Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3296888 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
Ако плукне, мала е веројатноста да погине, ама да помине улица кај што не е пешачки, или бетер, на црвено....
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Сакав да кажам кога може за тоа да казнува зашто би било чуно или претерување да си се казнува ....

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
1) скантани автобуси и камиончиња кои чадат и смрдат повеќе од железара при полна експлоатација. Да сум закон, им давам казни по 10К евра, камионот/автобусот оди на преса и шоферот го пуштам да ги преполага сите категории.
2) таксисти кои праат гужва на прометни паркинзи и улици. и покрај тоа што имаат обележани места за нив и ред кој е прв, кој е втор, сите 50 неписмени, прости глупаци мора да се паркираат на сред улица и да го блокираат цел сообраќај. Да сум фактор казна на сите по сите основи, и одземање на лиценсата на одреден период кој се триплира со секое наредно непрописно паркирање/блокирање
3) автошколи кои обучуваат кандидати во шпицот низ Центар. Би им вовел казни од по неколку иљадарки евра
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
+1000 za site 3 tocki

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
богами и од мене...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
1) скантани автобуси и камиончиња кои чадат и смрдат повеќе од железара при полна експлоатација. Да сум закон, им давам казни по 10К евра, камионот/автобусот оди на преса и шоферот го пуштам да ги преполага сите категории.
2) таксисти кои праат гужва на прометни паркинзи и улици. и покрај тоа што имаат обележани места за нив и ред кој е прв, кој е втор, сите 50 неписмени, прости глупаци мора да се паркираат на сред улица и да го блокираат цел сообраќај. Да сум фактор казна на сите по сите основи, и одземање на лиценсата на одреден период кој се триплира со секое наредно непрописно паркирање/блокирање
3) автошколи кои обучуваат кандидати во шпицот низ Центар. Би им вовел казни од по неколку иљадарки евра
1.Јас би ги осудил на смрт,да не се мачат повеќе во животот,пошо ем неможат да си купат поново возило,па уште да плаќаат казни.Смрт.
2.+1
3.Мора да го научи низ гужва како да се снајди.Ако не го научи после муабетот ке биди ‘кој ти даде возачка бе мамето твое‘...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
у центар не се проблем автошколите,него педерите и силеџиите,нив би ги стрелал.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
Јас незнам зошто толкав револт и нервоза према автошкола, па тоа претставува процес на обука на лицето за да стане возач. На некои автошколи на задната шофершајбна убаво пишува ''И ТИ СЕ УЧЕШЕ ДА ВОЗИШ'', ама вие постарите шофери кои одамна сте положиле изгледа не се секавата оти сте се учеле да возите или пак кога сте полагале пред 15-20 и повеке години немало толку сообракај и не се правеле гужви. Убаво кажа мече, ке испадне муабетот кој ти дал возачка, пошто недоволно оспособен кандидат кој возел кога по улицата имало 2 коли само и кога ке успее некако да положи и ке седне во кола, теле невидено ке биде.
Кога јас полагав и го чекав мојот ред, еден инструктор убаво рече, ниту еден шофер ама буквално нема никаква почит према автошкола, само да се свирело, да му пресече пат, да го престигнува во зона на раскрсница како што е случајот со стоп знак кога се обучаваш мора да застанеш пред знакот, па пак да тргнеш па да гледаш дали имаш возила од десна и лева страна, а за сето тоа време од позади се свири.
Ја попрво би вовел казна за шофери што воопшто свират на автошкола, а не автошколата што обучава кандидати во 2 саат на пладне. Глупости.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Кандидатот треба да се справи и во ситуација кога му е свирено.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
Свирењето на автошкола претставува тотална некултура, левел 90, а вие како сакате разберете ме. ТОЧКА.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
Јас па нон стоп или свирам или претицувам кога ке видам кола од некоја автошкола.Па како за малер кога најмногу се брзам тогаш се погодува најнеспособниот кандидат да вози. ;D Разбирам дека ги нервирам,а знам и дека ми пцујат,ама пред време им го спевам. :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Јас незнам зошто толкав револт и нервоза према автошкола, па тоа претставува процес на обука на лицето за да стане возач. На некои автошколи на задната шофершајбна убаво пишува ''И ТИ СЕ УЧЕШЕ ДА ВОЗИШ'', ама вие постарите шофери кои одамна сте положиле изгледа не се секавата оти сте се учеле да возите или пак кога сте полагале пред 15-20 и повеке години немало толку сообракај и не се правеле гужви. Убаво кажа мече, ке испадне муабетот кој ти дал возачка, пошто недоволно оспособен кандидат кој возел кога по улицата имало 2 коли само и кога ке успее некако да положи и ке седне во кола, теле невидено ке биде.
Кога јас полагав и го чекав мојот ред, еден инструктор убаво рече, ниту еден шофер ама буквално нема никаква почит према автошкола, само да се свирело, да му пресече пат, да го престигнува во зона на раскрсница како што е случајот со стоп знак кога се обучаваш мора да застанеш пред знакот, па пак да тргнеш па да гледаш дали имаш возила од десна и лева страна, а за сето тоа време од позади се свири.
Ја попрво би вовел казна за шофери што воопшто свират на автошкола, а не автошколата што обучава кандидати во 2 саат на пладне. Глупости.

во мое време кога се полагаше за возачка не ги делеа како новогодишни календари возачките.

