Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3295828 пати)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #7560 на: 12 Јануари 2014, 10:14:16 am »
Кој поинаетчија, Осмица8 ме возеше со титкање  ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #7561 на: 12 Јануари 2014, 11:20:46 am »
Не е за појасот.

За кажување на трето лице што да прави е. Затоа се бунтуваат.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #7562 на: 12 Јануари 2014, 11:49:15 am »
Филип, ме возиш во твоја кола, а јас не врзувам појас. Ќе ме симнеш или ќе се симнеш?  ;D

Колата сама ќе те симне (или врзе) со агресивното титкање  :) ја имам подесено да не престанува

иначе, кај мене е прво врзување, па после убацување у рикварц/прва.

не знам што толку џева дигате. Не терам никого да копа канал, ниту да крева тросед по скали. Толку ли е тешко тој појас да се врзе, пичка ли му мајчина? Толку ли многу барам? Еден мочан појас - врзи го ебаго. Не е никаков напор.

зашто да правам нешто што ти сакаш во моја кола? тоа не те сваќам... зашто ти не правиш она што јас сакам во моја кола, како што уствари е и редот? стварно си комплициран чоек. во твоја кола ко ке седнам моеш слободно да ми кажеш или врзи се или ке те симнам, па мое е да бирам што ке правам. ама во моја кола... тоа малку потешко...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7563 на: 12 Јануари 2014, 11:55:00 am »
Филип, ме возиш во твоја кола, а јас не врзувам појас. Ќе ме симнеш или ќе се симнеш?  ;D

Колата сама ќе те симне (или врзе) со агресивното титкање  :) ја имам подесено да не престанува

иначе, кај мене е прво врзување, па после убацување у рикварц/прва.

не знам што толку џева дигате. Не терам никого да копа канал, ниту да крева тросед по скали. Толку ли е тешко тој појас да се врзе, пичка ли му мајчина? Толку ли многу барам? Еден мочан појас - врзи го ебаго. Не е никаков напор.

И покрај тоа што немаш линк до статија на темава те поддржувам и се сложувам. ;D

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
« Одговори #7564 на: 12 Јануари 2014, 12:07:35 pm »
Каков ред бе луѓе во моја твоја кола, каков ред и домаќинлук! Ако ЕДЕН не е врзан, тој е проектилот во колата при судар. Тој може тебе да те акне во тилот и со својата маса од 80-100кг и брзина од 100-тина км на час, што ќе ги добие во однос на сите останати во колата, се претвора во убиствен предмет што може да ти скрши врат!  Затоа барам сите да се врзат. Го разбирам Филип, има параноичен став кога се вози во кола и затоа реагира така. Јас барам да се врзат сите, а ако не се врзат ќе им раскажам прикаска дека при судар летаат ко` партали низ кола и обично се завршува со врзување на сите патници. За од овде до онде низ град, не ги малтретитрам сите, само им кажувам дека се казнува неврзување појас и позади, а за тоа јас нема да им ги плаќам казните.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #7565 на: 12 Јануари 2014, 12:10:57 pm »
Ја лично не викам дека Филип не е у право со тоа што го кажува. Превише ми беше „принцеза“ настапот као „врзете се или се симнувам“, што после он го преправи постот и рече дека не напиња да се врзуваат сите (што ми е малку тешко да поверувам, ама ај ;)), туку дека ако не се врзат, он ќе си бара чаре. Fair enough.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #7566 на: 12 Јануари 2014, 12:14:13 pm »
зашто да правам нешто што ти сакаш во моја кола?

Не мораш, 20 пати ти повторувам. Само застани да се симнам и праи си што сакаш.

тоа не те сваќам...

Не сфаќаш дека мојата безбедност ја вреднувам повеќе од твоите возачки навики? Е аман бе, па не е тоа толку тешко за сфаќање...

стварно си комплициран чоек.

Напротив. Тоа што го барам е многу, многу едноставно. И врзувањето И застанувањето се многу едноставни работи.

во твоја кола ко ке седнам моеш слободно да ми кажеш или врзи се или ке те симнам, па мое е да бирам што ке правам. ама во моја кола... тоа малку потешко...

Е што, ќе ме киднапираш? Ако ти кажам да застанеш да се симнам, мораш да го сториш тоа. Иначе е противправно лишување од слобода, што е кривично дело.

Јас нема да отворам дебата за врзувањето во твојата кола. Нема да те убедувам ништо (тоа тука на форум ќе го правам, не кај тебе у кола). Само ќе ти кажам „или врзи се или застани“. Просто ко пасуљ.

