Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2913015 пати)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #1785 на: 11 Август 2012, 12:58:52 pm »
Eпа патот што моментално го реконструираат, ти е од наплатна рампа петровец до наплатна рампа сопот, таа делница ја наплака 60 денари, и обратно, кога идеш кон скопје, на наплатна рампа отовица, ти наплака 60 денари за до наплатна рампа петровец, е на овој дел нема обезбедено спореден пат за да не возиш по автопат  ;)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1786 на: 11 Август 2012, 13:02:59 pm »
Не се нормални за кои патишта ни наплаќаат... Ајдуклук до даска.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1787 на: 11 Август 2012, 13:46:36 pm »
Летово од 100 швајцарски коли со кои се разминав, со 80 ќе се лупнев зашто или претица на пуна лента или се пика некаде а ни сам незнае или неможе да докочи.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #1788 на: 12 Август 2012, 15:57:04 pm »
абе има ли некој да седи низ парк и да казнува идиоти со мотори низ парк и на стаза по кеј аман бе шо стока живее овде

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #1789 на: 12 Август 2012, 19:18:47 pm »
Не е баш денес, ама вчера..... Значиииии, нема нешто полошо од нашиот автопат, па уште го крстиле и „Александар Велики“, чоекот сигурно у гроб се врти и вика „у мое време помазни патишта се правеа“. Тој пат не заслужува да носи име „калдрма“ а не па „Автопат“. Толку дупки акнав, толку нерамнини и денивелации на единца должен метар, едноставно НЕ ПОСТОИ на друго место. Секој месец е во се` полоша и полоша состојба. Утре морам гумите да одам да ги балансирам, и да проверам бандашите дали ми се прави! Автопат.... my ass! Па уште и власта ни` кажува дека не ни требаат автопатишта... Мајко мила, каква идиотштина...... Срамота!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #1790 на: 12 Август 2012, 20:34:31 pm »
pisav vo rekla kazala aj i tuka...cena za proverka za ispravanje alu felni i kade... osven borce vo kisela voda....
« Последно менување: 12 Август 2012, 20:48:10 pm NUME »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1791 на: 12 Август 2012, 20:38:03 pm »
Nume, кога одиш од влае накај автосалоните, кај лепенец, до стариот сервис на Дац - цитроен, сега што му е за центрирање. Има еден батка, со бандаши работи и гуми, има и исправање, и балансирање и сите тракатанци. За цена не знам да ти кажам, не памтам. Јас еднаш ги здрвив убаво бандашите на алфата од една дупка, (двата десни), и одлично ја завршија работата. Цена не знам да ти кажам, заборавив колку беа :(

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #1792 на: 12 Август 2012, 20:47:53 pm »
go znam ke probam...ovde kaj borce e 500 so besplatna proverka, se mislam da gi proveram zasto utre vecer ke idam do gejlada, na um sum pred ili posle idenje da ispravam ako ima nekoj kriv......kaj veles e krater do krater  :(

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #1793 на: 12 Август 2012, 22:22:15 pm »
Викендов и јас го извозев “автопатот“ Александар Македонски, и накурчен сум у п.м.
Гледам горе се спомнува делот од Велес до Скопје, јас па мислам дека тој дел е катастрофа ама најбезопасен, зошто гледаш крпеници и пазиш, а надоле, према Гевгелија, навидум пушка право, а тоа како на калдрма да возиш, те фрла на сите страни, мал милион пати ми трепкаше тоа за пролизгување од што нема контакт како што треба со асфалтот ставен уште у време на Титова југославија ебате.

А па Геманцине (прошле покрај германци ама ај нека им биде) на два пати фрлаа ѓубре од кола пред мене, првиот пат кутија цигари изгледа беше и вториот пат тетрапак млеко бе. Од белград надоле изгледа друга клима е, чим ги дувне ова ветре одма се извитоперуваат ’’западњациве’’.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7565
« Одговори #1794 на: 12 Август 2012, 22:31:04 pm »
Не се тие Германци, тие се "Германци" ...

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #1795 на: 12 Август 2012, 23:02:33 pm »
Мустафа Кемал Canbulatoglu Бадштубер  ;D ;D ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1796 на: 13 Август 2012, 01:48:11 am »
хахахха
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7565
« Одговори #1797 на: 13 Август 2012, 03:46:46 am »
Не е баш денес, ама вчера..... Значиииии, нема нешто полошо од нашиот автопат, па уште го крстиле и „Александар Велики“, чоекот сигурно у гроб се врти и вика „у мое време помазни патишта се правеа“. Тој пат не заслужува да носи име „калдрма“ а не па „Автопат“. Толку дупки акнав, толку нерамнини и денивелации на единца должен метар, едноставно НЕ ПОСТОИ на друго место. Секој месец е во се` полоша и полоша состојба. Утре морам гумите да одам да ги балансирам, и да проверам бандашите дали ми се прави! Автопат.... my ass! Па уште и власта ни` кажува дека не ни требаат автопатишта... Мајко мила, каква идиотштина...... Срамота!

:)

Што ке ти е автопат за неколку пати годишно? Khhhh ...
Има уште едно снимено видео, каде го прашаа Груевски колку km автопат направи ВМРО, и рече околу 9 km, и веднаш потоа некој го праша од насобраниот народ, зарем не ти е срам да го кажеш тој податок, но од разбирливи причини, тоа видео не се појавува на интернет...

Штип-Куманово е КакаСтрофа патот ...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1798 на: 13 Август 2012, 07:48:59 am »
Баш за тоа зборев Tommy!

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1799 на: 13 Август 2012, 15:03:43 pm »
Mene me inzerviraa eden kup seljacista. Pojma nemaat od vozenje lugevo.

Tommy, ne e mnogu los Kumanovo-Stip patot.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need