Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2913557 пати)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #3960 на: 02 Јануари 2013, 22:32:58 pm »
 ako moze ova da se izbrise :)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9231
« Одговори #3961 на: 02 Јануари 2013, 23:57:17 pm »
Треба чоек да имаш у полиција за да ти дојде пајак..

Прво се јавуеш на чоекот он да викне пајак, иначе многу тешко.
Ne be sega barem mislam deka e azuren sekoe diganje paricka

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #3962 на: 03 Јануари 2013, 00:03:47 am »
Mi se slucile i ubavi raboti, ednas se sluci da edna zena podzastana i me pusti da se prestrojam vo nejzinata lentaa :))

До сега неколку пати во гужва ми се случило да треба да променам лента и најфино со покажување со раката дека сакам да се приклучам во другата лента сум замолувал други шофери и до сега таквиот пристап имал ефект, сите ме пуштиле да се приклучам во лентата во која треба да идам.
А исто така и ја ако видам некој понапред кој сака да се приклучи во моја лента и има пуштено жмигавец, секогаш подуспорувам и ги пуштам, а исто така и на двосмерна улица кога има гужва и кога некој сака од споредна улица да се приклучи на главната, секогаш им давам предност, ем нема застој во сообракај, ем сите се движиме, ама за жал многу возачи не практикуваат вакви постапки.
Да практикуваат, нема да има толкави нервози и застои во сообракајот

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #3963 на: 03 Јануари 2013, 00:33:23 am »
Mi se slucile i ubavi raboti, ednas se sluci da edna zena podzastana i me pusti da se prestrojam vo nejzinata lentaa :))

До сега неколку пати во гужва ми се случило да треба да променам лента и најфино со покажување со раката дека сакам да се приклучам во другата лента сум замолувал други шофери и до сега таквиот пристап имал ефект, сите ме пуштиле да се приклучам во лентата во која треба да идам.
А исто така и ја ако видам некој понапред кој сака да се приклучи во моја лента и има пуштено жмигавец, секогаш подуспорувам и ги пуштам, а исто така и на двосмерна улица кога има гужва и кога некој сака од споредна улица да се приклучи на главната, секогаш им давам предност, ем нема застој во сообракај, ем сите се движиме, ама за жал многу возачи не практикуваат вакви постапки.
Да практикуваат, нема да има толкави нервози и застои во сообракајот
Velis ti kao zensko go praktikuvas toa!?
Dokolku ne sme vo dvizenje so isaret i jas baram dozvola, zborot mi e koga sme vo dvizenje i ima moznost da se uspori i propusti nekoj...
Najsrekensum koga ke vidam vo soobrakajot zensko da vozi stvarno dobro, se slucuva i toa ponekogas...

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #3964 на: 03 Јануари 2013, 00:37:33 am »

;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #3965 на: 03 Јануари 2013, 00:45:02 am »

А ако јас имам навика некој што е понапред и сака да се престрои во мојата лента и јас подзабавам за да го пуштам да се уклучи во мојата лента, се однесувам како женско ?? Или пак си се зачудил што таквата постапка ја направила жена а не маж, дај пообјасни малку.
Ако мислиш дека пристапот кој ја ти го опишував дека пропуштам коли е женско однесување, ондак јасно ми е се за сообракајот во градов, поточно сообракајната културата на возачите. Кола со пуштен трепкач не е задолжително, но е МОРАЛНО да ја пропуштиш

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #3966 на: 03 Јануари 2013, 00:49:46 am »

;D ;D ;D ;D ;D

OK, jas zboram za zenite toj ( Пол: Маж ) se proiznese, me zbuni :D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #3967 на: 03 Јануари 2013, 00:54:49 am »

А ако јас имам навика некој што е понапред и сака да се престрои во мојата лента и јас подзабавам за да го пуштам да се уклучи во мојата лента, се однесувам како женско ?? Или пак си се зачудил што таквата постапка ја направила жена а не маж, дај пообјасни малку.
Ако мислиш дека пристапот кој ја ти го опишував дека пропуштам коли е женско однесување, ондак јасно ми е се за сообракајот во градов, поточно сообракајната културата на возачите. Кола со пуштен трепкач не е задолжително, но е МОРАЛНО да ја пропуштиш
ne bre drugarce toa nemase vrska so tebe, toa e normlano za normalni luge...

znaci ednas mi se slucilo nesto prijatno!!
ZENSKO da me pusti da i vlezam u lenta, toa u 100 godini ednas se slucuva...
Inace i jas propustam i me propustaat generalno... 

