Јас не поминувам улица како вол и често чекам да помине гужва пред да загазам на улица (според што треба да застанат и да ме пропуштат), а кога има постојано гужва си гледам на секоја лента дали иде некој улетан да ме поебе. Не се преминува улица со вакви на очите:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Дали воопшто го гледаше видеото?
Ако не го гледаше, хронолошки да ти опишам што се дешава.
1. Кликаш плеј, те пречекува слика каде што 3 колони возила се ЗАПРЕНИ, што по метод на елиминација не носи до заклучок дека велосипедистот НЕ ИМ ВПЕРИЛ ЗОЉА ВО ГЛАВА за да го пуштат да премине улица.
2. Велосипедистот ја разбира пораката која ја добива од СИТЕ ТРИ КОЛОНИ НА ВОЗИЛА, и се решава да ја помине улицата.
3. КОПИТО ВО ЏИП не ја перцепира настанатата ситуација, каде на прав пат се застанати возила, притоа занемарувајќи ги возилата кои чекаат да се приклучат од десната страна на коловозот, и поминува со голема брзина во празната лента затоа што е копито, ќор, и Бивис и Батхед се членови на МЕНСА во споредба со тоа копито во џип.
Ако воопшто не ти е јасна хронологијата на настаните, дури и вака со пишано сценарио, повели, погледни го видеото повторно, и обрати внимание на пишаните настани.
Not a valid youtube URL
Ако сеуште не можеш да разбереш дека велосипедистот не им бутна кур во уста и им нареди да го пуштат да премине улица, ќе пробам на друг начин да ти објаснам.