Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3279079 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #1815 на: 14 Август 2012, 09:04:35 am »
Скопје Гостивар се сложувам. Ама дека ГОстивар-Охрид чинел тоа на друг да му продавате од бајатиов грав. :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1816 на: 14 Август 2012, 11:02:13 am »
Симо патот Скопје - Гостивар па и надоле према Охрид, моментално е најдобрата делница во државава мислам делница каде може да се држи најбрзо темпо.
После последниве две три тури по  Е-75 алијас Александар Македонски се разочарав максимално, ми изгледа како последнава година да е ептен расипан.
До пред една година скоро секој ден го возев, и не ми изгледаше страшно како последниве два три пати. Или пак исто си било ама јас возев службени коли, па можда и затоа ми се разидуваат сегашните и ланските видици.

од гостивар према охрид неможеш баш да возиш брзо.. кривинчиња боштум козја патека со асвалт е...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1900
« Одговори #1817 на: 14 Август 2012, 11:27:53 am »
Погрешно сме се разбрале.

Да кривини е ама можеш да држиш константно темпо, зошто патот колку толку е добар, нема дупки. Пример ако е дозволено 80 без проблем си возиш толку, за разлика од Е-75 каде пишува дека дозволено е 120 а на места можеш да се самоубиеш со таа брзина, и цело време си на штрек зошто незнаеш дали има испакнатина што ќе те фрли или пропаднат асвалт што со таа брзина ќе ти ги издиши скроз амортизерите и ќе лупнат мислиш колата ќе се распадне. Таквите моменти и напнатост ги нема на патниот правец према Охрид, или и да ги има се многу помалку од Е-75.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
« Одговори #1818 на: 14 Август 2012, 11:56:01 am »
+1 освен што има една заебана дупка на мовче едно кај зајас мислам дека е,од охрид накај скопје е поизразена :)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #1819 на: 14 Август 2012, 14:38:07 pm »
Симо патот Скопје - Гостивар па и надоле према Охрид, моментално е најдобрата делница во државава мислам делница каде може да се држи најбрзо темпо.
После последниве две три тури по  Е-75 алијас Александар Македонски се разочарав максимално, ми изгледа како последнава година да е ептен расипан.
До пред една година скоро секој ден го возев, и не ми изгледаше страшно како последниве два три пати. Или пак исто си било ама јас возев службени коли, па можда и затоа ми се разидуваат сегашните и ланските видици.

од гостивар према охрид неможеш баш да возиш брзо.. кривинчиња боштум козја патека со асвалт е...

;D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1820 на: 14 Август 2012, 14:47:59 pm »
^ Баш на истово се насмеав кога го прочитав. :)

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7114
« Одговори #1821 на: 14 Август 2012, 15:33:23 pm »
Незнам како патот од гостивар до охрид ви чини, кога на стража од кичевската страна врие од дупки, пардон јами  ;D Него за автопатот Е-75, од катланово до велес ај ке издржиме, се прави, ама после велес боље е да се исклучиш и да си возиш по стариот пат, далеку е подобар од автопатот, константно можеш со 100 км да си возиш по стариот пат од велес до градско, за понатаму од градско до гевгелија незз, не сум се возел по тој пат може едно 5 години. За назад, велешко брдо ептем ме нервира, па таму со тенк да возиш ке го искршиш, ја незнам што не се направи тој пат, само изгреби го асвалтот и стави нов.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
« Одговори #1822 на: 14 Август 2012, 15:54:36 pm »
Кичево-Охрид се јаде ... Е сега, Гостивар - Кичево ти е убав пат за секој кој има стабилно автиче :P

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1823 на: 14 Август 2012, 16:06:07 pm »
Абе ризично е не зезај. Ќе летнеш некаде. А и плус просечната брзина ти е драстично намалена од таа на автопат. Ако Скопје-Гостивар ти е 110 просек, рачунај овде е пола од тоа.

Да е во една насока Охрид-ГОстивар-ПАТОТ Е ОДЛИЧЕН. Ама за во две насоки е катастрофа.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1824 на: 15 Август 2012, 14:10:08 pm »
дали знае некој кога ќе заврши реновирањето на улицата од семафорите кај бивша ф.алумина,веро, до семафорите  кај ф.треска?
страшно ме нервираат дупките и прашината.

друго прашање:дали треба да плаќаме патарина иако не користиме автопат? мислам на патот скопје велес.

Катастрофа !

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #1825 на: 15 Август 2012, 16:24:25 pm »
Таму ни до Демир Капија не се користи автопат, а богами ни на враќање, па фрк 280 денари за патарини!
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
« Одговори #1826 на: 15 Август 2012, 16:30:36 pm »
Само што ќе помислам или прочитам за Скопје-Велес и обратно ми се крева косата и ме фаќаат живци. Срамота е тоа пат да се нарекува а не па автопат. 50 споменици во Скопје, а автопатиштата нива се.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1827 на: 15 Август 2012, 16:34:29 pm »
Пред два саата си дојдов, ја не одам веќе освен ако ептен не морам додека не го допраат патот, а како тргнале изгледа напролет ќе може да го посетам главниот ни град!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #1828 на: 15 Август 2012, 16:45:48 pm »
Кога ќе падне снег да ги покрие дупките.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #1829 на: 15 Август 2012, 17:15:19 pm »
Кичево-Охрид се јаде ... Е сега, Гостивар - Кичево ти е убав пат за секој кој има стабилно автиче :P

170 имам возено по тие кривини..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.