Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3272557 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #6975 на: 20 Ноември 2013, 16:34:04 pm »
Ме нервира едно копиле никакво. Колата ја чувам во гаража, но некогаш ја оставам надвор на паркингче кое е 20 метра од гаражата. Тоа е фактички уличе со куќи и на завршетокот има направено ширина, паркинг. Дали 2 или 3 куќи од тие имаат место за кола у двор што ми е несфатливо. Ова копилево а ми ја види колата на паркингот иако има место широко да се паркира, тој ме блокира да не можам да влезам. Ниту е негово местото ниту е на некој од куќите туку е на општината па со тоа нема право да го прави тоа. Пред неколку месеци се карав, ама нема разбирање. Прееска го гледам пак ме блокирал.  Му отидов дома ама не отвори никој, крв му ебем, ради него ли ќе влагам од совозачко  >:(  >:(

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Кај мене има случаи што ја оставаат колата на улица. Иако имам место на тротоар да се качам, и јас ја оставам колата на улица - еквивалентно на него.

Со такви, само така.

Си помислил дека ти можеби некако грешиш? Иако погореспомнатата улица „не е моја“ сепак е „релативно моја“. Можеби така и кај него.

Можеби и не се споредливи муабетиве. Можеби грешам.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #6976 на: 20 Ноември 2013, 16:50:04 pm »
 а шо не си паркираш у гаража како човек. башка и акумулаторот го штедиш зимава... нема потреба да се напинаш з аништо.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #6977 на: 20 Ноември 2013, 17:05:05 pm »
Па така и правам, али некогаш ако треба да излезам пак за кратко пример ја оставам надвор и баш ќе се погоди да дојде овој. Не се замарам ја многу али ме нервира тоа што мисли дека е негов паркингот. Таму може кој сака да се паркира не може тој да кажува и блокира. И сега јас реално немам толкава потреба да терам инат и ја да го блокирам па да се расправам вака така пошто е џабе се. А друга работа е што и жена му има кола и иако имаат до куќата едно местенце она ја остава на паркинг место да фаќа само за инат...

Да ти ги позајмам нунчакиве од 2 кила ако сакаш, да го средиш проблемот. :)
Не знам да ги ракувам сам ќе се искршам  ;D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #6978 на: 20 Ноември 2013, 17:18:43 pm »
probajde , samo nemoj so skokovi... ;
eve pogledaj malce voa

samo nemoj da se ufilmas so vakvi skokovi  ;D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7789
« Одговори #6979 на: 20 Ноември 2013, 18:16:43 pm »
Ме нервира едно копиле никакво. Колата ја чувам во гаража, но некогаш ја оставам надвор на паркингче кое е 20 метра од гаражата. Тоа е фактички уличе со куќи и на завршетокот има направено ширина, паркинг. Дали 2 или 3 куќи од тие имаат место за кола у двор што ми е несфатливо. Ова копилево а ми ја види колата на паркингот иако има место широко да се паркира, тој ме блокира да не можам да влезам. Ниту е негово местото ниту е на некој од куќите туку е на општината па со тоа нема право да го прави тоа. Пред неколку месеци се карав, ама нема разбирање. Прееска го гледам пак ме блокирал.  Му отидов дома ама не отвори никој, крв му ебем, ради него ли ќе влагам од совозачко  >:(  >:(

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
« Одговори #6980 на: 20 Ноември 2013, 18:36:01 pm »
Како правеше Мр Бин.... Извади ја од брзина, пушти ја нека оди напред, па влези си у кола. :D
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #6981 на: 20 Ноември 2013, 19:13:20 pm »
probajde , samo nemoj so skokovi... ;
eve pogledaj malce voa

Еј добар е дечково ! Има пар потези што првпат ги глеам а интересни се. :)

Узпат, еве и од мене едно демо. ;D

Соринела за офтопик. ;D

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4087
  • MadaFunker
« Одговори #6982 на: 20 Ноември 2013, 19:22:58 pm »
Ууууу да знам со кого да не се зафаќам :D :D :D
New blood of old school

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6983 на: 20 Ноември 2013, 19:37:36 pm »
Опасен е Влатко.

Еден ден од глаа ќе му ги скршам ;D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #6984 на: 20 Ноември 2013, 19:48:31 pm »
Mislam deka eden den docna da ne ke bide, ... ;D

Nemozam da go vidamm :)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Боби Л.

• Редовен
  • Пораки: 1273
  • I live my life a quarter mile at a time...
« Одговори #6985 на: 20 Ноември 2013, 19:53:42 pm »
Allexxander  Нареден пат помини ја со клучот ако пак продолжи еден ретровизор и така па ќе видиш дали ќе се паркира уште еднаш :)
https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9QZqITc4
Брзината не е опасна,туку будалата шo седи зад воланот :)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4590
« Одговори #6986 на: 20 Ноември 2013, 19:54:51 pm »
Доста со вакви педерски муабети.земи опни му една васпитна на тоа копилето,кола не чачкај

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #6987 на: 20 Ноември 2013, 19:59:37 pm »
А да го блокираш ти како он што ти прај тебе ?

и јас би вака... ке му се залепам со совозачка врата таман да неможе ни клуч у брава да тури...

пред 5-6 дена го блокирав комшијава од паркингот позади зграда.. имаме паркинг за кој си плаќаме.  и има точно обележано кој каде. тој мајмунот до на жена ми колата се паркира поише пати, со лепење со сувозачката врата. неколку пати го опоменав и неколку пати ми одговори дека не излегол од неговото поле обележано... ме наQрчи ептен пред некој ден... пак се залепи да неможе жена ми да влезе во кола, а она е бајаги потанка од мене... зимње и двата шлепера му ги турив околу неговата кола, се качив дома и чекав да фатам сеир... дојде, се врткае, се трткаше, почна да врти на телефони... излегов на тераса и му свирнав: има проблем комши? ееееј.. абе се брзам, си ме блоокирал... незнам брат, моите коли не се излезени од полето... се пошутка уште 5 минути, зеде низ гепек си влезе во кола... ај да видиме сега дали пак ке го направи истото... следно блокирање од него, пак ке му го направм истото ама овој пат и бмв-то или комбето ке му го турам пред него. излагање аш... имам јас возила уште, ке му ги остаам 5 дена да не мрдне од тука... со сељак, само на сељачки начин, а легално. да неможе да викне пајак служба, пошто нели, не излегуваат од полињата возилата...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #6988 на: 20 Ноември 2013, 20:11:28 pm »
А кај мене ме нервираат секој ден. Не знаат да влезат право, на косо се паркираат и фаќаат доволно простор за местото меѓу нив да е неупотребливо. Па не знаат ни да излезат некои жени еднаш ми ја изгреба колата на излегување една .

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #6989 на: 20 Ноември 2013, 20:20:59 pm »
е и шо ти ќе му изгребиш после тој тебе па шофершајбна ќе му рокниш, па тој тебе па на рај со молотови ќе се гаѓате... е лани кај што седев газдава а се паркира некој на тротоар пред куќа кај него таблиците нигде, и шо после мене ми ги вадеа таблиците, сега се со 5 штафа и 3 кг силикон, мене да ми треба не ќе можам да ги извадам, освен браници да менам...