Ја лично не викам дека Филип не е у право со тоа што го кажува. Превише ми беше „принцеза“ настапот као „врзете се или се симнувам“, што после он го преправи постот и рече дека не напиња да се врзуваат сите (што ми е малку тешко да поверувам, ама ај ;)), туку дека ако не се врзат, он ќе си бара чаре. Fair enough.

Велештрумф, која е разликата меѓу црвеното и зеленото? Јас го едитирав постот, но не сменив ништо суштински.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #7567 на: 12 Јануари 2014, 12:16:03 pm »
Paranoja e premnogu mal i slab zbor.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #7568 на: 12 Јануари 2014, 12:16:31 pm »
Каков ред бе луѓе во моја твоја кола, каков ред и домаќинлук! Ако ЕДЕН не е врзан, тој е проектилот во колата при судар. Тој може тебе да те акне во тилот и со својата маса од 80-100кг и брзина од 100-тина км на час, што ќе ги добие во однос на сите останати во колата, се претвора во убиствен предмет што може да ти скрши врат!  Затоа барам сите да се врзат. Го разбирам Филип, има параноичен став кога се вози во кола и затоа реагира така. Јас барам да се врзат сите, а ако не се врзат ќе им раскажам прикаска дека при судар летаат ко` партали низ кола и обично се завршува со врзување на сите патници. За од овде до онде низ град, не ги малтретитрам сите, само им кажувам дека се казнува неврзување појас и позади, а за тоа јас нема да им ги плаќам казните.

На отворено ако не се врзани не возам дури не се врзат. Низ град сличен пристап имам со Симо. Инаку лично се врзувам уште далеку пред да стапи законот во сила.

Дарко

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #7569 на: 12 Јануари 2014, 12:17:20 pm »

Глуп и непотребен ризик е премногу мал и слаб збор.

Не е за појасот.

Од тоа што ќе прави третото лице може да зависи мојот живот и здравје. Така да нека се бунтуваат до сабајле ако сакаат. Мада не гледам потреба од бунтување, расправње, дискутирање или што било. Поедноставно е да застанеш, да се симнам и чао. Не гледам зашто толку се вознемиривте - и двете решенија се многу брзи и едноставни.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5394
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #7570 на: 12 Јануари 2014, 12:19:29 pm »
Каков ред бе луѓе во моја твоја кола, каков ред и домаќинлук! Ако ЕДЕН не е врзан, тој е проектилот во колата при судар. Тој може тебе да те акне во тилот и со својата маса од 80-100кг и брзина од 100-тина км на час, што ќе ги добие во однос на сите останати во колата, се претвора во убиствен предмет што може да ти скрши врат!  Затоа барам сите да се врзат.
^^
Oва.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #7571 на: 12 Јануари 2014, 12:26:30 pm »
мислам дека малку е претерано видеово...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #7572 на: 12 Јануари 2014, 12:32:30 pm »
Претерано вистинито...

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #7573 на: 12 Јануари 2014, 12:34:23 pm »

Глуп и непотребен ризик е премногу мал и слаб збор.

Не е за појасот.

Од тоа што ќе прави третото лице може да зависи мојот живот и здравје. Така да нека се бунтуваат до сабајле ако сакаат. Мада не гледам потреба од бунтување, расправње, дискутирање или што било. Поедноставно е да застанеш, да се симнам и чао. Не гледам зашто толку се вознемиривте - и двете решенија се многу брзи и едноставни.

Сепак се возиме заедно со луѓе што имаме некаква комуникација и надвор од возилото. Не ми е јасно што е толку проблем да ако некој замоли нешто така банално,  да едноставно се спроведе без потреба од расправии и слично.

Мене на пример ми пречи некој да пуши дури се возам (непушач сум). Ако кога ќе замолам да се угаси цитарата (стварно ми пречи), некој продолжи со изговор дека во негово возило ќе каже он како и што, само ќе сметам дека е невоспитани дека каубојски се однесува. Ќе издржам, ама нема шанси втор пат да се возам во кола со него. А ако немаме комуникација за нешто така банално, најверојатно немаме комуникација и надвор од возењето, па во суштина и шансата да се возам со некој таков е многу мала

Дарко

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #7574 на: 12 Јануари 2014, 12:36:33 pm »
Еве и пример од вистински живот, пратете го патникот од задните седишта.