Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3267851 пати)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #8640 на: 10 Февруари 2014, 14:31:15 pm »
Абе што прајте со сила проблем, демек у државава, односно еве конкретно Скопје-во наше се е како што треба, па сеа до ова дошло.

@Лепши ;D, е добро де кој ни брани да пишуеме, само се разврза дискусија и си напишав што имам да си кажам.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #8641 на: 10 Февруари 2014, 14:31:45 pm »
Исто е и на Матка, исто е и на Шапка, исто е и на Маврово кога е убав сончев викенд со снег. Нема што да се нервираме.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22280
« Одговори #8642 на: 10 Февруари 2014, 14:53:36 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ова ме изнервира вчера, и тоа ненормално многу. Стока народ.

Idealno...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #8643 на: 10 Февруари 2014, 14:55:39 pm »
Исто е и на Матка, исто е и на Шапка, исто е и на Маврово кога е убав сончев викенд со снег. Нема што да се нервираме.

Е ќе се нервирам бе, за инат! Шо в’е*ам! :D

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #8644 на: 10 Февруари 2014, 15:02:27 pm »
Ај ова на Водно ќе го видиш еднаш - два пати, ама булеварон бе 5 месеца што го копаат у Ново Лисиче, абе глаата да им се ископа.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7108
« Одговори #8645 на: 10 Февруари 2014, 15:03:45 pm »
Море ако почнат во наредниве година две со гасификацијата, ајт пак наново копање улици, булевари, тротоари. :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #8646 на: 10 Февруари 2014, 15:05:37 pm »
Ај ова на Водно ќе го видиш еднаш - два пати, ама булеварон бе 5 месеца што го копаат у Ново Лисиче, абе глаата да им се ископа.

Ау да... Пред некое време доживував невидена возбуда од вожња у 23ка, се’ додека не стигна до тој булевар... Е тогаш више бидна нирвана... Каков слалом напраиле таму, алпски скијачи би се фасцинирале.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #8647 на: 10 Февруари 2014, 15:06:38 pm »
Епа од ноември месец е така, а веќе сме убаво навлезени во февруари.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #8648 на: 10 Февруари 2014, 15:06:56 pm »

Е ќе се нервирам бе, за инат! Шо в’е*ам! :D

ја за твое здравје.... ;)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #8649 на: 10 Февруари 2014, 15:08:32 pm »
А каде да ги остаат колите?

Дома. Или негде пониско, у околина на школото и слично. Или што знам, кај Нова Македонија, па да раздвижат нозе малку.

Vele, нема решение за ова и доле кај Полицијата се полнат тротоарите со коли. Сосема нормална работа е, нема што да те нервира. Тие што имаат кондиција се паркираат доле, тие што се дојдени за да дишат чист воздух се горе на паркингот и околината. Ова е исто како да кажеш тие што одат на Шапка да се паркираат во Тетово.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5390
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #8650 на: 10 Февруари 2014, 15:16:36 pm »
Нормално?
Нормално е затоа што сме навикнати на ненормални работи тука.

Водно треба да се затворено за сообраќај, освен за автобусите на ЈСП (и еве ајде, жителите на село Нерези).
Што има врска ако си со мали деца? Од мои три години, секоја недела бар два пати татко ми ме носел до врвот горе, ПЕШКИ од Карпош. Или има и автобуси за тие што баш не можат или немаат време. Ама не мора со колите сите до горе да одат.
Така ќе нема коли и да биде убаво за пешачење и по асфалт (не можат/сакаат сите да планинарат по земјаните стази).

Тек ќе гледаме страња кога ќе го завршат патот накај Сопиште. Таа страна накај Кисела Вода ќе фршти од сообраќај 24/7.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #8651 на: 10 Февруари 2014, 15:19:26 pm »
Зошто би било затворено?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #8652 на: 10 Февруари 2014, 15:30:46 pm »
Нормално?

Водно треба да се затворено за сообраќај, освен за автобусите на ЈСП (и еве ајде, жителите на село Нерези).
Што има врска ако си со мали деца? Од мои три години, секоја недела бар два пати татко ми ме носел до врвот горе, ПЕШКИ од Карпош. Или има и автобуси за тие што баш не можат или немаат време. Ама не мора со колите сите до горе да одат.
Така ќе нема коли и да биде убаво за пешачење и по асфалт (не можат/сакаат сите да планинарат по земјаните стази).

Тек ќе гледаме страња кога ќе го завршат патот накај Сопиште. Таа страна накај Кисела Вода ќе фршти од сообраќај 24/7.

Моите деца немаат три години и тешко е да ги носиш на водно пешки. Многу „уфурување“ нешто околу водно.  Не е проблемот на уништување на природата во еднаш-два пати во викендот што ќе се насоберат 300 коли на водно. Тоа е инфраструктурен проблем.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
« Одговори #8653 на: 10 Февруари 2014, 15:33:41 pm »
Моите деца немаат три години и тешко е да ги носиш на водно пешки. Многу „уфурување“ нешто околу водно.  Не е проблемот на уништување на природата во еднаш-два пати во викендот што ќе се насоберат 300 коли на водно. Тоа е инфраструктурен проблем.

Благодарам.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #8654 на: 10 Февруари 2014, 15:35:16 pm »
Vele, нема решение за ова и доле кај Полицијата се полнат тротоарите со коли. Сосема нормална работа е, нема што да те нервира. Тие што имаат кондиција се паркираат доле, тие што се дојдени за да дишат чист воздух се горе на паркингот и околината. Ова е исто како да кажеш тие што одат на Шапка да се паркираат во Тетово.

Па не знам баш дали и колку е исто... Прво, Водно е ~1000 м висина, Шапка е скијачки центар и колку е таму, преку 2000 висина (не знам колку е, може и тресам). На Водно се иде рекреативно, и од школото до средно се стига за околу 1 саат, ако ептен се влечкаш. До врв се стига за нешто поише. А имаш и опција да идеш со жичара (се’ додека немаш куче со тебе нормално, пошто ќе ја сруши жичарата и ќе ги изеде каблите). Плус, не знам дали има редовен превоз од Тетово до Шапка?

Нормално?

God bless you, my Van :)

Моите деца немаат три години и тешко е да ги носиш на водно пешки. Многу „уфурување“ нешто околу водно.  Не е проблемот на уништување на природата во еднаш-два пати во викендот што ќе се насоберат 300 коли на водно. Тоа е инфраструктурен проблем.

Ни од далеку не е доволно „уфурувањето“ за Водно. Само ретко кој е свесен за тоа. Му ебаа мамата и на него, и никој со прст не мрда. Е тоа е проблемот, а не инфраструктурата или што ти ја знам.

Пак ќе кажам, не викам дека тоа е главниот проблем на Водно, туку дека е сериозен проблем за Водно и дека мене вчера тоа ме изнервирало. А дали ќе продужам да се нервирам за тоа или не, моја работа е.