Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2904296 пати)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #2940 на: 21 Ноември 2012, 09:20:28 am »
Filipv, они само ти го вртат на друг начин твојот муабет  ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2941 на: 21 Ноември 2012, 09:26:01 am »
@filipv

Попречуваат видливост и завземаат преголем визуелен простор.
Немаат прецизност при паркирање.
Несигурни се за другите нормални учесници во сообраќајот.

Зошто станавме Америка и пувална, секој втор има СУВ/МУВ. Не сметаше ако се 10-20 низ градов. Ама каде и да погледнеш само СУВој се возат. Циркуз. Дали била кросоувер или не незнам, ама не сум забележал кашкаито дали попречува видик. Поретки се.

Едноставно нема потреба од „теренски“ возила во центарот на градот. Не треба јас да се објаснувам, треба тие да се објаснат зошто им е. Ако не да земеме трактор да возиме по градов? Имам трактор, малку ми троши, ќе си го возам.

Ми се повраќа од Q7, X6, РР спорт, и остали кршови од „џип“. Тоа јас би го забранил во град веднаш, или барем во центар на градот. А со нив и Q5, X5, ML, и остали трактори за на нива. Со зелени таблици и бркајте си работа.

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #2942 на: 21 Ноември 2012, 09:27:36 am »
Автобуси, комбиња, пикапи, доставни возила се „нужно зло“, СУВ (најчесто) е за помодарство и "look at me" момент.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2943 на: 21 Ноември 2012, 09:31:33 am »
Немаат прецизност при паркирање.

?

Несигурни се за другите нормални учесници во сообраќајот.

Toа е до возачот, а не до колата. Увезен крш со стари гуми, моногу коњи и малку мозок позади воланот - е тоа ја загрозува безбедноста по мое многу повеќе од некое сувче со абс, есп и нааа оолкави гуми.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #2944 на: 21 Ноември 2012, 09:31:48 am »
Аууу што зборувате бе?

Ами мене ми сметаа згради, споменици, огради, жардињери, мостови, семафори.... при видливоста.
Според вас, се смета, нали?

Не бе, шо ти е, исти се со голф, астра, меган. Иста димензија имаат........ Освен тие што немаат, нали?

Она ѕверотињата на Тинекс, зафаќа 3 паркинг места.

Додека сите возила кои вршат некоја услуга (товарни возила, автобуси, трамваи...итн) за разлика од овие, кои се буквално без намена, можиш да се отстранат и да нема поселедица во сообраќајот.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #2945 на: 21 Ноември 2012, 09:39:14 am »
Должина/Висина/Ширина (mm):

Toyota Land Cruiser: 4950 / 1880 / 1970 (еден од најголемите теренци што се продаваат кај нас)

Audi A6: 4912 / 1455 / 1874

Ако не, па да ги забраниме и сите поголеми седани.

Toyota Sequoia не е валиден пример, пошто е нетипично возило за наш пазар.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #2946 на: 21 Ноември 2012, 09:41:17 am »
Ма се забранете, и џипови, и седани со голем волумен, и автобуси, и коли што трујат околини, и луге што немаат пари да купат нешто поново од дома да излегуваат, само точаци нека има  :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #2947 на: 21 Ноември 2012, 09:47:00 am »
Знаме еден чоек, со Паџеро Спорт, теренец е додуша многу повеќе од СУВ, ама толку штета има направено со него по паркинзи - чудо едно! Па едно време и уште со „делфин“ на покрив го возеше, повисоко од 2катен автобус! Чоекот навистина го користи често надвор од град и по беспаќа, ама кога го вози низ град е типичиен пример за „а бе ништо не е малце го потфатив на паркинг...“ моментот на прецизност.

@Filomkd, Коа се буневме против старите, беше лично погоден пошто тоа било поради сиромаштијата. Сега се буниме против „богатите“, ти пак погоден се најде! Аман бе чоек! :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14718
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2948 на: 21 Ноември 2012, 09:47:10 am »
СУВ возилата не ми сметаат,ми сметаат низвните сопственици кои возат како пијани тинејџери и кои сметаат дека нив никој ништо не им може.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2949 на: 21 Ноември 2012, 09:49:08 am »
Секој за своето. Абе малце да имавте критика за себе.

СУВ возилата не ми сметаат,ми сметаат низвните сопственици кои возат како пијани тинејџери и кои сметаат дека нив никој ништо не им може.
Тоа па, тоа па...

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #2950 на: 21 Ноември 2012, 09:50:12 am »

eeee тоа е веќе нешто друго! крајно, крајно иритантно!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2951 на: 21 Ноември 2012, 09:52:02 am »
Ма се забранете, и џипови, и седани со голем волумен, и автобуси, и коли што трујат околини, и луге што немаат пари да купат нешто поново од дома да излегуваат, само точаци нека има  :)

Нема везе, али СУВ возила, од Дастер па нагоре, ми сметаат.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #2952 на: 21 Ноември 2012, 09:55:00 am »
@Filomkd, Коа се буневме против старите, беше лично погоден пошто тоа било поради сиромаштијата. Сега се буниме против „богатите“, ти пак погоден се најде! Аман бе чоек! :D

Хахахахаххаха, ма не, мене не ме нервираат, кола си е кола, повеке ке ме изнервира возачот што ја вози колата, пошто тие со такви сув возила, а исто така и со спортски возила знаат да се курназат, демек види ја што возам. Значи возилата не, туку возачите ме нервираат, не сите, туку оние кои не ги почитуваат останатите учесници.
Возачине на јсп важат за професионалци, а пола од нив возат како напален тинејџер што ја украл колата и се прави фраер пред другари и другарки.
Значи кон возилата неам замерка и незнам зашо кон нив, осврни се на телето позади волан  ;D (ова со телето мала шала, несакам никој да навредам)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #2953 на: 21 Ноември 2012, 10:07:40 am »
А бе муабетот е дека СУВ-то му дава сила на телето позади волан. Да не е СУВ-то ќе биде теле, ама нема толкав демиџ да напраи.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #2954 на: 21 Ноември 2012, 10:10:22 am »
А бе муабетот е дека СУВ-то му дава сила на телето позади волан. Да не е СУВ-то ќе биде теле, ама нема толкав демиџ да напраи.

АКО е толкаво теле што не треба да му дадеш СУВ, ТОГАШ не треба НИКАКВА кола да му дадеш, пошто и со тико може да направи голем демиџ