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #3968 на: 03 Јануари 2013, 00:58:23 am »
Ја искрен ке бидам и ке ти кажам, генерално не ме пропуштаат, има што ме пропуштале, али генерално не, дали тоа дека сум со стара, крнтија кола па си викаат кај овој ке го пуштам пред мене, ке ми се влече, ама тоа нема да го промени мојот пристап во сообракајот, секогаш ако можам би давал предност нормално за да нема застои, гужви и нервирања

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #3969 на: 03 Јануари 2013, 01:11:56 am »
Ја искрен ке бидам и ке ти кажам, генерално не ме пропуштаат, има што ме пропуштале, али генерално не, дали тоа дека сум со стара, крнтија кола па си викаат кај овој ке го пуштам пред мене, ке ми се влече, ама тоа нема да го промени мојот пристап во сообракајот, секогаш ако можам би давал предност нормално за да нема застои, гужви и нервирања
Ne znaci deka prviot ke te pusta stalno, ama vtoriot il tretiot sigurno,...
Ponekogas i ke se pokaes sto si go pustil, bidejki neznae da se dvizi...
No se slucuva i da sakas da pustis nekogo ama toj neznae da flezee mu treba vreme i mesto :D
No nov ili star avtomobil ne znaci nisto, jas koga se brzam ne propustam... isto taka koga ne me propusta nekoj, go razbiram sigurno mu se brza na covekot...

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #3970 на: 03 Јануари 2013, 04:24:50 am »
Леле еден шупак како ќе ме зденеше прееска, уствари ја ќе се зденев у него, ептен штета ќе ми напраеше му ебам штетникот. Возам од по првомајска према 11 октомври и на новите семафори што ги ставија, каде што има допунско за право(исто како оној на илинденска семафорно коа идеш од зоолошка према фонтана) и си возикам 60-70 у крајната лента, а у другава лента пред мене неколку метра некоја си кола и позади таа кола алфа 33ка. Овој со алфава го глеам и се лепи на колава пред него, а колава пред него застана зашо за лево и беше црвено и ја си глеам зелено ми е за право и го приметив овој со алфата дека беше напет некако и пуштив гас. Типов ни 2 ни 3 сечење, влагање у лента баш у моментот кога го стигнав. Нагло на кочница и легуење на свирка и воланот у десно, а десно е тротарот, а на тротоарот девојче едно кое што беше доста блиску до улицата. Го чепнав тротарот со гумата, ама не го качив видов дека има доволно простро за да не го удрам, а и за да докочам. Ми се споија жички и отварам прозор, а дечково пали одма цигара и се забуља у една точка ко страшило да му искочило. Се уплаши изглеа, а и млад возач беше, си викам ај што ќе се расправам си продужив даље ми свиреа коли од позади. После тоа девојка ми вика застани бе да видиш да не искрши раткапна или нешто да не си напраи штета, пошто го фати тротоарот, дур уште го чека куртонот со алфата семафорот. Проверив немаше ништо и го заприметив типчето се збуни ептен изглеа па го чекаше семафорот и сврте лево :)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
« Одговори #3971 на: 03 Јануари 2013, 08:27:04 am »
изгледа десен ретровизор не користи дечкото,среќа ти добро си изреагирал

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #3972 на: 03 Јануари 2013, 14:17:52 pm »
Kimi  vo soobrakaj. ;D

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #3973 на: 03 Јануари 2013, 15:44:15 pm »
Ауди А4 со Италјански таблици со не наштеловани прскалки, па прскаа и на нашата кола.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #3974 на: 03 Јануари 2013, 15:52:10 pm »
Гратис средство за перење прозори, не знам што се нервираш за тоа ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.