Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3282634 пати)

Присутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7115
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #4575 на: 24 Февруари 2013, 01:39:51 am »
Кој парадокс човече, застануе тип на Јаја Паша и прашува полициска патрола дали може да ги пресече двете пуни линии на што доби потврден одговор.

Истовремено док се дешаваше ова едниот од полицајците сопира ауто позади мене затоа што немаше упалени светла.

Па добро, човекот си прашал, му дозволиле и што е проблемот тука ? Може не е од скопје, прв пат доага, објаснил, се нашле фини џандари кои ја сватиле ситуацијата и се се решило без проблем.

ти не гледаш тука проблем? браво... ја гледам повеќе проблеми, а не само еден...

Ете прв пат доагаш во скопје, си утнал правецот, гледаш џандари, ги прашуваш, они ти викаат дечко си утнал, слободно пресечи ги лентиве и врати се назад, имаш од нас дозвола, што е проблемот тука, значи озбилно прашувам ? Ај на своја рака да сечеш полни линии, ама културно да си прашал, од Х причини може треба да се вратиш назад, ти одобриле.
Тоа ти е исто како да го прашаш шефот дали може да го напуштиш работното место неколку часа пред да ти заврши смената, шефот ти дозволува, и ја да дојдам, оп стоп, проблем, за што проблем ?

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #4576 на: 24 Февруари 2013, 02:11:23 am »
Зашто може да ти каже дечко си утнал ќе идеш тука прва лево/десно и ќе се вратиш назад.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #4577 на: 24 Февруари 2013, 04:08:02 am »
Си кулирам и си ќутам, ама ако почнам да пишуем ќе треба темава да се затвори :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #4578 на: 24 Февруари 2013, 11:59:55 am »
Тротоарот ако не го пишеш, ништо! :D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #4579 на: 24 Февруари 2013, 14:26:37 pm »
Кој парадокс човече, застануе тип на Јаја Паша и прашува полициска патрола дали може да ги пресече двете пуни линии на што доби потврден одговор.

Истовремено док се дешаваше ова едниот од полицајците сопира ауто позади мене затоа што немаше упалени светла.
Se e mozno veke vo soobrakajot, Lugeto na jajapasa sigurno go videle istovo i koe e nivnoto naravucenie za soobrakajnite pravila ??

Znaci ako vladee pravoto i ima zakon, toj treba da go pocituvaat site a najprvo soobrakajnata policija...

Ne e cajkanot ovlasteno ekspertsko lice so  (tri meseca ubrzan kurs) koe odlucuva dali ke go iskoristi zakonot i kazni ili pak nema potreba od zakonot i ke mu dozvoli na avtomobil da go prekrsi zakonot.
       Ovaa slucka e samovolie koe sto go goledame vo soobrakajot, sistemot i na krajot i drzavata.
I toj so svetlata trebal da mu kaze; care nema da veruvas ama duri od bitpazar dojdov samo da te prasam dali moze da vozam so sikluceni svetla slab mi e akumulatoro :D
edit: tamu kade sto e najtesko da se sprovede zakonot na soobrakajot ako cajkanot go pravi ova sto ocekuvate ponatamu??
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #4580 на: 24 Февруари 2013, 14:41:09 pm »
Тротоарот ако не го пишеш, ништо! :D
Иди да провериш, дали го има уште таму :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4581 на: 24 Февруари 2013, 15:08:11 pm »

Па добро, човекот си прашал, му дозволиле и што е проблемот тука ? Може не е од скопје, прв пат доага, објаснил, се нашле фини џандари кои ја сватиле ситуацијата и се се решило без проблем.

ти не гледаш тука проблем? браво... ја гледам повеќе проблеми, а не само еден...

