Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2898614 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #3255 на: 09 Декември 2012, 18:30:02 pm »
Задолжително, ама ти да ми дадеш 200 евра да ги купам. ;)
Пошто ти сакаш задолжително да биде...А и не е се до гумите...Зарем у лето коа ке заврне дожд, сите задолжително да возат со специјални гуми за дожд, за да не возат 5 на саат?
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #3256 на: 09 Декември 2012, 18:32:22 pm »
Па и јас со зимски гуми сум, па сигурно после кај 8 кога ке се вракам накај дома нема да возам со 60-70, туку со 40-45, тоа е од безбедност, од претпазливост пошто временските услови се лоши, и демек ако имам зимски гуми, немам гајле ? Не е така, барем според мене, а верувам и поголем дел од членовите, но и сите останати да го прочитаат ова ке се согласат

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #3257 на: 09 Декември 2012, 18:34:39 pm »
Па и јас со зимски гуми сум, па сигурно после кај 8 кога ке се вракам накај дома нема да возам со 60-70, туку со 40-45, тоа е од безбедност, од претпазливост пошто временските услови се лоши, и демек ако имам зимски гуми, немам гајле ? Не е така, барем според мене, а верувам и поголем дел од членовите, но и сите останати да го прочитаат ова ке се согласат
Не туку барај поддршка - колку да се барало поддршка. Глупости зборуваш. Зборувам за возење со 5 на саат. Не со 45.

Уосталом и со 0 вози само тргни се во лента за застанување.

Свашта.

Присутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #3258 на: 09 Декември 2012, 18:36:58 pm »
И ако добро анализираме ќе дојдеме до заклучок дека не се виновни тие што возат со 5 туку оние што возат побргу и неможат да закочат. Бидејќи не е важно колку бргу возеш и колкаво растојание ќе држеш туку важно е да можеш да застанеш и да не го удреш тој пред тебе кога има потреба. Секогаш тој што удара од позади е крив!!

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #3259 на: 09 Декември 2012, 18:37:07 pm »
Важи, ке се тргнам, ти слободно терај со 150 км по булевариве

Свашта  ;) :)

И ако добро анализираме ќе дојдеме до заклучок дека не се виновни тие што возат со 5 туку оние што возат побргу и неможат да закочат. Бидејќи не е важно колку бргу возеш и колкаво растојание ќе држеш туку важно е да можеш да застанеш и да не го удреш тој пред тебе кога има потреба. Секогаш тој што удара од позади е крив!!

Ама не било така, да возиме сите со 150 нема да има сообракајки, криви се тие што возат прописно и претпазливо, а ако возиш комфорно со 150 нема ништо да се деси.
Ке идам до собрание да им го дадам ова како предлог за измена во законот за безбедност пошто стварно така било, кој вози прописно, во затвор

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3260 на: 09 Декември 2012, 18:41:15 pm »
Како си ги вртите стварите од околу - ко киша око крагујевца. Се некој друг е крив. А да се кандидирате на избориве следни?  :-X

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #3261 на: 09 Декември 2012, 18:43:01 pm »
Еј немој, ке треба да го мењаваш полото за нешто појако, ке направам минимум 200 км во град, 300 км на автопат да се вози  :P :D
И само да те видам да возиш поспоро, сиктер во лента за застанување  ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3262 на: 09 Декември 2012, 18:46:53 pm »
Ама озбилно. А рече некој побрзо, одма 200 -500кмч да се возело. Допир со реалност 0.

А да земете два чекора наназад да отидете и да забележите дека не возат сите 30 години стари коли, мислам дека не ќе да беше лошо. Или ај сеа јас имам лаптоп од пред 15 години и сите нека немаат процесори i7ца. Малце објективност. Реалност.

Затуцани сте во свој свет.

Ќе возел 45. Вози и во рикверц ако сакаш, ти реков. Не е смешно. Опасно е. Озбилно.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #3263 на: 09 Декември 2012, 18:50:34 pm »
Опасно е, на 45 можеш да заспиеш. Замисли си ја брзината 45 во масерати кватропорте (на пример)!!! Ќе се чудиш дали колата работи и ќе се убиеш од плачење зошто ја мачиш. 

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #3264 на: 09 Декември 2012, 18:51:42 pm »
Јас само ти кажав дека ке возам порезервирано после, зашто ми се случи еднаш лани од факултет се вракав, а вака врнеше, истураше, и од новото веро према градска болница кога идеш, пешак ни 5 ни 6, ме гледа дека идам, а со 40 возев, си поминува, око не му трепнува. Одземав само гас, и гледам на моторно нема да дозастане, стиснав на кочница и цела кола се пролизга, се занесе, на 1 метро од него застанав.
Ја на тоа ти алудирам, порезервирано ке возам, а сеа што ти се нервираш што некој ти вози поспоро, сум ти рекол, пак ке ти речам, левата лента, нагази гас и готово, што мора да се секираш за тој дали вози 5 или 10 на саат.

Опасно е, на 45 можеш да заспиеш. Замисли си ја брзината 45 во масерати кватропорте (на пример)!!! Ќе се чудиш дали колата работи и ќе се убиеш од плачење зошто ја мачиш.  

Сигурно од лисиче до кисела вода ке заспијам со 45 ако возам  ;D
Не возам масерати, возам опел кој при 45 км со 3 комфорно си го возам, ни трокира ни ништо.
Тоа масерати, само во 1 брзина ке го ставам, евентуално 2, и самото без да давам гас ке си оди, значи со лер гас ке си оди и воопшто нема да се мачи  ;)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #3265 на: 09 Декември 2012, 18:52:44 pm »
Дени, глеј го ова: http://www.imdb.com/title/tt0946422/

Ти си само за тука. :D :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3266 на: 09 Декември 2012, 19:00:29 pm »
Дени, глеј го ова: http://www.imdb.com/title/tt0946422/

Ти си само за тука. :D :D

Симнувам.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #3267 на: 09 Декември 2012, 19:14:48 pm »
Веруј ќе се најдеш. Јас се најдов :)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44366
  • Il Moderatore
« Одговори #3268 на: 09 Декември 2012, 20:49:30 pm »
Треба задолжително зимски факат! Имаше реденка на „гоце делчев“ мостот со 3-4 коли пред 2-3 саати. А тоа дали треба некој некому да даде пари за гуми - глупо размислување. Мене никој не ми дал нит за кола нит за гуми, ако чекав некој да ми даде нешто, ништо немаше до сега да имам. А во лето, нека имаат барем 4 mm шара на гумите - доволно е.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #3269 на: 09 Декември 2012, 20:56:32 pm »
А во лето, нека имаат барем 4 mm шара на гумите - доволно е.

Ова ти ја усра цела претходна реченица. Подобро да не ја кажеше...
:)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.