Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2902511 пати)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30071
    • CARclub.mk
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #2865 на: 18 Ноември 2012, 10:36:34 am »
- Пешаци што на ново-поставените семафори си тераат и на нивно црвено (Партизанска, особено кај Буњаковец и на бул. Климент Охридски, кај Кинг Бургер).

- Точаци на среде улица. Разбирам дека на моменти нема каде да се вози, ама на партизанска по тек на целата улица има место за точаци.

- Луѓе што ќе ја почнат да ја проаѓаат Партизанска на место каде што нема пешачки, па одат покрај жардињерте (мега-жардињерата?) додека не стигнат до пролаз. Па уште губат рамнотежа.

- Немањето никакво трпение ниту толеранција во сообраќајот. Не-дај-боже некој да ве пушти да се вклучите од спротивна во главна улица.

- Таленти што влегуваат во мојата уличка и не само што ми се паркираат на моето паркинг место, него и ми ја блокираат влезната врата во двор, па неам каде да си ја оставам колата.

- Идиоти што иако раскрсницата е полна, инсистираат да продолжат кога им е зелено и застануваат на среде раскрсница, па со тоа ги блокираат тие што се движат во друг правец. Ова *редовно* се случува пред соборна и пред собрание.

- Таксисти што вчера ги видов како застанаа на среде раскрсница (конкретно, пред Веро Тафталиџе) за да соберат патници.

- Општо, таксисти.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2866 на: 18 Ноември 2012, 10:38:06 am »
Ме нервираат возачи кои возат коли кои чадат од ауспух над секоја мерка, а не ги носат на мајстор да си ги поправат! Ич не го боли курот што сее бронхитис и рак во должина од 2 км позади него.

На запад да го види џандар така да смрди наоколу ќе го перне и тоа здраво, а колата ќе му ја однесат со камионче.
Можеби тогаш ја носи на мајстор. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2867 на: 18 Ноември 2012, 14:21:45 pm »
Оскрен, од как ми ја земаа возачката се опраив со живциве колку толку ;D ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #2869 на: 19 Ноември 2012, 12:48:00 pm »
Ме нервираат типови што се влечат а пред нив е зелено и на крај он ќе помине а мене ќе ме фати црвено.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5201
« Одговори #2870 на: 19 Ноември 2012, 12:59:00 pm »
Ме нервираат возачи кои возат коли кои чадат од ауспух над секоја мерка, а не ги носат на мајстор да си ги поправат! Ич не го боли курот што сее бронхитис и рак во должина од 2 км позади него.

На запад да го види џандар така да смрди наоколу ќе го перне и тоа здраво, а колата ќе му ја однесат со камионче.
Почнете да се грижите прво за железара, цементара, топлификација....Кои невидено загадуваат ама никој не ги чепка. Грижете се за chemtrails со бог зна што не прскаат не испоотруја. Колите се најмал проблем

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #2871 на: 19 Ноември 2012, 12:59:31 pm »
Ме нервираат типови што се влечат а пред нив е зелено и на крај он ќе помине а мене ќе ме фати црвено.

не сум дозволил до сега ова да ме изнервира па макар и би поминал на црвено

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2872 на: 19 Ноември 2012, 13:00:31 pm »
Мене ме нервираат сув возила во градски собраќај. Мислам дека треба да се ограничи до која зона смее да се влезе со таков тип на возило бидејќи ја загрозува безбедноста.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #2873 на: 19 Ноември 2012, 13:10:15 pm »
Мене многу ме нервира кога сообракајци ке регулираат сообракај. Мислам дека со семафор е подобро отколку со сообракаец.
Во петокот од лисиче до зоолошка во 4 саат попладнето идев низ мавровка, уби боже е таму, а не верувам дека ако поминувам поред собрание и рекорд дека е нешто подобро. Еве и денес треба истата рута да ја поминам, ми се темни кога ке ми текне што ме чека  :)

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #2874 на: 19 Ноември 2012, 13:18:22 pm »
ради министриве има џандари,лошото е што џандари има 20 минути пред да поминат,а 5 минути пред да поминат ја чисти таа страна а другите се гужваат

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #2875 на: 19 Ноември 2012, 13:19:26 pm »
Џандар според мене е најдобар начин на регулирање на сообраќај го големи гужви. Тоа што кај нас 90% се дрва и не се координираат меѓу себе е друга работа.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?
« Одговори #2876 на: 19 Ноември 2012, 13:41:36 pm »
- Таленти што влегуваат во мојата уличка и не само што ми се паркираат на моето паркинг место, него и ми ја блокираат влезната врата во двор (и гаража, м.з.), па неам каде да си ја оставам колата.

Јас без око да ми трепне сквернавам се` што спаѓа во гореспоменатата категорија. Ама крвнички сквернавам...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2877 на: 19 Ноември 2012, 14:07:28 pm »
Има други методи кои можеш да ги практикуваш.Сквернавење не признавам,а можеш и да нае**ш.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #2878 на: 19 Ноември 2012, 14:33:44 pm »
Тоа што кај нас 90% се дрва и не се координираат меѓу себе е друга работа.

Томе за ова да те поправам :) Се координираат меѓусебе обавезно... задржи уште малце отворено колега, пропушти повеќе накај мене, пушти ги накај мене и сл... ;D баш со овие изрази :)

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #2879 на: 19 Ноември 2012, 15:26:27 pm »
што ми е гајле со кој изрази се координираат,само треба да го одржаваат сообраќајот во тек