Рекла ка-за-ла.
Имаат право да ме поминат или да ме казнат ако не се тргнам.
тераш инат како магаре на кое го тегнат за оглав...
ти и понатака тврди си дека они имаат право само да те казнат...
уште ли не ти е јасно кај живееш? па друже, ти си 1 со едно возило, они се преку 20 луѓе во обезбедувањето... твојот збор е преслаб за докажување... ако било кој од нив помисли, ма не да помисли туку ако му се присака да те турне со кола ке те турне и одма ке има 5 ПРОФЕСИОНАЛНИ обезбедувачи кои ке посведочат дека во тебе виделе закана.
и да си со сканија, ке извади пиштол и ке ти испразни шаржер во гумите и пак ке бидеш крив, затоа што он и неговите 5 сведоци ке потврдат дека твоето понашање навело на потенцијална гооооолема опасност. не се држи толку слепо за тоа дека ЈАС ИМАМ ПРАВА и она што цело време го потенцираш ВО ЗАКОНОТ ПИШУВА... законите кај нас се двосмислени, токму заради тоа... ако обезбедуваат јака фаца (премиер, прецедател, странски прецедател, мијалков или некој како него) БУКВАЛНО може што сака да ти направи и да бидеш крив... во тој случај казната (парична) е нај слабата мерка. може да те истурка од пат, може дури и да ти пука во возилото, а ти додека они го прават тоа, барај низ хартиите што ги носиш во кола што пишува во законот. моеш и на суд да си ги однесеш одпосле и ке излезеш како крив од судница, не за друго туку затоа што тој што стигнал до таму да обезбедува јака зверка, го има секако грбот и помошта од таа зверка...
дени... се што лета не се јаде. уште еднаш, свести се кај живееш.