Ете прв пат доагаш во скопје, си утнал правецот, гледаш џандари, ги прашуваш, они ти викаат дечко си утнал, слободно пресечи ги лентиве и врати се назад, имаш од нас дозвола, што е проблемот тука, значи озбилно прашувам ? Ај на своја рака да сечеш полни линии, ама културно да си прашал, од Х причини може треба да се вратиш назад, ти одобриле.
Тоа ти е исто како да го прашаш шефот дали може да го напуштиш работното место неколку часа пред да ти заврши смената, шефот ти дозволува, и ја да дојдам, оп стоп, проблем, за што проблем ?

И тоа шо викаш, можда е од некое село, па по чему да стои на црвено, нема семафори кај него, ќе го шпита на полицајацот дали може да помине и овој ќе му рече може а ти од таму идеш на зелено и краш...

Присутен FiLo

• Легенда
« Одговори #4582 на: 24 Февруари 2013, 15:52:31 pm »
Нема повеке да коментирам, оти на секој мој пост, работата ја терате на тоа дека ја еднострано гледам на работите, вие сте објективни и непристрасни.
А сигурно поголем дел од вас, ете вклучувајки ме и мене, ги кршиме правилата барем неколку пати во неделата, а сега некој културно прашал, се проценило дека може да направи недозволено дејствие и готово, парадокси.
Ок, ја не сум во право за ништо, едностран сум

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #4583 на: 24 Февруари 2013, 16:00:09 pm »
Абе он си свртел на свој ризик. Ако го залупал некој со 200 на саат од другата страна ( а таму често се возат мотори над 150) пак ќе си е крив.

P.S. Многу роми во домашна атмосфера, на семафори. Изгледа дека се стопли.
« Последно менување: 24 Февруари 2013, 16:41:51 pm Deni »

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #4584 на: 24 Февруари 2013, 18:00:33 pm »
druze @Filomkd  jas nesum imal namera da uvredam... No moeto mislenje vo vrska so sluckata na jaja pasa kade e najgolemiot problem da se implementiraat soobrakajnite pravila e deka mora policijata-implementator mora tamu da...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4064
« Одговори #4585 на: 24 Февруари 2013, 19:24:06 pm »
Нема повеке да коментирам, оти на секој мој пост, работата ја терате на тоа дека ја еднострано гледам на работите, вие сте објективни и непристрасни.
А сигурно поголем дел од вас, ете вклучувајки ме и мене, ги кршиме правилата барем неколку пати во неделата, а сега некој културно прашал, се проценило дека може да направи недозволено дејствие и готово, парадокси.
Ок, ја не сум во право за ништо, едностран сум
јас сум на твоја страна
доколку нема автомобили од спротивната страна и јас би пресекол две пуни ленти
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4586 на: 24 Февруари 2013, 19:30:17 pm »
Да пресечеш две пуни линии е голем грев. Непростлив.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4064
« Одговори #4587 на: 24 Февруари 2013, 19:31:41 pm »
Да пресечеш две пуни линии е голем грев. Непростлив.
поголем грев е да поминеш на црвено да се разбереме :)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4588 на: 24 Февруари 2013, 19:32:44 pm »
Дури и тогаш кога нема ниедно возило на раскрсница?

Присутен FiLo

• Легенда
« Одговори #4589 на: 24 Февруари 2013, 19:33:42 pm »
јас сум на твоја страна
доколку нема автомобили од спротивната страна и јас би пресекол две пуни ленти

Епа тоа е, и ја на 2 места во градов сечам полни линии, нормално на своја рака, без никаква дозвола, на сопствен ризик, ама кога нема возила нормално. Ете тоа е за прекор, ама го правам свесно прекршокот.
Во случајов си добил дозвола од полиција пошто културно си прашал, плус нема возила, и што тука галама ке креваме :)

Затоа го поистоветив со шефот и работното место. Доколку самоволно го напуштиш работното место предвреме без дозвола, ке подлежиш на санкција, а од друга страна ако си го прашал претпоставениот и тој ти дал дозвола да си одиш порано, кај има тука проблем ?