Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2901139 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #3030 на: 23 Ноември 2012, 16:25:32 pm »
Точаци на коловоз покрај тротоар, не ми сметаат. Дури и кога заобиколуваат автобуси на средна лента не ми пречат. Ми пречат кога возат паралелно по двајца или тројца, зафаќајки ја цела коловозна лента и кога прават други глупости во сообраќај.

Во вакви ситуации сериозно се борам со нагонот да ги раздигам на хауба... Ама ќе треба да одговарам ко за чоек...

па уште се љутат ако им потсвирнеш пошто ваљда им го реметиш муабетчето

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3031 на: 23 Ноември 2012, 16:29:26 pm »
Tocaci na kolovozna lenta jas bi besel po banderi.( kade sto ima trotoar ili pateka) odma ne prasuvam, jaze od mene gratis.

Mnogupati sum lupnal so retrovizor takva stoka. Stoka stokosana nevospiana.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #3032 на: 23 Ноември 2012, 16:44:42 pm »
Tocaci na kolovozna lenta jas bi besel po banderi.( kade sto ima trotoar ili pateka) odma ne prasuvam, jaze od mene gratis.

Mnogupati sum lupnal so retrovizor takva stoka. Stoka stokosana nevospiana.

Така можеш сериозно да наебеш. И тоа дебело ке платиш за оштета.
+ кај нас на велосипедските патеки има паркирано возила. Што правиш во тој случај на стоките стокосани што се паркирале?
Им кршиш ретровизор, им се сереш на хаѕба, им ги сечеш гумите, им ја гребеш цела кола со шајка???
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3033 на: 23 Ноември 2012, 16:58:05 pm »
Иначе по закон велосипедот има исти права во сообраќајот како и колата. Така да ако ти попречува пат ќе си ќутиш и ќе си траеш, не треба ни да свириш.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #3034 на: 23 Ноември 2012, 17:40:23 pm »
во австрија точак поминува на кружен и секако има предност дур е во кружен тек исто како кола да чекаш,само разликата е што таму вози со 30-40 на саат а кај нас точаците возат со околу 5 км/х и обично возат на средина од лента па треба да му свринеш,па да се сврти да види што е проблемот па да размисли дали да се тргне или да се кара со тебе зошто си му свирнал.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #3035 на: 23 Ноември 2012, 17:44:10 pm »
Тука нема шанса некој со кола да те згазне (Германија). Али точак гарант ке те крене на предна виљушка...За недела дена двојца ке ме згазеа :)  А фино си се обележени стазите...Широки се околу 3 метра, можда и више, пола се за пешаци и пола за велосипеди...Нормално велосипедскиот дел е црвен, оној за пешаците сив...
Се движиш ли покрај црвената линија, ризикот за наебуење ти е голем :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 535
« Одговори #3036 на: 23 Ноември 2012, 17:53:18 pm »
И колку пати си ги монтирал на зимски гуми?
Само неколку пати сум ги монтирал, но доволно е и еднаш да ти извадат гз па да сфатиш зошто треба да се носат.
На крај краева кога не зафаќаат кој знае колку место, не гледам причина зашто да не ти стојат, чисто превентивно.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3037 на: 23 Ноември 2012, 18:02:38 pm »
Опушти се бре жено, и така чекавме пола саат на семафор, се стегнала божем ќе старта на формула

;D ;D ;D :D :D :D :D ;D ;D ;D ;D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #3038 на: 23 Ноември 2012, 18:04:10 pm »
Само неколку пати сум ги монтирал, но доволно е и еднаш да ти извадат гз па да сфатиш зошто треба да се носат.
На крај краева кога не зафаќаат кој знае колку место, не гледам причина зашто да не ти стојат, чисто превентивно.

И не само тоа јас пример во кола чувам многу работи за кои некои од другарите ми се смејат. Секогаш во багажник имам и сеќира мала копач и лопатка триста ортоми штрафови и други работи цело големо ќесе незнам ни што се има во него. Никогаш не се знае кога ќе ти притреба а и не ги носам јас во раце па да ми пречат. А не некои немаат ни пумпа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3039 на: 23 Ноември 2012, 18:16:01 pm »
Опушти се бре жено, и така чекавме пола саат на семафор, се стегнала божем ќе старта на формула

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

;D ;D ;D :D :D :D :D ;D ;D ;D ;D
Redovno! Redovno!

Отсутен igorN73

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #3040 на: 23 Ноември 2012, 18:16:17 pm »

И не само тоа јас пример во кола чувам многу работи за кои некои од другарите ми се смејат. Секогаш во багажник имам и сеќира мала копач и лопатка триста ортоми штрафови и други работи цело големо ќесе незнам ни што се има во него. Никогаш не се знае кога ќе ти притреба а и не ги носам јас во раце па да ми пречат. А не некои немаат ни пумпа.

Робинсон Крусо да не те викаат :)

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
« Одговори #3041 на: 23 Ноември 2012, 18:20:02 pm »
Точаци на коловоз покрај тротоар, не ми сметаат. Дури и кога заобиколуваат автобуси на средна лента не ми пречат. Ми пречат кога возат паралелно по двајца или тројца, зафаќајки ја цела коловозна лента и кога прават други глупости во сообраќај.

Точаци по закон мораат да возат по улица ако нема 2 тротоари. Пример: на партизанска до улицата има тротоар па тие за цвеќиња па пешачка патека. Тука велосипедистите мора да возат по тротоарот што е до улицата, а на улици како теодосиј гологанов мора да возиш по улица освен ако не е тротоарот доволно широк и има црвена велосипедска патека. Казна е 25 еу. Ќе побарам на нет ако најдам ќе стаам линк.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
« Одговори #3042 на: 23 Ноември 2012, 18:27:03 pm »
МВР ги предупредува велосипедистите на тротоарите да се движат само по обележаните велосипедски патеки доколку не сакаат да заработат казна од 25 евра.Казни за велосипедистите кои нема да возат по обележаните велосипедски патеки. Според дневниот весник Вест, МВР ги предупредува велосипедистите на тротоарите да се движат само по обележаните велосипедски патеки доколку не сакаат да заработат казна од 25 евра. Доколку пак нема патека велосипедистите треба да се движат по десниот раб на улицата.

Можам да ги набројам на прсти на колку места во Скопје има обележани велосипедски патеки. Така да сегде кај шо нема треба по улица да возиш

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #3043 на: 23 Ноември 2012, 18:33:42 pm »
Kristijan, дабл-постинг е забранет. Можеш да си ја едитираш пораката ако сакаш нешто да додадеш.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
« Одговори #3044 на: 23 Ноември 2012, 18:38:46 pm »
Се забораив ...