Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3270225 пати)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7655
  • French diamond
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #6870 на: 12 Ноември 2013, 00:39:03 am »
Има едно ама не ми личи како за сериозна работа. Зато му пишав директно на официјалната страна на Талески, па ќе видиме можи ќе ме послуша  ;D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7788
« Одговори #6871 на: 12 Ноември 2013, 03:45:48 am »
Скоро некој имаше напишано дека за да се исправи сообраќајниот хаос во Скопје требало на оние што се престројуваат неправилно на раскрсницата кај судот да им се збрца куршум во глава.
Епа драги мои, кога полицијата се понаша така кретенски, што останува за останатите, па и за гускава во пунтото што не е свесна ни каде е ни што е ни што треба да прави а фатила волан во рака.... срамота! Никогаш од Скопје нема да биде град. Само обична oversized Топаана.

http://alienslair.myftp.org/mov_0009.mp4

Море Фаланга, зарем ова што ти го направи не се сврстува во непрописно престројување во раскрсница?
Нели не смееш да менуваш ленти кога си на раскрница?

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #6872 на: 12 Ноември 2013, 04:46:57 am »
Томи, тука Фаланга правилно се престрои, полициското Љети прави прекршок. Кај Мавровка е така водењето на лентите, не држиш само право.  А да, ќе го заборавев гускиниот мозок во пунтото, уште еден прекршок. Комбо 2x300 евра за престројување во зона на раскрсница, оп буџет полн.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #6873 на: 12 Ноември 2013, 08:23:24 am »
^Точно. Ради истава работа еден Охриѓанец ќе ми се збрцаше на таа нивната ваква раскрсница.

Јас све по пропис, си отидов малку лево како што треба, и го гледам и него од лево. Па ќе ти ебам неписмениот што у свој град не ги знаеш раскрсниците и не го пуштив, го оставив да си чека друга прилика на сред раскрсница. ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6874 на: 12 Ноември 2013, 08:37:57 am »
Скоро некој имаше напишано дека за да се исправи сообраќајниот хаос во Скопје требало на оние што се престројуваат неправилно на раскрсницата кај судот да им се збрца куршум во глава.
Епа драги мои, кога полицијата се понаша така кретенски, што останува за останатите, па и за гускава во пунтото што не е свесна ни каде е ни што е ни што треба да прави а фатила волан во рака.... срамота! Никогаш од Скопје нема да биде град. Само обична oversized Топаана.

Море Фаланга, зарем ова што ти го направи не се сврстува во непрописно престројување во раскрсница?

Јас правилно постапив тука Томи. Единствениот мој прекршок е што возев 76км/ч подоцна по булеварот но тоа намерно го направив за да покажам како полицаецот вози 90, после прекршокот што го направи 30 секунди порано.

Јас таа раскрсница би ја направил надвозник/подвозник и проблемот ќе биде решен еднаш и засекогаш.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #6875 на: 12 Ноември 2013, 09:31:50 am »

Јас правилно постапив тука Томи. Единствениот мој прекршок е што возев 76км/ч подоцна по булеварот но тоа намерно го направив за да покажам како полицаецот вози 90, после прекршокот што го направи 30 секунди порано.

Јас таа раскрсница би ја направил надвозник/подвозник и проблемот ќе биде решен еднаш и засекогаш.
Нема друг лек.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #6876 на: 12 Ноември 2013, 09:36:52 am »
Има, има. Си го сакам снајперот на 48h. Уствари, ако може и пушкомитралезот да ми се даде, за секој случај, за повеќекратни прекршители.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #6877 на: 12 Ноември 2013, 10:21:01 am »
Јас би наредил камери кои ќе бидат врзани на систем со OCR можности и би го пуштил роботот да им праќа казни по пошта, без човечка интервенција.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #6878 на: 12 Ноември 2013, 10:25:20 am »
Има, има. Си го сакам снајперот на 48h. Уствари, ако може и пушкомитралезот да ми се даде, за секој случај, за повеќекратни прекршители.
Ден, два, три и пак исто.

Тоа е генетски проблем, еволуцијата го фаворизирала генот кој оди право на таа раскрсница низ милиони и милиони години.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7608
« Одговори #6879 на: 12 Ноември 2013, 12:23:48 pm »

Фалангич што е тука проблемот ?  Ако е доволно брз да стартува, и да излезе пред сите напред БЕЗ да пречи на никого, слободно нека иде.  Проблемот е со идиотите кои што се ПРЕСТРОЈУВААТ- БУТААТ у лента, а се паралелно, пред или позади тебе. 

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #6880 на: 12 Ноември 2013, 12:25:35 pm »
Проблемот е што е лента за вртење, не за право. Колку сака нека е „побрз“.

Би требало да биде пример за другите учесници во сообраќајот.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #6881 на: 12 Ноември 2013, 12:26:20 pm »
„Слободно нека иде?“ Дека е џандар или за секого важи ова „правило“?

Јас секогаш сум најбрз на светов, може да си седам во лентите за лево или десно и да си одам право? Saleen S7 ми гарантира дека можам да се движам како Кралица намесот како Топ во сообраќајот?

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #6882 на: 12 Ноември 2013, 12:28:21 pm »
„Слободно нека иде?“ Дека е џандар или за секого важи ова „правило“?

За сите. Како што кажав, поголем проблем се оние кои ти се бутаат у лента и ти пречат.  Секој втор ден ја поминувам оваа раскрсница и прекурчено ми е од такви идиоти.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #6883 на: 12 Ноември 2013, 12:30:09 pm »
Најголем проблем се тие што од лента за вртење не вртат, туку одат во лента што не е нивна. Посебен „шмек“ во случајов е тоа што прекршителот е службено лице на МВР.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #6884 на: 12 Ноември 2013, 12:38:35 pm »
Јасно тоа, ама во конкретниов случај дали џандарот му попречи на некого ? Не. Дали некој свиреше у пцуеше, како што секојдневно се дешава таму ? Мислам дека не.  Тоа сакам да кажам. Секако дека е противзаконски, ама ова е 0 во она што се дешава на таа раскрсница. Се надевам ме сфаќате што сакам да кажам.