Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3279302 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #4545 на: 22 Февруари 2013, 17:39:22 pm »
Не ми се гади од сликите. God knows I've seen plenty on /r/wtf. Ми се гади дека прават вести од сообраќајни несреќи.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #4546 на: 22 Февруари 2013, 17:57:23 pm »
Алачки над мене живее. Ова што фрлаат уствари кај мене на покрив паѓа. Крајно некултурно.

А онаа алфата не е моја. Не сум удрил циган. У брзо време ;D ;D

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1284
« Одговори #4547 на: 22 Февруари 2013, 18:16:05 pm »
Денес кога поминував покрај воена болница тргнаа 2 амбулантни возила кон местото на сообраќајкава, после некој си два ипол саати поминав од таму и уште стоеше колата и тоа моторчето превртено, алфата беше удрена во задната лева врата, изгледа некој поминал на црвено па тој со моторот се акнал у врата.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #4548 на: 22 Февруари 2013, 19:08:31 pm »
So soobrakjkive veke e ozbilen problem , bidejki sekoj den se slucuvaat ozbilni povredi i smrtni slucaji soobrakajki.  Posledno vreme istocna makedonija gledame mnogu soobrakajki so smttni slucai.
 Se nadevam so pokazuvanje tragicnosta i opasnosta ke im bide pojasna na nesovesnite... Naskoro koga ke izleze statistkata ke bide pojasno kolku e ozbilen problemot ...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
« Одговори #4549 на: 22 Февруари 2013, 19:10:55 pm »
Претерано ме изнервира состојбата на "автопатот" Велес-Скопје. По 1000ти пат го возам ама денес посебно се изнервирав. Чудо некое е како не им текнува да го направат тој пат, треба ли да се сруши цел еден ден па да се свати озбилно работава?
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Присутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7114
« Одговори #4550 на: 22 Февруари 2013, 19:13:37 pm »
Тој пат од велес кон скопје треба да се реконструира, а поред него, парарелно, требаше да се направи нов во правец од скопје кон велес, а моменталниов пат што се користи од скопје кон велес да се остави како спореден двосмерен пат за оние кои не сакаат да возат по автопат и да плакаат патарина, да возат по тој пат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #4551 на: 22 Февруари 2013, 19:17:07 pm »
Тачно. Треба нов. Со соодветна изработка, ширина и трајност.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1959
« Одговори #4552 на: 22 Февруари 2013, 19:24:54 pm »
Абе се нешто се прави, бар така зборат на Сител, само сечат негде ленти, ама реално КРШ се патиштата, незнам зошто патарина се плаќа... :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4553 на: 22 Февруари 2013, 19:29:27 pm »
Претерано ме изнервира состојбата на "автопатот" Велес-Скопје. По 1000ти пат го возам ама денес посебно се изнервирав. Чудо некое е како не им текнува да го направат тој пат, треба ли да се сруши цел еден ден па да се свати озбилно работава?

Статистички македонскиот граѓанин многу малку користи аутопут, средствата се насочени кон селските патишта, толкав ни е стандардот, едино до село може да отидеме..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #4554 на: 22 Февруари 2013, 19:31:50 pm »

Статистички македонскиот граѓанин многу малку користи аутопут, средствата се насочени кон селските патишта, толкав ни е стандардот, едино до село може да отидеме..
:'( :'( :'(

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4556 на: 22 Февруари 2013, 19:58:39 pm »
Обично проблемиве се јавуваат од новите скопјани.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #4557 на: 22 Февруари 2013, 20:05:09 pm »
Обично проблемиве се јавуваат од новите скопјани.
i od plavusi :)) lele kako fakase edna krivini pa na raskrsnica,kaj postata... abe to najgolemata guzva 16:30 a okolunea prazno, site 10 metre pozadi nea se dvizime i cekame da se iskluci negde od putanjata :)))
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #4558 на: 22 Февруари 2013, 20:17:50 pm »
Denes za malce ke napraev incident na sred rekord, sreka sto se povlece toj sto me natera da iskocam od kola i da mu otvoram vrata...semaforot si sveti zeleno, jas vo dvizenje i si vozev normalno neli kako sto vikaat, vozi tolku kolku sto e dovolno za da mozes da izreagiras vo momentot i da go postignes toa sto treba, kako se priblizuvam do semaforot se pali zuto i svakjam deka ke se zapali i crveno pred da go pominam semaforot i si kocam onaka ubavo i slusam kocenje malce poubavo od moeto, momentalno se fiksiram na volanot i cekam...ne bidna nisto od udarot ali imase provociracka svirka i normalno morav da iskocam od kola za da go prasam sto mu e problemot...jbg ne doznav me zaobikoli i pomina na crveno  :'(

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4559 на: 22 Февруари 2013, 21:33:22 pm »
Аиии како не му ја срши долната вилица мамицата....