Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3277183 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #7155 на: 11 Декември 2013, 23:58:01 pm »
Рекла ка-за-ла.

Имаат право да ме поминат или да ме казнат ако не се тргнам.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #7156 на: 12 Декември 2013, 00:05:48 am »
Разумен и промислен дечко си ти, без оглед на тоа што се петелиш на форум  ;)  ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #7157 на: 12 Декември 2013, 00:08:41 am »
Јас ќе се тргнам како што налага законот.  :P Ама тоа за убивањето од патот и циркузите што беа спомнати ме погоди.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #7158 на: 12 Декември 2013, 00:17:01 am »
Па ти сакаш у закон да ти пишува „има право да те убие“? Еве како е дефинирано тоа законски:

Цитирано од СЛУЖБЕН ВЕСНИК
НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
Бр. 129 -Стр. 9
Светлосните знаци што се даваат со посебни уреди за давање на светлосни знаци на моторното возило ги имаат следните значења :
1. две трепкави светла, од кои едно во сина боја на десната страна, а другото во црвена боја на левата страна на возилото, значат дека возачот кога ќе ги сретне моторните возила што се под придружба, или кога ќе го престигнуваат тие возила, треба да го запре возилото, а ноќе наместо долги светла да употреби соборени светла за осветлување на патот, како и строго да се придржува кон наредбите што му ги даваат лицата од придружбата, а движењето да го продолжи дури откако сите возила под придружба ќе поминат, и да им го отстапи првенството на минување на тие возила и да не ги престигнува истите.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #7159 на: 12 Декември 2013, 00:19:07 am »
Точно тоа и ќе го сторам. А ако сака нека ми го бутка шлеперот до утре.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #7160 на: 12 Декември 2013, 00:21:03 am »
Ако го направиш тоа што се бара од тебе никој нема да те рчка. Но тоа не го дисквалификува погоре кажаното:

Непочитување на "чистач" е еднакво на самоутепајство.

Затоа што убаво ти пишува „СТРОГО ДА СЕ ПРИДРЖУВА “. Инаку....  
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #7161 на: 12 Декември 2013, 00:22:09 am »
Инаку казна. Нема право да те бутне од пат во провалија, од каде тоа. Ќе те репнат 2000 Е казна и тоа е.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #7162 на: 12 Декември 2013, 00:23:39 am »
Инаку казна. Нема право да те бутне од пат во провалија, од каде тоа. Ќе те репнат 2000 Е казна и тоа е.
Конечно логиката проработе на темава.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #7163 на: 12 Декември 2013, 00:24:02 am »
другар мене на отворен пат пред сарамзалино навечер накај 8 кога идеше груевски по митинзи од спротивна лента тие чистачите возеа директно во мене се истранив пола кола во трева и скроз закочив, фер беше од нивна страна што тој чистачот ми блендаше доста па веќе знаев што треба да направам.... инаку многу е позаебано со чистачи да се сретнеш од обратна насока на отворен пат одколку во Скопје на пример

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #7164 на: 12 Декември 2013, 00:25:10 am »
Тоа не можи да го пишува во закон но е оставено на проценка од обезбедувањето како да постапи за да го заштити обезбедуваното лице. Не сум се нашол до толку ризична ситуација но би ги почитувал наредбите!

А ова за сканијата сигурно и за тоа имаат решение. Не се возат само со пиштол и слушалка на уво.

Казна од 2000 евра нема да го врати претседателот или премиерот (без разлика дали ги сакаме или не :) ) !

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #7165 на: 12 Декември 2013, 00:26:17 am »
Мене ми кажа чичко ми дека базука носат од обезбедувањето. Еднаш ги имал и видено како ја употребиле кога некој не се тргнал од патот.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #7166 на: 12 Декември 2013, 00:27:56 am »
Тоа не можи да го пишува во закон но е оставено на проценка од обезбедувањето како да постапи за да го заштити обезбедуваното лице. Не сум се нашол до толку ризична ситуација но би ги почитувал наредбите!

А ова за сканијата сигурно и за тоа имаат решение. Не се возат само со пиштол и слушалка на уво.

Казна од 2000 евра нема да го врати претседателот или премиерот (без разлика дали ги сакаме или не :) ) !

Законски ако он не види закана во тебе не смее да те чепка. Ти си возиш и немаш кај да се тргнеш, тоа не е закана. Закана е нагло да закочиш за да се лупнат во тебе или да извадиш пиштол низ прозор. Тоа е закана. Така смеат да те застрелаат или оттргнат од патот веднаш.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #7167 на: 12 Декември 2013, 00:32:42 am »
Не ми е целта да се инаетам. Многу е сложено обезбедувањето на функционериве, па верувам дека би се снашле и со сканија и со други пречки. И не се обезбедување само чистачите што ги гледаме со обезбедуваното лице, туку пред него поминуваат и многу други цивили па би требало да превземат и други мерки пред да те чукнат или отстранат од патот.

Еве Рики работи во МВР па ако сака нека каже нешто повеќе, на сите да ни биди појасно.

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #7168 на: 12 Декември 2013, 00:33:11 am »
Мене ми кажа чичко ми дека базука носат од обезбедувањето. Еднаш ги имал и видено како ја употребиле кога некој не се тргнал од патот.

Не носат базука, носат рачен ракетен фрлач т.е. RPG.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #7169 на: 12 Декември 2013, 00:40:17 am »
И понекоја антитенковска мина. И C4 да не заборавам. И позади фаровите митролези имаат.