Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3268130 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Изгледа ќори се. Апла се гледа дека нема ни пешачки ни велосипедска патека. Незнам зошто се убедуваат.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Има раскрсница

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Јбг, пак си крив ти вика судијата. Ама г-не судија, тој беше пијан, со дијагноза на тешка ментална ретардација, ноќе претрчал на сред булевар. Сте возеле 63км/ч, не сте ја прилагодиле брзината на условите на патот. Чукај си ја главата.

Наравоучение- извади пиштолот, дотепај го барем да не ти е криво.

Не се натегајте, обврската претежно е на возачот на моторното возило.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18026
Ама изглеа Саша Матич го вози ЦРВ-то, а Beavis & Butthead се сопатници. На прав пат 3 ленти возила застанати, возачот ќор си цепа, сопатниците глупи не им текиња дека нешто се случува кај што се застанати колите.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
А тој со точакот е брат му на Саша Матич, Батхед Матич.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Ма јок, тоа беше Барт Симпсон на скирол.  ;D

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
Ма јок, тоа беше Барт Симпсон на скирол.  ;D

Тогаш у ЦР-В то мора да беше татка му.. Хомер Симпсонс? :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18026

Да, зошто ти си секогаш совесен пешак/велосипедист, и кога автомобил ќе застане да те пропушти на место кај што немаш предност, ти му мафташ да продолжи. Така? Особено кога три ленти автомобили ќе застанат да те пропуштат, ти им викаш „Фала, ама не фала, ќе чекам ја“.
Ѕидот ќе се рушеше досега...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
Тој на точакот ќе биде Здравко Шкендер
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Па гледај која збрка ја направи на цел булевар за да помине господинот.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
Вицот го знаеш со Здрвко Шкендер и Саша Матич? 
Саша:„Како иде?“
Здравко: „Еве, ко` шо глеаш...“ 
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7608
Кога две коли во двете ленти лево/десно од тебе стојат, мораш да подзакочиш и ти. Исто како на пешачки што е кај нас...  Сигурно не застанале од кеиф.. :D 

п.с. не кажувајте како тој со точакот/ или пешак да беше, нема пешачки таму или нешто слично. Двете коли се застанати, твоја должност е и ти да застанеш- пред да согазиш некој.

Од каде тоа дека мораш? Пишува некаде? Па уште на автопат со три ленти каде нема ниту премин меѓу насоките, не па обележан пешачки. Ова е ист моронизам као проаѓање пешки преку обиколница.

Дека можеше/требаше да поднамали тој со Хондата, можеше/требаше. Дека морал, не морал.

Дека е крив талентот на точакот, крив е. Што кој к*р бара да проаѓа 3-лентен автопат каде што не е факинг обележано за тоа?

Зеро, јасно ми е мене се. Точкаџијава НЕ Е ВО ПРАВО/ НЕМА ПРАВО таму да поминува улица/булевар/автопат или што и да е. Ама околностите наведуваат дека 2ца го пропуштиле и СТОЈАТ во место, и како да кажам- МОРАЛНО и човечки е да припазиш и застанеш и ти.  Да тој е дебил без мозок, но ТРГНАЛ ДА ПОМИНУВА. Тука грешка прават и што го пропуштаат..

А ако во случајов се работеше за претходно прегазено девојче и дечко кој ја пренесува на истото место во раце затоа што преку улица е болницата, дали ќе реагиравте исто ?  Значи, не е праведно тоа што се прави- но боже мили, цел живот гледаме такви работи/неправди. Така и тогаш, ќе видиш ќе застанеш/преќутиш. Повозрасни и поискусни сте, ќе сфатите :)

Повторувам, не го оправдувам и не е во право точкаџијата. Ако одиме по принципот убиј го тој што прави грешка, бројот на возачи во државава ќе се намали за 70%.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Човечки да погледнеш дали иде кола пред да претрчуваш на булевар каде што нема ни пешачки ни ништо?

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7608
Дени бе... значи пишав, не е во право дебилот. Ама ти возиш кола од 1.5т и ако го удриш асално ќе го убиеш. И тоа е тоа.

Значи тој ГРЕШИ. Епа ај прегази го, убиј го. Сфаќам јас што сакате да кажете, ама тоа е тоа. Кога другите застанале ќе внимаваш и ти.

Мене пред месец дена ми претча ~12 годишно детенце во Геге. Буквално живеат на улица, по цел ден се на тротоарите. Претрча, кочев, цимнав, среќа го избегнав за некој сантим буквално..  Помина каде што НЕМАШЕ ПРАВО да помине, без да погледне лево десно, од нигде никаде не исокчи. Ако го треснев, јас сум крив секако. Безразлика што детиштето претрчува каде што не треба.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Само стока проаѓа каде што нема премин. Овци, кози, говеда... Не се криви они, животни си се.

Луѓето сами се делат на оние кои се грижат за својата благосостојба, и оние кои очекуваат другите да се грижат за нивнито преживување.