Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3278960 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #7170 на: 12 Декември 2013, 00:41:04 am »
Придружбата е тука да обезбеди непречено и брзо помување на лицето кое е придружувано. Не е тука за тебе да те казни Х евра ако не се тргнеш, или за друштво да му праат на шефот. Ќе те казни ако малце засметаш, а ако засметаш малку отпојќе....

.... па да речеме дека ќе го сметаат за „загрозување на безбедноста“ и ќе те „решат“. Едноставно.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #7171 на: 12 Декември 2013, 00:43:08 am »
Со базука ќе те решат.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #7172 на: 12 Декември 2013, 00:44:26 am »
RPG*

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #7173 на: 12 Декември 2013, 00:45:56 am »
Придружбата е тука да обезбеди непречено и брзо помување на лицето кое е придружувано. Не е тука за тебе да те казни Х евра ако не се тргнеш, или за друштво да му праат на шефот. Ќе те казни ако малце засметаш, а ако засметаш малку отпојќе....

.... па да речеме дека ќе го сметаат за „загрозување на безбедноста“ и ќе те „решат“. Едноставно.
Ама од каде тоа дека ќе те решат? Под поимот "ќе те решат" сфаќам ќе бидеш ликвидиран. Ако е така, не е точно. Немаат право да одземат невин човечки живот поради тоа што на Грујо или Петко или Станко му се брза за до ВЦ и слично. Едноставно немаат. Исто како што ти немаш право да удриш крадец во ТВОЈОТ дом ако он не те удри прв. Мораш да го замолиш да излезе.
Твоето возење нанапред и притоа да немаш каде да се тргнеш не е закана.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #7174 на: 12 Декември 2013, 00:47:56 am »
Не е Станко туку Бранко.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7175 на: 12 Декември 2013, 00:49:38 am »
А бе како невин! Ти си пробал да му го загрозиш животот на висок државен функционер. Си извршил напад! Они нема да одземат живот, само ќе ја елиминираат опасноста. Ќе те подбутнат малце. А ти ако загинеш - твој проблем.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #7176 на: 12 Декември 2013, 00:50:02 am »
И Циле ако сака нека биде :) Јас имав случка каде имав погласна музика пуштено во кола и не ни приметив дека се позади мене се додека цајканот на раскрсница не почна да мавта со рацете да се тргнам десно. По ваша логика требаше да земат тенк и да ме згазат.
А бе како невин! Ти си пробал да му го загрозиш животот на висок државен функционер. Си извршил напад! Они нема да одземат живот, само ќе ја елиминираат опасноста. Ќе те подбутнат малце. А ти ако загинеш - твој проблем.
Како му го загрозувам животот? Кочам нагло? Пиштол низ прозор? Бомба фрлам? Како загрозувам живот со тоа што НЕМАМ каде да одам освен напред или лево да ме мавне шлепер. Они ќе се залепат за мене да, може ќе ме ПОДбутнат ама јас ако немам пак кај да одам ми останува да држам брзина константно, да се залепам десно колку што можам до банкина (ако ја има) за они да имаат колку толку место да ме претекнат. И притоа ќе дадам десен жмигавец да им дадам до знаење дека пробувам да одам десно ама немам каде.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #7177 на: 12 Декември 2013, 00:50:26 am »
Ова пред или после базуката те буткаат? Да знам ако ме погоди ракета да се тргнам, за да не ме бутнат.

И Циле ако сака нека биде :) Јас имав случка каде имав погласна музика пуштено во кола и не ни приметив дека се позади мене се додека цајканот на раскрсница не почна да мавта со рацете да се тргнам десно. По ваша логика требаше да земат тенк и да ме згазат.
Ти веќе си мртов. Те утепале тогаш. Само уште не ти кажале, за да не се дигне галама по весници.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7178 на: 12 Декември 2013, 00:59:47 am »
Како му го загрозувам животот? Кочам нагло? Пиштол низ прозор? Бомба фрлам? Како загрозувам живот со тоа што НЕМАМ каде да одам освен напред или лево да ме мавне шлепер. Они ќе се залепат за мене да, може ќе ме ПОДбутнат ама јас ако немам пак кај да одам ми останува да држам брзина константно, да се залепам десно колку што можам до банкина (ако ја има) за они да имаат колку толку место да ме претекнат. И притоа ќе дадам десен жмигавец да им дадам до знаење дека пробувам да одам десно ама немам каде.

