Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2902180 пати)

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #2895 на: 20 Ноември 2012, 21:50:42 pm »
добро наштелуван мотор со правилен однос на гориво/воздух и секако е намалено загадувањето и кај еко -15 категорија возила.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #2896 на: 20 Ноември 2012, 22:03:19 pm »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #2897 на: 20 Ноември 2012, 22:07:25 pm »
Паркираниов те нервира или камерата на Ајфонот?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2898 на: 20 Ноември 2012, 22:08:56 pm »
Не бе, алфата ме нервира. Голема е не ја собира на слободно паркинг место. (Ајфонот башка муабет)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #2899 на: 20 Ноември 2012, 22:13:44 pm »
подобро од порано како и да е

па шо знам. шо е полошо старо Југо на плин или Ќумбе со црнила фрла (во поглед на екологија)

Вака ке ви кажам, до сега еднаш слично вака филипв спомна, еве и вие сега спомнувате. Да јас возам 100 годишна кола која што 95% сум сигурен дека троши уље и дека исфрла низ ауспух отрови, ама пред да тропате се и сешто, првин размислете дали тој што таа кола ја вози, ја вози заради тоа што сака на вас побогатите, што имате пари да си купите поново, да ви чади и да ве труе ?? Мене тоа ми е целта ? Извинете ако ве трујам и ви чадам, АЛИ ЈА НЕМАМ ПАРИ ДА КУПАМ НОВО, МОИТЕ ПРИМАЊА И МОЈАТА СОСТОЈБА ВО МОМЕНТОВ НЕ МИ ДАВААТ И ЈУГО ДА КУПАМ И ЗАТОА УШТЕ КЕ СЕ ТРКАЛАМ СО КАНТА 40 ГОДИШНА.
Извинте и вака што напраив испад, ама морав, пошто важно е да се тропа нешто, а не да се согледа реалноста, ја возам канта за да трујам околина, господ да чува. И еве нека чади, неам пари за ремонт и што да праиме ? И ако ми речете да не возам кола, ондак подобро е да се обесам, да не живеам, пошо трујам околини. Толку од мене.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2900 на: 20 Ноември 2012, 22:16:58 pm »
Помисли дека кога ќе поминеш со аутото покрај невино мало дете кое треба да диши канцерогени материи може да се предизвика хронична астма и други заболувања.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2901 на: 20 Ноември 2012, 22:17:23 pm »
Не бе, само треба карики и „гумици“ на вентили да и` смениш. Еден викенд работа. Никој не вика нова кола да купиш.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5200
« Одговори #2902 на: 20 Ноември 2012, 22:17:35 pm »
подобро од порано како и да е

па шо знам. шо е полошо старо Југо на плин или Ќумбе со црнила фрла (во поглед на екологија)
Југото на плин задоволува еуро 3. Барем така викаат моите податоци од по форуми. Хрвативе нели задолжително на технички и гасови мерат и според бројките на плин југо вадело еуро 3 издувна емисија

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #2903 на: 20 Ноември 2012, 22:21:45 pm »
Помисли дека кога ќе поминеш со аутото покрај невино мало дете кое треба да диши канцерогени материи може да се предизвика хронична астма и други заболувања.

Ова значи дека треба да ја фрлам колата и да немам кола едно 15 години за да заштедам и да купам кола што вашите стандарди ке ги задоволува, или ко што кажав, да не живеам повеке пошто мојот стандард толку дозволува.

Не бе, само треба карики и „гумици“ на вентили да и` смениш. Еден викенд работа. Никој не вика нова кола да купиш.

Кај мене нема гумици на вентилите  ;) А ако го отвориме моторот, ке испадне не само карики, лагери, радилица, ово оно, а пари се нема, т.е па што и ја на вас ви се докажувам, имате вие пари, купувајте нови коли, ја неам, ке се фрлам уште утре во вардар за да не трујам мали деца, а цементара, а железара, не они не се опасни, туку кадет од од 902 година е опасен

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #2904 на: 20 Ноември 2012, 22:31:43 pm »
Фило никој не вели дека треба поради екологија да не се возиш.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2905 на: 20 Ноември 2012, 22:32:32 pm »
Нема гумици има воџици. Ако го отворите, ќе го напраите. Ако се нема пари се оди со автобус, не е крај на светот па да се фрлаш. Станнува збор за основна грижа и совест. Нема да возиш еден - два месеци, ќе заштедиш пари за мајстор и делови.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #2906 на: 20 Ноември 2012, 22:40:07 pm »
Па сигурно дека 10 коли нови за кои кукате, фрлаат низ ауспух колку 1 кадет само, а ко што се гледа низ градов, во секоја фамилија има просечно по 2 такви ваши коли, така да работата е статус кво со загадувањето, а вие се факате за кршевите. Ок, да беше лесно заштеди пари, до сега џип ке возев, некат работите не одат онака како што вие мислите или ние дома, ја таткоми и мајками сме мислеле  ;) Толку повеке на оваа тема не пишувам, пошо и забегавме, а и допре до одредени чувства ;)

Отсутен викацот

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 342
« Одговори #2907 на: 20 Ноември 2012, 22:43:08 pm »
Па сигурно дека 10 коли нови за кои кукате, фрлаат низ ауспух колку 1 кадет само, а ко што се гледа низ градов, во секоја фамилија има просечно по 2 такви ваши коли, така да работата е статус кво со загадувањето, а вие се факате за кршевите. Ок, да беше лесно заштеди пари, до сега џип ке возев, некат работите не одат онака како што вие мислите или ние дома, ја таткоми и мајками сме мислеле  ;) Толку повеке на оваа тема не пишувам, пошо и забегавме, а и допре до одредени чувства ;)
те подржувам... :D
Фиат Типо

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #2908 на: 20 Ноември 2012, 22:44:09 pm »
А бе не туку го закачајте човекот...
По улициве почнаа и мртви луѓе да се распаѓаат и никој ништо не рече, вие за кадетот на човекот се закачивте. Демек неговиот пола скопје го загади...Тоа 300 пути над дозволеното е загаден градот, а тоа дека само еколошки автомобили се возат...
Ти ФилоМкд, терај си даље...Се додека си поминуваш на технички можат да ти се фатат сите што јадат бубрези...
Демек они све нови со еко15 мотори возат коли...Пффффф....На 80% од нив катализаторите им се извадени, и со самото тоа се на исто рамниште со твојот опел...Така да не туку се пали на секоај провокација, глеаш сеирџии невидени се....
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2909 на: 20 Ноември 2012, 22:45:10 pm »
Не си FiloMKD ти крив. Криви се државата и законодавците што дозволуваат да се возат такви коли.  Да не дозволуваат - ти имал или немал, нема да смееш да ја возиш таа кола и крај. Никој не сака да задира во такви суптилни работи како што е кој колку има. Не го зимај муабетот толку лично.