Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3297349 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
И мене ме пизди истата ситуација, ама сепак, тука е вината наша, сепак треба да држиш растојание за да можеш прописно да застанеш без оглед на семафорот...
Зошто ако го лупнеш одзади дури и за без потреба тој да закочи, крив си ...

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
Jas polagav direktno za "c" polagav vo juli, skopje bese prazno i sekogas vozev od 8h-10h ili od 10h-12h......... dalecnata 2003ta :)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
и ја полагав 2003-та,и тоа цело време у дебар маало по тесните улички,а вториот час ми беше вожња симпо-александар палас-пластичарска улица-надвозник синѓелич-автокоманда-скопје север,а претходно немав возено кола,те незнаев да возам.првиот час учев ги учев основите.и фала му на инструкторот што возев по такви тесни улички,низ гужва,во центар,а не  само у аеродром по широки булевари.а вие нервознитешто свирите на автошкола барајте си го проблемот на друго место

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Јас па секогаш сум толерантен кон автошколите, ипак и ја до вчера се влечкав така. Ама па сум револтиран кон инструкторите, кои не те учат да возиш. Јас незнам еден кандидат што учи да вози а знае да се паркира. Туку им бјаснуваат кога линијата ке ти се поклопи со некоја точка од колата ќе свтиш пун десен...срамота е тоа. И да на што личи низ центар у 4/5 саат автошкола?
Мене муабетот ми е дека треба малце да излезат од границите на учебникот и стварно да те научат да возиш, а не само колку да ти помине редот. Да ти покажат како е секојдневната реалност во сообраќајот

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Чоек кога седнува зад волан мора да биде чил - подобри рефлекси, релаксирано возење, уживање.

Нервозата може само беља да направи - неприродни рефлекси често деструктивни кон себе и другите учесници во сообраќајот, напнато возење, никакво уживање.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Мојот инструктор си носеше уљенце во колата за освежување на точките на полигон, катастрофа невидена. Ми објаснуваше некои математики како да паркирам „Кога ќе се поклопи точката со сенката од дрвото во 11 саат моташ десно пуна и после до следната точка па таму исправаш и додека да се поклопи линијата со екваторот застануваш“. Заради тоа никој незнае да се паркира.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига
Чоек кога седнува зад волан мора да биде чил - подобри рефлекси, релаксирано возење, уживање.

Нервозата може само беља да направи - неприродни рефлекси често деструктивни кон себе и другите учесници во сообраќајот, напнато возење, никакво уживање.

Да си ми жив...

Мојот инструктор си носеше уљенце во колата за освежување на точките на полигон, катастрофа невидена. Ми објаснуваше некои математики како да паркирам „Кога ќе се поклопи точката со сенката од дрвото во 11 саат моташ десно пуна и после до следната точка па таму исправаш и додека да се поклопи линијата со екваторот застануваш“. Заради тоа никој незнае да се паркира.

Збори си за тебе :D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Зошто ако го лупнеш одзади дури и за без потреба тој да закочи, крив си ...
Ima nekoj iskustvo ; Sto se slucuva koga pri naglo kocenje se desi verizen sudar, koj e vinoven za sto :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига
Секој е виновен за тој пред себе.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
ako prviot udri da kazeme vo nekoe vozilo sto udrilo vo bankina na krivina, sto voopsto nemozel da go vidi poradi krivinata... drugite isto naletuvaat vo krivinita i odkoga ke go vidat toa veke e docna... znaci ne se raboti za klasicen problem propisno rastojanie ili nesoodvetna brzina sekogas ima mnogu slicni pricini...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Многу многу аспекти треба соодветно да се разгледаат за да може да се утврди вината. Вака може само да нагаѓаме.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
Секој е виновен за тој пред себе.

Било у комунизмот. Сеа е виновен тој што го предизвикува верижњакот (последниот). Сите бараат отштета од неговата осигурителна.

За оваа специфична ситуација што ја зборува RedEco, важат други правила, веројатно на суд ќе се одреди виновникот.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
Sakam da kazam deka prviot udar ako e neizbezen i nepredvidliv ke go lupnam(ima x situacii), a ostanatite pozadimene istoto ke prodolat...
Inaku pricinata za dokazuvanje i zakonot me zainteresira po denesnata slucka; se dvizam od kruzniot tek na Gologanov kon univerzalna, od dvete strani parkirani koli i luge se dvizat vo isto vreme zanci haoos.... Edna baba izleguva od doma so kofa, do na ivicata od trotoarot zastanuva jas prodolzuvam da se protnuvam, koga stignav so prednoto trkalo do nejze se navedna za da istura voda od kofata vo ulicnata resetka za atmosferska ...
Kako ja promasiv ni jas neznam ama, %#^&@& ... Kako bi dokazal i kolku bi odlezal dodeka dokazam mi e mnogu bitno :) Zatoas se poveke me interesiraat pravnite resenijaa, bidejki se poveke ludi raboti ima vo soobrakajot!!! :D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Sakam da kazam deka prviot udar ako e neizbezen i nepredvidliv ke go lupnam(ima x situacii), a ostanatite pozadimene istoto ke prodolat...
Inaku pricinata za dokazuvanje i zakonot me zainteresira po denesnata slucka; se dvizam od kruzniot tek na Gologanov kon univerzalna, od dvete strani parkirani koli i luge se dvizat vo isto vreme zanci haoos.... Edna baba izleguva od doma so kofa, do na ivicata od trotoarot zastanuva jas prodolzuvam da se protnuvam, koga stignav so prednoto trkalo do nejze se navedna za da istura voda od kofata vo ulicnata resetka za atmosferska ...
Kako ja promasiv ni jas neznam ama, %#^&@& ... Kako bi dokazal i kolku bi odlezal dodeka dokazam mi e mnogu bitno :) Zatoas se poveke me interesiraat pravnite resenijaa, bidejki se poveke ludi raboti ima vo soobrakajot!!! :D

Oстанатите позади тебе не држале прописно растојание меѓу возила...

Задача како шофер е да држиш доволно растојание со кое што можеш да го донесеш возилото до комплетен стоп од брзината со која си се движел пред твоето возило да оствари контакт со возилото пред тебе...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Точно. Затоа секогаш тие што се влечат треба да возат во најдесната можна лента, и да бидат претицани што е можно поскоро - за да не претстауваат потенцијална сообраќајка на патиштата.

Од истите причини не се употребува ножната сопирачка на автопат во ниеден услов, освен навистина сериозни услови пред возилото на возачот: „Одрон, елен, отворена шахта, мечка, луѓе со мувата на капата и слично“.