Па што? Сигурно дека и јас возам понекогаш над ограничувањата и тоа не е никаква тајна, ама не тврдам дека тоа е нормално, дека така треба, дрн, дрн. Промоцијата на непочитувањето на правилата како нешто нормално ми пречи и стално ќе мрчам за тоа, пошто читаат деца.
Ме тангира,пошо еднаш во годината да направам ситен прекршок ке ме го изгорат душчето,а некој ке испоубие 5 луѓе и никому ништо.Селективноста ме тангира.
МЕ тангира мене да ме застани оти сум возел 60км/х по булеварот,па дур ми пишува казна друг врви со 160км/х на истиот булевар.
Кога му реков на џандарот значи вака треба да возам да не ме застаните,ми вика не кажвај многу не е твоја работа.Па на кој е работа да му ебам се женско низ дома шо му мрда.
Мене најмногу полиција ме застануваше :
1. Кога го имав Голф 2. Цело време застануваа џандари, и ме прашуваа дали имам плин.
На секое одење некаде, обавезно бар еднаш по пат ме застануваа
2. Со Сузуки Витарата многу многу помалку.. Не сум сигурен ни дали воопшто имам платен казна некаква со Витарата.
3. Honda HR-V
Казни за брзо возење еден куп односно казнени поени за истото
Исто неколку три пати пајак ме собра, од кој еднаш во Нови Сад.Паркирав на регуларен паркинг со слободно паркирање. Арно ама од локалната бензинска си паркирале таму, и ставаат знак "CISTERNA NE PARKIRAJ". Ти викаат пајак, те подига, па си паркира он (нормално знакот го тргаат).
Ми се погоди у НС џандар што мрзи Пајак Служба, и што збори дека тие илегално дигале коли, па беше од моја
Ги терав да му ја дигнат колата и на тој што беше после мене паркиран на истото место (што у ствари мене ме пријавил).
Од кога си завршија работата, си платив казна и си отидов.
4. Honda CR-V До сега само еднаш казна за брзо возење пред Кавадарци, и го решив со казнени поени
5. Citroen C3 до сега ниедна казна за ништо