Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3269978 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4588
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #6900 на: 12 Ноември 2013, 21:11:15 pm »
за ова што се дешава на таа раскрисница,криви се и тие што ја проектирале така,требало да предвидат некои работи.а не сега да си правиме нервоза зашто некој се прави паметен и проаѓа право од лентата за лево

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6901 на: 12 Ноември 2013, 21:12:14 pm »
Џабе што е исцртано кога воловите одат само право како да влечат рало, ни лево ни десно. Боди со остенот , не прашувај прашања и терај само право. СТОКА!

@ Фичо, не се тие криви. Крива е стоката што има интелегенција на коза. Ништо ново не може да научи. Тотално е ретардирана. Зошто нас не ни се криви тие што ја проектирале? Сме научиле? Што не научат и тие? Не научиле зошто се стока. За стока само ќотек.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4588
« Одговори #6902 на: 12 Ноември 2013, 21:15:55 pm »
Фаланга,зашто тоа се случува само на таа раскрсница,а не на другите што се направени да нема простор за манипулација?истото е и во Охрид,на сличен начин се решени.не викам дека луѓето не се стока,тоа јасно е,ама и тие што ја проектирале се во најмала рака аматери

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #6903 на: 12 Ноември 2013, 21:18:33 pm »
Како прво не се случува само на таа раскрсница. Охрид да не го коментирам, често сум таму.
Како второ ситуацијата е  иста как она пример да те прашам колку се 5+5 а после да те прашам колку е 8 х 7 и да се заплеткаш.

Целата работа е во свесноста. Народов е ЗОМБИ!

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #6904 на: 12 Ноември 2013, 21:25:50 pm »
Ми дојде добра идеја, само да дојдам на власт. ;D

Да нема парична казна за тоа што се случува на раскрсницата, туку да му се одземе дозволата на говедото и да си почне со полагање од нула. Уствари со неговата постапка покажал дека не ги знае сообраќајните правила и ќе има можност да се ре-едуцира.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #6905 на: 12 Ноември 2013, 21:48:58 pm »
Нее, не. Не се сложувам. Некаде измеѓу ти фали ќотек....

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #6906 на: 12 Ноември 2013, 21:52:07 pm »
Во добро расположение сум, па го оставив ќотекот и мачењето. ;D

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #6907 на: 12 Ноември 2013, 22:24:33 pm »
Не е само таму, чест случај е и кај раскрсниците со две ленти за лево, на пример кај комплекс банки. Сосема лево треба да влезе во крајна лента, а редовно ти се пика во другата до неа. Говеда. Убаво велам ми фали Сканијата за низ град, а Мече ме кара секогаш кога ќе ја спомнам.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #6908 на: 12 Ноември 2013, 22:24:54 pm »
Епа тука правиш грешка и после ќе имало прекршоци во сообраќајот. Епа ќе има...... ќе има...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15122
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #6909 на: 12 Ноември 2013, 22:46:59 pm »
Немој Сканија,Краз,Тромбус нешто такво ти треба. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22280
« Одговори #6910 на: 12 Ноември 2013, 22:55:37 pm »
Нее, не. Не се сложувам. Некаде измеѓу ти фали ќотек....

No burning then fucking this time?
Awwwwwwww...

;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #6911 на: 12 Ноември 2013, 23:22:25 pm »
Hell no, we are getting serious this time... ;P discussing important matters ;D

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
« Одговори #6912 на: 12 Ноември 2013, 23:43:54 pm »
На дотичната раскрсница која ја минувам буквално секој ден по два пати, денес:

уште кога го преминувам мостот „Гоце Делчев“ си се престројувам во средна лента оти си го знам планираното движење - за да не упаѓам водвижење подоцна.

Денес, една госпоѓа со Лада Рива се влечеше со 30, а сите знаеме со што резултира такво возење на тоа место (читај колона од Мавровка до мост). Ај, тоа го истрпив, некако не бев многу нервозен, иако два пати чекав на семафори заради неа.

На семафорите кај Мавровка кон МТВ, не знаеше во која лента вози, па наместо во надворешната, продолжи меѓу две ленти - изгубен Германец. Јас си возам во мојата лента, некој на кој му влегува во лента и` сигнализира и оваа нагло врти кон лево (кон мене), среќа шо не бев пребрз и рефлексно ја одбегнав.

На крај уште и застана (буквално) и почна да се расправа со сите лево/десно/позади неа и блокираше раскрсница.

Па, добро бе, мајка му стара....

Ама и јас, се надевам на некаков ред кога говедана во Јети се први кога треба да се прекрши некое правило (колку пати сум возел позади полициско возило со прегорени штопови, на пример)....

Ќе си купам Пегличка, има карамболи да праам на раскрсница, после со пари од осигурување ја носам кај Пецони да ми ја направи Ауди :)

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #6913 на: 13 Ноември 2013, 00:33:20 am »
Не е само таму, чест случај е и кај раскрсниците со две ленти за лево, на пример кај комплекс банки. Сосема лево треба да влезе во крајна лента, а редовно ти се пика во другата до неа. Говеда. Убаво велам ми фали Сканијата за низ град, а Мече ме кара секогаш кога ќе ја спомнам.

Ееете така, и ја ќе го спомнев тоа вртење. Ист е случајот од Рамстор накај Водњанска.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #6914 на: 13 Ноември 2013, 00:42:22 am »
На дотичната раскрсница која ја минувам буквално секој ден по два пати, денес:

уште кога го преминувам мостот „Гоце Делчев“ си се престројувам во средна лента оти си го знам планираното движење - за да не упаѓам водвижење подоцна.

Денес, една госпоѓа со Лада Рива се влечеше со 30, а сите знаеме со што резултира такво возење на тоа место (читај колона од Мавровка до мост). Ај, тоа го истрпив, некако не бев многу нервозен, иако два пати чекав на семафори заради неа.

На семафорите кај Мавровка кон МТВ, не знаеше во која лента вози, па наместо во надворешната, продолжи меѓу две ленти - изгубен Германец. Јас си возам во мојата лента, некој на кој му влегува во лента и` сигнализира и оваа нагло врти кон лево (кон мене), среќа шо не бев пребрз и рефлексно ја одбегнав.

На крај уште и застана (буквално) и почна да се расправа со сите лево/десно/позади неа и блокираше раскрсница.

Па, добро бе, мајка му стара....

Ама и јас, се надевам на некаков ред кога говедана во Јети се први кога треба да се прекрши некое правило (колку пати сум возел позади полициско возило со прегорени штопови, на пример)....

Ќе си купам Пегличка, има карамболи да праам на раскрсница, после со пари од осигурување ја носам кај Пецони да ми ја направи Ауди :)
;D zena be... gledala Turska serija i izlegla...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.