Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3271239 пати)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #6960 на: 17 Ноември 2013, 22:35:25 pm »
Епа дечки, вечерва ќе беше последната во мојов живот. Среќа што си пазам и тоа ми го спаси мојот живот и на девојка ми.

Поминувам пешачки на рекорд кај бившо Mc Donalds и си застанува типот на првата лента, арно ама приметив дека колава во втората лента иде доста брзо 50-60 и без знаци на запирање. Кога гледам пичка со штипски таблици си збори со таа до неа И ТОА СВРТЕНА НАКАЈ НЕА а мене не ме ни виде на пешачки, па ја опцув убаво кога помина ама штета што во тој момент не ми текна да и ркнам на прозор. Да поминуваше пешачки некоја баба или оние што се шетаат како на модна писта, отиде во Бутел.

Уште еднаш ќе го кажам мојот така постар заклучок:

Зголемената брзина не е причина за сообраќајните незгоди, туку невниманието!

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #6961 на: 17 Ноември 2013, 23:04:07 pm »
Ни едно ни друго. Жените се. :D

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #6962 на: 18 Ноември 2013, 00:15:21 am »
Finally some sense околу брзината...не е проблем брзото возење, туку тоа што две возила се нашле на исто место во исто време...едниот да возел побрзо немало да биди тоа ;D :D
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #6963 на: 18 Ноември 2013, 09:38:02 am »
Отворање очи и тоа ширум. Не ко она копитото во ибицата пред некој ден, фолија- црна кеса за ѓубре на предни прозори, ќе те удри не те гледа. Време е да почне полицијата да казнува и тоа масовно за лоши ксенони и фолии.

Присутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5390
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #6964 на: 18 Ноември 2013, 12:07:46 pm »
Ништо не работи полицијата бе, ваљда само последните пар денови пред да им истече рокот за исполнување квотата, казнуваат се и сешто, и измислени работи.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #6965 на: 20 Ноември 2013, 15:26:54 pm »
Ме нервира едно копиле никакво. Колата ја чувам во гаража, но некогаш ја оставам надвор на паркингче кое е 20 метра од гаражата. Тоа е фактички уличе со куќи и на завршетокот има направено ширина, паркинг. Дали 2 или 3 куќи од тие имаат место за кола у двор што ми е несфатливо. Ова копилево а ми ја види колата на паркингот иако има место широко да се паркира, тој ме блокира да не можам да влезам. Ниту е негово местото ниту е на некој од куќите туку е на општината па со тоа нема право да го прави тоа. Пред неколку месеци се карав, ама нема разбирање. Прееска го гледам пак ме блокирал.  Му отидов дома ама не отвори никој, крв му ебем, ради него ли ќе влагам од совозачко  >:(  >:(

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #6966 на: 20 Ноември 2013, 15:30:18 pm »

Иако е гума од точак, мислам дека ми ја разбираш поентата...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #6967 на: 20 Ноември 2013, 15:32:09 pm »
сега вака ќе направиш не паркирај некое време таму едно 2-3 недели, не го загледувај човекот на криво ниту пак коментирај и контактирај со него за после тие 2-3 недели жал-нежал удри му еден потпис од возачката страна чисто да знае дека не е ни он добредојден таму

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #6968 на: 20 Ноември 2013, 15:33:47 pm »
Мислам дека треба да си влезеш од возачка врата, само со твојата врата направи си место во неговата врата:

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #6969 на: 20 Ноември 2013, 15:49:39 pm »
Или, да не си ја уништуваш колата помести ја, и искористи некоја од нозете за постигнување на горенаведениот ефект.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #6970 на: 20 Ноември 2013, 16:19:41 pm »
Ако му ја оштетам одма ќе посумља и ќе ме пријави. Ќе си направам проблеми, кој ќе се расправа после со полиции...  :-\

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #6971 на: 20 Ноември 2013, 16:20:52 pm »
А да се јавиш во полиција и да го кажеш проблемот?

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1284
« Одговори #6972 на: 20 Ноември 2013, 16:28:04 pm »
А да го блокираш ти како он што ти прај тебе ?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #6973 на: 20 Ноември 2013, 16:29:27 pm »
Ако не е разбран, кажи еден ден, ќе се собереме неколку клабери, па пред да оди на работа ќе му ја блокираме со 4 коли и ќе си седнеме на кафе некаде во близина. Кога ќе се појави пајакО (ако викне), ќе си ги тргнеме колите. Али ваљда ќе му стане јасно дека глупости праи :D

А да го блокираш ти како он што ти прај тебе ?

тоа де, тоа! Само малку појако :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #6974 на: 20 Ноември 2013, 16:31:02 pm »
Да ти ги позајмам нунчакиве од 2 кила ако сакаш, да го средиш проблемот. :)