за своите постапки...

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #10475 на: 02 Декември 2014, 10:56:55 am »
Сабајле си возам така успано и полека, убави песнички на радио и наедна иииииии бауу онаа смотаната ебена реклама, така сум се избезумил у секунда, да им ебам тоа ретардираните кретени со нивната најкретенска реклама, мора тоа да се забрани бе со закон. Така некој ден ке ме чукнат нема да поверувам бе, ке мислам рекламата е.
Еј колку кретенска работа, не уклучувам радио више бе никат!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #10476 на: 02 Декември 2014, 11:04:34 am »
Because retards.

И таа „реклама“, и она со телефон што вибрира, и со сирените што вијат... Еднаш се ѕверев ко идиот да не иде брза помош, или друго приоритетно возило, пошто талентите снимиле „реклама“ со сирени што вијат... Добро бе, све ви је**м идиотско, ај некој што бил „генијалец“ и го предложил тој концепт, не е тој (толку) крив, толку му сече црпката, ама пропалиот абортус што ја одобрил да се снима и да оди на радио, би го обесил за муда (или за цицки, да не дискриминирам) на плоштад.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #10477 на: 02 Декември 2014, 11:06:15 am »
;D Ја пошто скоро секад слушам радио у кола сум навикнал на тие 2 реклами. А иначе таа со сирените прв пат коа ја слушнав, гледам горе у ретровизор, гледам десно, исто да не иде брза помош, така е некако сирената како од позадина се слуша не ти ни текнува дека е у кола, баш исто како од надвор да е звукот :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29800
    • CARclub.mk
« Одговори #10478 на: 02 Декември 2014, 11:49:45 am »
Моменталната што тера со шкрипење е на Сузуки. Немам таму контакт за да им кажам. Лани имаа Киа, им се јавив на телефон првиот пат кога ја чув (изгледа беше во првите неколку дена од вртење на радио), ја повлекоа следниот ден.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #10479 на: 02 Декември 2014, 11:52:02 am »
Има и една трета, за осигурување некое или Новус нешто така. Има шкрипење на гуми па бум кршење на стакло и вика нешто ако не си осигуран стакла вамте тамте..срамота.
Ги знам рекламите, ама сабајле бев така замислен у 8ма страна а убава песничка идеше на радио па попуштено ми беше малце..

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #10480 на: 02 Декември 2014, 11:53:51 am »
Јас баш со Пасатот бев кога ми улета рекламата на Сузуки со кочењето. Се распаметив у пм, си викам „ме опаша некој, а колава скупа!“

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #10481 на: 02 Декември 2014, 11:57:29 am »
хахахахахахахх можам да те замислам

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #10482 на: 02 Декември 2014, 12:00:20 pm »
Прити мач.

Како и да е, крајно идиотски реклами.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
« Одговори #10483 на: 02 Декември 2014, 13:19:43 pm »
Еднаш им пишав мејл за тие реклами. Никој не ми одговори.

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #10484 на: 02 Декември 2014, 22:54:32 pm »
Лани имаа Киа, им се јавив на телефон првиот пат кога ја чув (изгледа беше во првите неколку дена од вртење на радио), ја повлекоа следниот ден.

Аиииии хихихи!