и нај често во мое време ние кои идевме да “учиме“ и да полагаме за возачка, веке знаевме да возиме. што татковци не учеле, што коли сме краделе од по дома кога ке си легнеа старите и така натака.... а тоа е епилог од драстично помал сообраќај... сообраќај во кој учествуваа возачи а не телиња со врски и пријатели за возачка... сообраќај во кој сите возачи знаеја да ги контролираат возилата на начин на кој се сплотуваа со возилото, а не сега како роботи со наполнето его на егоцентрик и паметњаковци кои стално паметуваат дека се е ок и во ред и ДЕКА ТАКА ТРЕБА ДА БИДЕ и секако нај јаката фраза ПА ТОА Е ВО РЕД И НОРМАЛНО... (не за тебе наменето)

во мое време авто школите идеа да возат по ниско фреквентни улици, вклучително и улици кои возеа надвор од градовите. во мое време авто школите НЕ ВОЗЕА ВО ВРВ ПЛАДНЕ во нај големиот шпиц, по нај прометните улици, и сепак излегуваа квалитетни возачи, а за возачката ке се потрудеа да ја заработат со труд и учење а не сега како што ги зимаат за живо џабе... во мое време за возачка се полагало и чекало и до 1,5 година...

имало во мое време и други правила за полагање... паднеш градска? дополнителни 6 часа возење. паднеш полигон? дополнителни 4 часа на полигон... паднеш тестови? 30 дена нема право да полагаш... да видиш како сите учеа и пазеа, а не сега со опцијата повикај пријател или два и “земи“ возачка...

зашто сум нанервиран на авто школите? ете затоа....

Свирењето на автошкола претставува тотална некултура, левел 90, а вие како сакате разберете ме. ТОЧКА.

ЗАПИРКА, од кога тоа стана некултура да свирнам па уште и 90-ти левел? кога некој кочи сообраќај, ке му свирам, зашто да не? па за тоа е свирката.. нека не ремети сообраќај и нека си брка работа... за кој андрак има инструктор до него/неа?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Instruktorite vo avtoskolite im odgovara posabalecki (vo najgolemata guzva) da go otkacat ucenikot, za da posle toa si brka druga rabota vo centar... A toa sto cel soobrakaj ke go napravi puzder mu e gajle, bidejki ucenikot ne da ne e spremen za toj soobrakaj tuku koga ke go dozivee go faka panika i mesto da se opusti i da pocne da vozi toj...

Kandidatot za sofer obukata za koordinacija na "kumpluk, gas i menjac vo dvizenje" treba da go uci na prazni ulica, po steknuvanje na taa koordinacija moze da se prejde na znacite, pesacite i ostanatite pravila. Duri po sovladuvanje na tie vestini moze da prejde da vozi okolu centralnoto podracje koe i najcesto se vozi.
Za da na krajot od obukata koga veke ima samodoverba i nekoe iskustvo da vozi so instruktor, izleze i vo centarot.

VO NIKOJ SLUCAJ KANDIDATOT KOJ STO USTE JA NEMA "KOORDINACIJATA" ZA DVIZENJE I MENUVANJE BRZINI NE SMEE VO NAJGOLEMATA GUZVA VO CENTAROT TOA DA GO UCI...!!!
Koga ke naletam na takvi ne im sviram, pri priaganje licno muse obrakam na "Istruktorot"... kulturno i ubavo da razbere go teram upm, bidejki toj e vinoven... :)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
во друго време сте полагале,затоа така зборите
сега полагањето е глупост,0-50км/х треба да ги развиваш 15-20 секунди и да се молиш семафорот да не светне жолто кога си под него за тој што седи позади да не го види,зошто нели паѓаш

сега целата обука се сведува да те спремат за полагање а не за возење и затоа не се нервирам кога ќе видам дека авто школа вози полека,ама кога ќе видам некоја бабица или пациент што вози 40 на улица со една лента и кочи 20 возила позади него искрено сакам да умре во сообраќајна несреќа

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
во друго време сте полагале,затоа така зборите
сега полагањето е глупост,0-50км/х треба да ги развиваш 15-20 секунди и да се молиш семафорот да не светне жолто кога си под него за тој што седи позади да не го види,зошто нели паѓаш
E, e, баш тоа. Леле коа ќе ми текне дека ради тоа ме бутнаа ми идеше да ги истепам. Образложението на крај беше дека жолто е исто ко црвено, а јас со колата што сум влегол во раскрсницата и што стои на пешачки тоа не е битно. Чим парите играат улога, одма се мењаат работите, и затоа инструкторот те учи како да возиш кога полагаш и ти ги кажува сите финти на кои што може да те фатат, затоа што на комисијата не им е цел да видат дека кандидатот стварно знае да вози, туку целта им се врти околу парите, да те бутнат, за пак да им платиш.

Иначе денеска како ме изнервира еден КОЊ, вози на средина од колвозот. Има типот 2 ленти и он на средина вози, ни ваму ни таму. Му свирам, го проаѓам и ме глеа ко теле. Значи не можам да го опишам погледот, ја помутаво створење у живот неам видено.

Пред некој ден на илиндеснска кај влада уште 12-13 секунди имаше за зелено, јас у лева лента, у десна лента кола до мене, пред мене комбе а пред комбето НИШТО. Зашто го потенцирав НИШТО, зашто типот со комбето непосредно пред самиот семафор закочи од 80 на 30. Како ќе го залепев од позади имаше преку задните врати у кабина да му влезам. Ај разбирам да поднамалиш брзина, ама 30 бе, 30 алооооо од 5та у 2ра вратив. Коњ коњосан!