Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3297103 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Убаво објаснување од зеро во делот со јајца, ланец и водно.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
За пцуење, не си чул, иначе сигурно некој те пцуел.

Ја да те видам да праиш такви работи, ја ќе те пцујам.

Генерално, луѓето (особено помладите) на точаци се однесуваат толку арогантно, и имаат толку „подобар-сум-од-тебе“ однос, што сите би им ги врзал јајцата у ланец и би ги пуштил од Водно..

Тој подобар сум од тебе го имаат сите скопјани кога ќе видат некој со регистрација од друг град. Ако возиш 80 ќе вози 100 само да те помине на булевар ако ти одиш 100 тој ќе вози 120 и се така. Во штип е доста подобро и нема некоја напнатост освен со таксистите. инаку другите не се толку напнати и можам да кажам дека има доста солидно ниво на толеранција во сообраќајот овде.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
никој со ванскопски таблици не вози 80 низ скопје,туку вози 30 и го бара сити мол

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1959
Јас мислам дека тешка глупост е возење точак на Партизанска и слични бидејќи има широки тротоари и се вози без проблем. Освен на делот од Симпо накај Центар, кај што сите копуци се паркираат на улица и тротоар нема за лек. Е тука веќе кур не ме боли и си цепам на асфалт на крајна десна.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
никој со ванскопски таблици не вози 80 низ скопје,туку вози 30 и го бара сити мол

Молам, Дени, Едон и Фиц да го демантираат господинов... :)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Сакаше да каже - Ретки се тие што не возат 30 и го бараат сити мол...

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 520

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи

+1 само би бдодал, СКОРО СИТЕ и покрај сити мол, тука се веро центар и рамстор.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
А бе вие ептен за сеЉаци не рачунате ...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Тој подобар сум од тебе го имаат сите скопјани кога ќе видат некој со регистрација од друг град. Ако возиш 80 ќе вози 100 само да те помине на булевар ако ти одиш 100 тој ќе вози 120 и се така. Во штип е доста подобро и нема некоја напнатост освен со таксистите. инаку другите не се толку напнати и можам да кажам дека има доста солидно ниво на толеранција во сообраќајот овде.

Ама ти сериозно си ја имаш мувата на капата, а? Интересно како се пронаоѓаш себеси во овој или оној муабет.

Генерално, во право си. Во Скопје има неоправдана нетрпеливост кон луѓето кои доаѓаат од другите градови, што од друга страна потекнува од (сосем нормалната) збунетост на граѓаните од помали градови (чест на исклучоците) кога ќе дојдат во Скопје и ќе се најдат во хаос на кој не се навикнати. Исто како кога човек од Скопје ќе отиде во поголем град, во најмала рака Софија, Белград или Атина..

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)

Оф мори мајко, епа да застанам и мапа да ти дадам како да се снајдеш низ градов ако не. Луѓето од Скопје во секунди си го мерат времето а во Штип сакал нејќел за 3 мин е сегде пешки а не па со кола и сакаш во Ск да ти се поолабавени луѓето каде со логиката???

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект

Ти најде да збораш, што имаш кола со НЕскопски таблици.
;D ;D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
камуфлажа ;D

Отсутен Lazarus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 536
  • drive it like you stole it!
У лева лента приватен автобус се трка со државниот што е у средна лента, а у десната лента трактор :S Па добро бе зашто ко у секоја нормална држава автобус,камион и слично не вози САМО и САМО у најдесна лента? А за тркаторот нејќам да коментирам..ама ај коа може да иаме коњи што шетаат на сред партизанска, може и еден трактор да го повозиш малце нели, онака у сред центар у 4 саат, не е никаков проблем
генерално ме пиздат истите работи како и сите вас....да се надоврзам на Daywalker:

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
Вчера ме изнервира „зелениот“ бран на партизанска. По реактивирањето на семафорите од „жолто трепкачко“ имаат перверзно лош алгоритам за синхронизација. Може да ги начекаш сите пешачки семафори на црвено кое трае повеќе од 2 минути.  Е тоа ми се деси. Агонија!
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.