Австрија 150? Маџарска 150? Канада 150?
Да, не знам и не знам но претпоставувам.
Лани ја пројдов ЦЕЛА австрија. НИТУ ЕДНАШ не приметив некој да шиба повеќе од 120-130. Ни-ту-ед-наш. Јас возев воглавно во средната лента 110-120, од левата РЕТКО ме претекнуваше некој и тоа со брзина малку поголема од мојата.
Во Италија не почитуваат знаци Јас возев по знаци 110-120, сите возеа воглавно 160-170.
После тоа и јас возев околу 150 .
Франција и Швајцарија па ептен почитуваат знаци.
За Австрија не можам да се сетам
Да, во Италија има шибачи (според кажувањата на северноиталијанците, тоа се обично џибераана од неапол која иде у богатата северна италија да се курчи во потрага по лесни жени од источна европа)...
...ама сепак не до толку како кај нас. Кај нас десната лента е де факто резервирана за сељаци кои НАЈНОРМАЛНО возат дебело над ограничувањето. Норма. Традиција. Фолклор.
Види.. Мене и не ми пречи ако некој не почитува знаци.. Негов проблем.. Ми пречи ако при тоа насилнички ти свири, блендира, се курчи..
Ако има услови за брзо возење у трета лента, нек вози.. Ако нема нек ќути и чека.. Толку
Јас во Италија немав лоши искуства, освен со еден камионџија што на сред претекнување, почна да ми влегува во лента моја
Ама гарант беше некој балканец