Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3577583 пати)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
niz grad primetuvam edna kolica nesto kao americki ford crn (pozadi nema nikakvo znakce), zatemneti stakla farovi na otvaranje, koj konstantno na semafori grci i pali skrieni plavo crveni svetla i pominuva na crveno...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
вечерва дознав дека уствари другар,така подалечен го возел моторов,наводно без кацига возел 200 закочил и со негде 100-120 на саат се фукнал во кола

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 543
Денес како ме изнервирала една пи*ка од човек, мислам да го фатев ќе го лежев.
Имено на булеварот во н.Лисиче си цепам со моторчето во десна лента на крај при што возев со околу 50 км/ч, кога кај бурекџилница Весна од споредната улица без да погледне ни да подзастане гореспоменатото говедо ми искочи директно пред мене.
Пробав и да закочам и да го избегнам ама говедото ја фаќаше кривината со таков лак ко да е на мотогп, и за моја несреќа го удрив во задниот дел при што се излизгав неколку метри.
Одма дигнав глава и тргнав да станам кога го гледам говедото како дава гас и пичи. Почнав да му се дерам да застане али говедото не ме послуша при што пробав да му ја исчитам регистрацијата али воопшто не видов табличка.

Тогаш се израдував ептен. Фрлив поглед надоле и , како што и мислев, на улица лежи цел заден браник сосе регистрација од говедото. Нормално викнав полиција, па и брза помош пошто почна ептен да ми се лоши, и нормално се е тоа документирано + бонус еден куп сведоци потпишаа изјави. Има да плати за секоја гребаница, нагмечување и пукнатина што ја имам, како и за слабиот потрес на мозок.
Па да видам дали нареден пат ако му се случи такво нешто ќе гледа да кидне или ќе застане пред се да помогне на можните повредени, како и да ја сноси одговорноста за неговите грешки.

А искрено, не ми е толку за парите што ваљда ќе ги добијам(мада не се на одмет), туку ми е највише(иако е злобно, али ме заболе) говедото да го изеде немиен, да зажали што така постапи и нормално дебело да плати за тоа.

Мухаха-ауу(јебига реброто ме боли не можам да се досмеам ;D )

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
така,така лапај си паричка :)

а да не избегал можеби ќе поминел само со европски

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
Абе да не избегаше и да се однесуваше како човек, сигурно ќе постигневме некој договор, сепак луѓе сме и грешиме. Ама со такво понашање сам себе си го убијал.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
На еден другар му се деси слична работа. Си возел со моторчево и за да сврти лево, некој кретен го акнал од позади (исто со моторче) и избегал. Среќа помина со мали повреди, а кретенот не го најдовме..

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
Слично се случи и денеска со еден другар... Возевме со 50/60 низ град, ама тој цело време пред мене, и едно време му викам чекај покроце вози, уште не доречено еден слепец кој беше паркиран, излагаше на патот и ич не погледна дали иди некој, му се убаци и за 10 цм не го мана...

Мене до сега 2 пати тоа ми се има случено и за среќа до сега без никакви последици....

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига
Возевме со 50/60 низ град,

Низ кој град?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6220
  • 69
и за моја несреќа го удрив во задниот дел при што се излизгав неколку метри.
Одма дигнав глава и тргнав да станам кога го гледам говедото како дава гас и пичи.

Воопшто не ми се допаѓа моментот што си го удрил од позади...
Воопшто искрено да ти кажам...
Претпоставувам дека си носел кацига??? И баш ради тоа имаш само мал потрес на мозокот...Инаку пепел главата...
Дај боже да ја истераш правдата, но не ми се допаѓа тоа што ти си удрил од позади...

И сва среќа што си поминал со многу мали повреди...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Ако има сведоци нема гајле, го исекол. А и мислам има се мери колку метри бил излезен од кривина, ако е блиску крив е. А со самото тоа што избегал крив е.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
Сум заборавил да напишам дека и он беше со мотор, некоја веспа над 125 кубика според таблицата.

и за моја несреќа го удрив во задниот дел при што се излизгав неколку метри.
Одма дигнав глава и тргнав да станам кога го гледам говедото како дава гас и пичи.

Воопшто не ми се допаѓа моментот што си го удрил од позади...
Воопшто искрено да ти кажам...
Претпоставувам дека си носел кацига??? И баш ради тоа имаш само мал потрес на мозокот...Инаку пепел главата...
Дај боже да ја истераш правдата, но не ми се допаѓа тоа што ти си удрил од позади...

И сва среќа што си поминал со многу мали повреди...

Не сум се изразил подобро горе, го мавнав во задниот лев дел т.е. он беше косински наместен нешто како цртиве -- /  . А и џандарите потврдија според мерењата дека така се десило и дека ми излетал + како што спомна Члинк сведоци го потврдија мојот исказ со потпишани изјави.

И нормално кацига носев, не искачам без кацига ни до продавница а не па негде подалеку. И да, ме извади доста кацигата пошто ја гледам колку е оштетена од падот, така да 50 евра добро и паметно потрошени за кацигата.

Ако има сведоци нема гајле, го исекол. А и мислам има се мери колку метри бил излезен од кривина, ако е блиску крив е. А со самото тоа што избегал крив е.

Не мора да значи дека доколку избегал, автоматски е крив. Он ќе си одговара за напуштање место на несреќа како и за не пружање помош на повреден, но доколку не бил крив за сообраќајката нема да го јаде за тоа. Но во мојов случај, говедото е криво за се‘.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6220
  • 69
Биди само среќен што си поминал со минимални последици...кацига нова ке си купиш, глава неможеш...
Треба отварање 4 очи...
Добро си поминал...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
Абе знам дека имав среќа голема што поминав вака, а за кацигата друга поента ми беше. Кога го земав моторчето неколку личности ме советуваа да земам од кинеските кациги колку да сум имал за пред џандари. Нормално ни за момент не помислив да ги послушам, ама па каде со тоа размислување. Што викаш, глава не се купува па да се штеди на безбедносната опрема.

А верувај ми пазам на сите околу мене, пошто знам каква се стока има вози низ Македонијава али секунда беше у прашање. Од уличката каде што ми излета имаше паркирано кола некоја и не можев да видам дека не планира да закочи, ко што кажав секунда...

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Се спремам да пишам писмо до општина, уште од поодамна заради проблемот со паркираните коли на тротоар. Зборувам за Ново Лисиче, каде што паркинзите стануваат претесни, а колите се паркираат на тротоар и многу е незгодно кога треба да се приклучиш од паркинг на главна улица. Видливоста е премногу намалена заради коли кои се паркирани на самиот тротоар од главната улица. Згора на тоа, зголемена и фреквентноста со изградбата на новие згради. Колку и да не сакам, ќе мора да се лупне еден семафор тука, а гледам дека и се спремаат за тоа и мора да ни го прошират паркингот на нас станарите, што живееме во старите згради.

@ negoznam
Добро е што си поминал без посериозни повреди, а за правна помош, ако немаш адвокат, барај го Банзаи од форумов, он баш со штети работи.