Значи во ова сообракајов стварно возат нетокму луге. Идам сега накај работа, возам по димо хаџи-димов, и како наидувам со раскрсницата со улицата што е од кај студентскиот Пелагонија, од таа улица еден со пасат, залетан од улица која е од споредна важност, без да погледне лево, навлегува длабоко во главнава улица, па потоа погледнува лево, ме гледа дека наидувам, мава на кочница и гледам дека тркалата му блокираат.
Доволно бев одалечен за да застанам и да го пропуштам да оди, ама ме фати инат, само подуспорив, отидов со пола кола во спротивна лента и не го пуштив.
До толку ли лугево не знаат што значи улица со првенство на минување и дека ако од споредна улица се уклучуваш на главна, мора да идеш поспоро и дека треба да погледнеш лево-десно, па да се уклучиш, а не, ке се залетам ја, па тој што се движи по главната улица ке види дека ја сум залетан и сака-нејке, ке ме пушти.
Стварно ова е катастрофално и невидено однесување во сообракајот, дефинитивно некои возачи треба поново да идат на полагање