@Sale
Сале ич нека не ти дреме, викни си пајак и ајт у пизду матер, стока да е ќе разбере, ама сељак е категорија на лица со виско развиен степен на дебилизам.
Како ја дефинираше категоријата сељак ме натера да се згазам од смеење..
BTW кога станува збор за првата лента односно скроз десната лента на булевар Партизански Одреди...
Во Белград на пример во последната лента освен автобуси, тролебуси и линиски такси нема право никој да се движи...Претпоследен пат кога бев таму, чекав 45 минути да го поминам мостот, па сакајќи да се направам паметен и да се престројам у крајна десна лента пошто бев со уште еден човек од Белград застанав на неговото викање НЕ!!!
Казните се огромни, а на секој 500 метра стои сообраќаец, така да нема шанса да куртулиш...Така да со градски превоз никогаш нема да закасниш, а со кола ке си чекаш. Овој систем функционира и во други западни земји, конкретно го има во Австрија-Виена, Париз, и уште неколку други огромни градови каде што има многу сообраќај. По ново, во Минхен ако сакаш да возиш кола и ако си странец или не си жител на Минхен плаќаш дневна вињетка од 20 евра + паркинг каде што ке се паркираш...