Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2901089 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #3105 на: 24 Ноември 2012, 23:02:57 pm »
Каква жбурина има во Англија нема нигде, по стока народ амин...

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #3106 на: 25 Ноември 2012, 03:43:03 am »
Коа више зборувате за европа да се надоврзам. Вчера една другарка раскажува импресии од Базел, и кажува како на велико се користат точаци и јавен транспорт итн. И сеа стигаме до битниов дел. На факултет кај сестра и си има паркинг ама паркингов полу празен, пошто све живо и диво користи точак и јавен транспорт па дури и професори, дошол типац со некое бесно ауди, и демек кој е овој, професор ли е што ли е, тоа да ти бил Фљорим од Џепчиште работел како домар или нешто така на факултетот. Не рекле џабе што јужние то тужније, си го имаме видете ме, чудете се менталитетот и тоа како.

Иначе тоа што не знам веќе колку време се нервирам шо копаат по сред булевар и по паркинзи за некои цевки за новиве згради мање битно, него ископале еден ден од булеваров и го заградиле, абе не сте свесни луѓе каква шикана направиле со конуси и ленти. :D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
« Одговори #3107 на: 25 Ноември 2012, 09:40:37 am »
шиканата е ремек дело,и плус кога ќе влезеш у неа багерот на 10 cm од тебе си копа:))
се надевам кога ќе заврши све ова со копањето ќе го преасфалтираат цел булевар околу Ново Лисиче зашто е невиден крш

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #3108 на: 25 Ноември 2012, 12:13:10 pm »
Да го продолжам муабетот околу точаците.
Овде се возат на АНГРО. (Германија)
Од професори, студенти, обични граѓани, мајки со деца, татковци со деца, директори, инжинери, лекари....итн итн. Има нормално и такви што возат коли, но приоритет се точаци. Мотори чат пат, многу малку. На еден мотор има минимум 100 точаци.
Значи како што реков пред некој ден. Да те згази кола веројатноста е мала. Да те згази точак е огромна. Мораш ептен да внимаваш!
Дури и кога врне дожд, дури и кога снежи, луѓето си ги возат точаците. Си облекуваат кишни мантили, и си цепаат!!!
Просто ме фасцинираат.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #3109 на: 25 Ноември 2012, 12:16:50 pm »
Ама немаат сива флека од уље по цел грб кога возат таму по дожд и по мокри улици ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #3110 на: 25 Ноември 2012, 12:29:38 pm »
Само се мокри...И тоа се чудев...Мада најголем дел од нив возат City bike-ови, сите се опремени со калници да не ги прскаат. Па дури и оние со Mountain што се возат. После ке прошетам, па ако ми текне ке ставам и некое фотче. Мада денес е недела...Утре, задутре, коа ке бидат сите на работа :))
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #3111 на: 25 Ноември 2012, 12:34:11 pm »
Еден француз кој беше во Македонија кај нас службено на „гости“, го прашав „како ти се допаѓа Скопје“, првиот одговор му беше „Фино е, ама многу ми се прљаат кондурите! Во Орлеан, можам и по цела недела да не ги чистам, тука по два пати на ден ги чистам!“  :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #3112 на: 25 Ноември 2012, 14:05:46 pm »
Не те излажал, воопшто. Вистина кажал човекот. Дури и не ми се веруваше ни мене за истото. Се додека не го увидов самиот....

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3113 на: 25 Ноември 2012, 14:07:02 pm »
Истото го споменале гости од Сингапур и Канада. :(

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #3114 на: 25 Ноември 2012, 14:21:03 pm »
И од Загреб :)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #3115 на: 25 Ноември 2012, 15:19:56 pm »
Значи од северниот дел на Хрватска некаде према Словенија па нагоре по Европа НЕМА ПРАШИНА!

шиканата е ремек дело,и плус кога ќе влезеш у неа багерот на 10 cm од тебе си копа:))
се надевам кога ќе заврши све ова со копањето ќе го преасфалтираат цел булевар околу Ново Лисиче зашто е невиден крш
Абе батали багерот, ако проаѓаш како што треба низ нејзе, ќе пројдеш навечер коа нема народ таму, а ниту пак работници или багер. Е сеа тоа што го укакаа булеварот, се надевам ќе ги средат и Фев. поход и АСНОМ.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3116 на: 25 Ноември 2012, 15:24:45 pm »
Значи од северниот дел на Хрватска некаде према Словенија па нагоре по Европа НЕМА ПРАШИНА!

Абе батали багерот, ако проаѓаш како што треба низ нејзе, ќе пројдеш навечер коа нема народ таму, а ниту пак работници или багер. Е сеа тоа што го укакаа булеварот, се надевам ќе ги средат и Фев. поход и АСНОМ.
Фала пријатно.
http://english.yonhapnews.co.kr/national/2012/05/11/55/0302000000AEN20120511003500315F.HTML

Кај нас, па обратно.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #3117 на: 25 Ноември 2012, 16:11:06 pm »
Епа има закон у Германија, нема да излегуваат камиони од градилиште сосе калта од таму. Нема раскопани па заборавени улици тротоари и слично. Нема пљукни залепи и држ воду. Нема неасфалтирани улици со базени.
И пошто сето тоа го гледаме, и се навикнуваме на тоа, и ништо нит можеме да превземеме, странците ке им се прљаат кондурите коа ке дојдат.

Коа ке дојде некој на власт ( не алудирам на партии него на луѓе ), што се прошетал по белиот современ свет, и се обиде 30 % да го направи тука, ке се задвижи првиот чекор.  Нови бре улици и улички асфалтираат, уште не згазени, се тресат, а да не спомнувам дека шахти обични не знаат да изнивелираат. Посебен циркус е во центар, на споредни улички, и во Карпош, исто на споредни улици.
Автопатиштава у германија слојот бетонски што се става, мора да има точно одредена влажност при нанесување, а кај нас, лопатари замешујат одокативно, и на прв мраз добиваш песок.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #3118 на: 25 Ноември 2012, 17:01:26 pm »
Море и нашетани и ненашетани исто ти се фаќа...прво дојде непрошетан, отиде до франција и реши Скопје да го прави ПАРИЗ. Благодарение на тоа имаме триумфална капија..Сва среќа што се уште не бил у Венеција...Место коли ке имаме глисерклуб.мк после !!!

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #3119 на: 25 Ноември 2012, 18:04:22 pm »
Еве само што смени девојка ми колата пред 2-3 дена,денеска на Матка обиен прозорот,обиена фиоката,и одземен возачка,лична карта и  сообраќајна дозвола.

Жими мајка да би можел атомска бомба им фрлам.
People should not fear their government.The goverment should fear its people.