Не прочита дека МОРА да застанеш а? Ај пак:

две трепкави светла, од кои едно во сина боја на десната страна, а другото во црвена боја на левата страна на возилото, значат дека возачот кога ќе ги сретне моторните возила што се под придружба, или кога ќе го престигнуваат тие возила, треба да го запре возилото, а ноќе наместо долги светла да употреби соборени светла за осветлување на патот, како и строго да се придржува кон наредбите што му ги даваат лицата од придружбата, а движењето да го продолжи дури откако сите возила под придружба ќе поминат, и да им го отстапи првенството на минување на тие возила и да не ги престигнува истите.

Значи, нема потргнување и возење со иста брзина... нема. Застануваш и чекаш.. Ако те есапат за опасност - ќе те спречат. Тачка. Факт. Атентат, Тероризам. Они ќе си изберат зборови за у весник.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #7179 на: 12 Декември 2013, 01:01:39 am »
А ако немам кај да застанам ? На сред пат да кочам ? Јас зборам за ситуација каде што немам каде да застанам. Ако имам кај да застанам нормално дека ќе застанам.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #7180 на: 12 Декември 2013, 01:01:52 am »
Ами Симо со базукиве шо прајме кога ќе не погодат в рака???

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #7181 на: 12 Декември 2013, 01:02:29 am »
Све атентатори и терористи по веснициве. Со Бојан Ј на чело.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #7182 на: 12 Декември 2013, 01:04:34 am »
Рекла ка-за-ла.

Имаат право да ме поминат или да ме казнат ако не се тргнам.

тераш инат како магаре на кое го тегнат за оглав...

ти и понатака тврди си дека они имаат право само да те казнат...

уште ли не ти е јасно кај живееш? па друже, ти си 1 со едно возило, они се преку 20 луѓе во обезбедувањето... твојот збор е преслаб за докажување... ако било кој од нив помисли, ма не да помисли туку ако му се присака да те турне со кола ке те турне и одма ке има 5 ПРОФЕСИОНАЛНИ обезбедувачи кои ке посведочат дека во тебе виделе закана.

и да си со сканија, ке извади пиштол и ке ти испразни шаржер во гумите и пак ке бидеш крив, затоа што он и неговите 5 сведоци ке потврдат дека твоето понашање навело на потенцијална гооооолема опасност. не се држи толку слепо за тоа дека ЈАС ИМАМ ПРАВА и она што цело време го потенцираш ВО ЗАКОНОТ ПИШУВА...  законите кај нас се двосмислени, токму заради тоа... ако обезбедуваат јака фаца (премиер, прецедател, странски прецедател, мијалков или некој како него) БУКВАЛНО може што сака да ти направи и да бидеш крив... во тој случај казната (парична) е нај слабата мерка. може да те истурка од пат, може дури и да ти пука во возилото, а ти додека они го прават тоа, барај низ хартиите што ги носиш во кола што пишува во законот. моеш и на суд да си ги однесеш одпосле и ке излезеш како крив од судница, не за друго туку затоа што тој што стигнал до таму да обезбедува јака зверка, го има секако грбот и помошта од таа зверка...

дени... се што лета не се јаде. уште еднаш, свести се кај живееш.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #7183 на: 12 Декември 2013, 01:05:22 am »
Дали ако едноставно немам кај да застанам, лево шлепери, десно провалија, треба да застанам на сред пат за да се заријат во мене или свесно да одам или во шлепери или во провалија? Тоа ме интересира. Зашто според вас (ако добро сфатив) во тој случај има право он да вози право исто како да ме нема, да ме турне или лево или десно и тоа е тоа. Грујо, Циле или Бранко да не се помоча во гаќи.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #7184 на: 12 Декември 2013, 01:06:14 am »
Ke se frlis ami kako :)
abe bela da ne te fatit, poarno potrgnisise. Mi se desi ednas da vozam zad niv, ali taka ispadna, i vozev normalno, 50 km/h niz grad, koga dojde semafor, crveno bese, oni pominaa jas si zastanaf i nikomu nisto, nema odma bazuka da izvaat da pukaat... Samo ne cini 2 lenti shto zafakaat i vozat 200 po krivinine, dur gi vidis otide jabana..