Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3295831 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
Треблинка

Господ здравје да ти даде!!!
Од твоја уста во божји уши :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
Еве ти една ситуација во која често се наоѓам: Претица тамче што оди 80 со цели 82 на саат по лева лента, уместо да причека јас да си поминам нормално со мојата стандардна крстосувачка брзина. И имаш ситуација „Кочи кочи кочи кочи!“

Јас кога се брзам, по обиколница газам речиси колку што иде косилицава... сум стигнал до речиси 170 и ми се избацува некој со 91 го претекнува тој пред него 90 што вози... и иди после верглај до 160-170 пак ;D ;D ;D  Идиоти. Ако не си способен да претекнеш, не претекнувај.  

Тој со 90 км е во рамките на законски дозволеното, ти со твоите 170 си далеку над дозволеното и ти си тој кој ја загрозуваш безбедноста со твоите 170 км.
Да не ме разберете погрешно, ама ако ја возам на пат со 100, некој пред мене вози 90, гледам во ретровизор дека позади мене нема возила, тргнувам да претицувам и за 5 секунди од позади мангуп со 200 налетува, мангуп чие видно поле далеку му е намалено ради брзото возење и кој тука загрозува безбедност, ја или он ???

Сега отидов да спијам, утре сабајле после 9 ке прочитам што сте ми реплицирале :)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Еве ти една ситуација во која често се наоѓам: Претица тамче што оди 80 со цели 82 на саат по лева лента, уместо да причека јас да си поминам нормално со мојата стандардна крстосувачка брзина. И имаш ситуација „Кочи кочи кочи кочи!“

Јас кога се брзам, по обиколница газам речиси колку што иде косилицава... сум стигнал до речиси 170 и ми се избацува некој со 91 го претекнува тој пред него 90 што вози... и иди после верглај до 160-170 пак ;D ;D ;D  Идиоти. Ако не си способен да претекнеш, не претекнувај. 

Тој со 90 км е во рамките на законски дозволеното, ти со твоите 170 си далеку над дозволеното и ти си тој кој ја загрозуваш безбедноста со твоите 170 км.
Да не ме разберете погрешно, ама ако ја возам на пат со 100, некој пред мене вози 90, гледам во ретровизор дека позади мене нема возила, тргнувам да претицувам и за 5 секунди од позади мангуп со 200 налетува, мангуп чие видно поле далеку му е намалено ради брзото возење и кој тука загрозува безбедност, ја или он ???

Сега отидов да спијам, утре сабајле после 9 ке прочитам што сте ми реплицирале :)

Зависи, ако не носиш појас тогаш ти!

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610

Јас кога се брзам, по обиколница газам речиси колку што иде косилицава... сум стигнал до речиси 170 и ми се избацува некој со 91 го претекнува тој пред него 90 што вози... и иди после верглај до 160-170 пак ;D ;D ;D  Идиоти. Ако не си способен да претекнеш, не претекнувај. 

Абе јасно ми е мене дека јас возам со поголема брзина од дозволената ( во исклучителни случаеви, и баш тогаш се погаѓаат дечки што претекнуваат со +2км/ч)... сакав само да кажам дека доколку претекнуваш, тоа треба да го направиш во најкраток можен временски период... 

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore

;D ;D ;D ;D Полека преминуваш во еден од моите омилени ликови на форумов :D :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Ваљда сакал да каже времето за реакција му е намалено ради поголемата брзина. Иначе крајно иритирачки е кога на пример 2 шлепера или автобуси се претицуваат на автопат, лееее ми иде да ги расшамарам.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
во државите тоа е забрането освен ако нема 3 ленти

Отсутен Kimi R

• Сениор
Него се ми текна на една гуска со леон ми се чини, на партизанска вози 40 у најлева лента, пуши цигара и пишуе порака на телефон и колата и бега у страна. Среќа друграчево што возеше беше поблиску до десната лента, па не дојде до нзгодна ситуација, ама ми идеше тоа цигарата у око да и ја збрцам и телефон од глава да и го лупнам.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
Бел леон?

Отсутен Kimi R

• Сениор
Еј, не се сеќавам. У саботата беше тоа.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
епа мене ме напна една исто како што ја опиша во бел леон, да ја видам пак ќе ја извадам од кола и ќе и го конфискувам леонот.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
ја би и го конфискувал чмарот... на анал ме тера нешто...

неможам да разберам такво понашање... возиш и на мобилен смс пишуваш... па застани бе на страна, јави се, пиши смс и после вози внимателно ви сообраќајот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
Што се однесува до паркирањето на полигон и учењето според мене можеби и мора на тој начин да ти каже гледај таму и таму и на друго не мисти. Бидејќи поинаку од прва да ја трефнеш нема шанси.

Нема шанси? Има две опции: или си научил да возиш па ако треба и локомотива ќе паркираш или поима немаш од возење па назад на часови.
Мене ме нервираат такви типови. СО една кола се фали демек не знам каков возач бил. Со друга кола ќе се усере како гугутка во раните утрински часови. Докурца. Треблинка

Да не се лажеме скоро никој и никогаш во град при паралелно паркирање не влегува од прва туку барем уште еднаш откако ќе влезе иде малку напред па пак назат за да се постави добро. Тоа на полагање не е дозволено тоа е она што го зборам цело време.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Се слагам со тебе за тоа дека скоро никој не влегува од прва.

Меѓутоа, „паралелното паркирање“ што го учи некој кога се спрема да полага за возачка е апсолутно бескорисно во реалниот свет.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?

што и да ти реплицираат - ти си во право

сакаат да се тркаат, па пази молимте им сметале тие што не се тркаат.

6 месеца зимање дозвола и условна казна „ако уште еднаш бидеш фатен со 170 трајно зимање плус толку мрсна казна - со години да не моеш финансиски да се оправиш“